Zwemkleding voor moslims: Burqini

Burqini -Slimfit zwemkledingBurqini - Slimfit SwimwearVoor iedereen die deze kop leest en denkt 'goeie grap': het is geen grap. Vandaag staat op de website van 'The Standard' uit HongKong, China, een flink artikel over de Burqini: zwemkleding die het hele lichaam bedekt. Er was al wel zwemkleding voor moslims, maar volgens de Australische bedenker Aheda Zanetti is de Burqini de eerste zwemkleding die ook een beetje handzaam en lichtgewicht is. Zanetti zelf draagt overigens geen hoofddoek of Boerka, maar ze zag met de Burqini gewoon een gat in de markt. Ik zeg: respect voor vrouwen die een Burqini (gaan) dragen.

Je kunt er lacherig om doen, je kunt ze bespotten, je kunt het belachelijk vinden, maar ik heb echt respect voor vrouwen die ervoor kiezen om hun lichaam alleen aan hun man te laten zien. Ik zeg niet dat vanaf heden elke vrouw in een Burqini moet gaan lopen -dan krijg ik denk ik last van mijn vriendin- maar ik vind het wel zeer dapper dat er vrouwen zijn die daarvoor kiezen. Gewoon tegen de stroom in. Niet bang zijn dat je uitgelachen of bespot wordt, maar staan voor je principes en die ook uit durven dragen. Nogmaals: respect voor de Burqini-drager!

Om het wat gemakkelijker te maken, is hier de link te vinden naar de website van de verkoop-company Ahiida, waar de Burqini besteld kan worden. Het is wel een kleine investering, maar voor zover ik heb kunnen zien, wordt 'ie dan ook helemaal vanuit Australië naar jouw voordeur gebracht. Kosten van de Burkini's die op de foto bij dit artikel te zien zijn, inclusief vervoer: 225 australische dollar. Omgerekend is dat 136,- euro. Meteen bestellen dus!


Heb jij Religie.Blog nog steeds niet toegevoegd aan je Google homepage of Reader? Klik hier!

Gerelateerde Berichten


Geplaatst door Kris op 17 januari 2007 om 22:46

Ik ben benieuwd of er in Nederland ook meiden zullen zijn die zoiets gaan aanschaffen. Nou, dan neem ik ook mijn petje af. In de zomer volgens mij behoorlijk warm…

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door benoni op 10 mei 2007 om 20:28

Na de wandelende over gordynen,het monniks kap hoofd deksel,nu het pinguin pak.
Daar kunnen de westerse mode huizen wat van leren.Goed voor de koude,goed voor de warmte,in een woord universeel.
Het is een lust voor het oog.

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Abdulwadûd op 12 december 2007 om 11:44

@Kris: Ja, inderdaad. Nu is ook in de Nederland de burqini ontdekt. Lees maar het volgende artikel:

http://www.nioweb.nl/2007/12/12/boerkini-is-gewoon-een-soort-zwempak/

Kopiëer bovenstaande url en plak het in de adresbalk van je internetbrowser en druk op ‘Ga Naar’.

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Kritisch op 4 januari 2009 om 3:08

Ja ja zou ik ook zeggen, Respect voor de burqinidrager lekker commercieel!

[Antwoord op deze reactie]

Geef een reactie

Naam (verplicht)

Email (wordt niet getoond) (verplicht)

Website

Jouw Reactie

« Back to text comment