Spacer
Caching av siden 
Forsiden > Hopp over navigasjonskoblingerOm Aremark > Vennskapskommuner Gå til hovedinnhold
Temaelement 

Vennskapskommunen Dzerbene i Latvia

Latvia flagg, Fotograf: Ukjent          Det latviske riksvåpenet, Fotograf: Ukjent

Aremark kommune innledet i 2002 et samarbeid med Dzerbene kommune i Latvia. Samarbeidet kom i stand etter oppfordring fra Østfold fylkeskommune og Spydeberg kommune. Både Spydeberg og fylkeskommunen hadde i flere år hatt samarbeidsprosjekt mot kommune/fylkeskommune i Latvia.

Det er Østfold fylkeskommune som støtter vårt samarbeid med Dzerbene. De har arbeidet aktivt for at også Marker og Rømskog skal etablere et slikt samarbeid, i nabokommunene til Dzerbene. I løpet av 2006 vil det bli en avklaring på dette. Dersom dette skjer vil det bli vesentlig enklere å få til gode prosjekter for hele regionen.

At vi som kommune, av og til, kan se litt utover våre egne og landets grenser gjør også at vi ser på våre egne oppgaver og utfordringer med litt "andre øyne". Også ungdom som vokser opp i Aremark bør få muligheten til å få litt internasjonal kompetanse og teste engelskkunnskapene i praksis. Aremark kommune har bare en samarbeidkommune i motsetning til de fleste andre kommuner som har tre og fire. Vi synes det er nok med en kommune og arbeider heller for at dette samarbeidet skal bli godt og at flest mulig i våre to kommuner, på sikt, skal få anledning til å ha et engasjement i en eller annen form for samarbeid mellom våre to kommuner.

Welcome to Latvia

Informasjon om Latvia


Tema - info 
Thomassen, Pia 19.10.2006 Tips en venn om denne siden via en e-post Tips en venn Registrer en elektronisk tilbakemelding Tilbakemelding Skriv ut denne siden Skriv ut
 
Tema - rediger 
Relaterte - alle gruppert 
Uten navn [6] 
Barn og ungdom liten, Fotograf: Redaktør Kultur og fritid liten, Fotograf: Redaktør Næring liten, Fotograf: Redaktør Regionale sider liten, Fotograf: Redaktør Turisme liten, Fotograf: Redaktør