Carnaval de Morning-after pil

carnaval de dood

In Brazilië begint bijna de carnaval en dat betekent veel
geslachtsverkeer tussen de mensen. De miljoenenstad Recife wil
ongewenste zwangerschappen en meer Hiv besmettingen voorkomen en delen
morning-after pillen en condooms uit aan de bevolking.

De aartsbisschop van Recife, José Cardoso Sobrinho, heeft de autoriteiten van de Braziliaanse stad met excommunicatie gedreigd als zij, de morning-afterpil gratis gaan uitdelen tijdens de komende carnavalsdagen.

Tijdens een persconferentie vergeleek de aartsbisschop de werking van de morning-afterpil met abortus. Wie het gebruik ervan stimuleert, pleegt een zonde waarop excommunicatie staat, aldus de prelaat.

Het stadsbestuur van Recife laat weten vooral aan de gezondheid van de bevolking te denken. Er worden tijdens de carnavalsdagen ook folders over soa's uitgedeeld.

De aartsbisschop moet, in mijn ogen, afstand nemen van de strenge regels van het geloof en de problemen van het land onder ogen zien. Ongewenste zwangerschap is een groot probleem van het land. Abortus is verboden; de morning afterpil biedt dan mooi uitkomst. Ook zal hij met deze uitspraak de kerk niet populairder maken in het land.

Brazilië is een katholiek land, maar de steun voor de kerk neemt steeds meer af. "Veel Brazilianen menen dat de kerk met haar opvattingen in het verleden is blijven steken. Veruit het grootste deel van de bevolking steunt het (vrij succesvolle) aidsbeleid van president Lula, dat onder meer voorziet in het verstrekken van gratis condooms, en trekt zich niets aan van de richtlijnen van het Vaticaan," schrijft de Volkskrant op 10 mei 2007 over Brazilië.

Bron: ANP 


Heb jij Religie.Blog nog steeds niet toegevoegd aan je Google homepage of Reader? Klik hier!

Gerelateerde Berichten

    Abortus mag geen moord genoemd worden

    Hier hebben we weer zo'n typisch gevalletje van de moeilijke en vage grenzen van de vrijheid van godsdienst en meningsuiting. Een Duits gerechtshof in Karlsruhe heeft namelijk

    Meerderheid vindt abortus geen moord

    Abortus is moord! Dat was de stelling die de afgelopen week op religie.blog.nl prijkte. Er werd 374 keer gestemd, waarvan 15 stemmers (4%) geen mening

Geplaatst door Abdulwadûd Louws op 26 januari 2008 om 21:14

Fijn om te weten, Tom Willemsen, dat het ANP ook klaarblijkelijk jouw mening in haar bericht heeft weergegeven.

‘De aartsbisschop moet, in mijn ogen, afstand nemen van de strenge regels van het geloof [...]‘ staat er o.a. in de tekst van dit Religie.blog.nl artikel. Helemaal onderaan het artikel staat ‘Bron: ANP’ terwijl in de bovenstaande alinea’s geen onderscheid wordt gemaakt tussen ANP-tekst en tekst van jouw hand :-(

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Abdulwadûd Louws op 26 januari 2008 om 23:16

VanDale.nl zegt: ‘car·na·val (het; carnavals)
1 volksfeest gedurende de vier dagen die aan de grote vasten voorafgaan, waarop velerlei verkleedpartijen plaatshebben

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Lou op 27 januari 2008 om 15:52

Wikipedia
{http://nl.wikipedia.org/wiki/Carnaval}
:
Afgeleid uit het Latijnse ‘carne vale’ => vaarwel aan het vlees.

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Chris van Hattem op 27 januari 2008 om 16:52

Haha vaarwel aan het vlees :p
Op een sportblog van deze zelfde ‘firma’ zegt onze ‘blogmeester’steeds: “dit is geen serieuze journalistiek maar een blog.”
Daar heeft ‘ie gelijk, op religie.blog is het verstandiger om je te onthouden van je persoonlijke mening. Zeker als je met bronnen gaat smijten.

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Abdulwadûd Louws op 27 januari 2008 om 17:53

Touché, Chris! ;-)

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Chris van Hattem op 27 januari 2008 om 18:19

Nou was dat weer een MENING van MIJ, Abdulwadud. (hoe krijg je dat mooie dakje op jouw naam?). ;)
En…al die meningen tegenwoordig.

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Chris van Hattem op 27 januari 2008 om 18:29

Hmmm, heb je echt een mening nodig voor een dialoog? Of ben ik nu aan het luchtfietsen, mijn vriend Lou? Help haha Of is dit meer iets voor spiritualeit.blog

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Abdulwadûd Louws op 27 januari 2008 om 19:33

@Chris : û = alt0251 (nul-twee-vijf-één)

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Chris van Hattem op 27 januari 2008 om 19:45

test Abdulwadûd. Yes, haha ;-)
Goed om ook jouw naam te zien op deze site.
Althans, ik neem heel makkelijk aan dat je moslim bent? Ik heb marokkaanse, hollandse, turkse, amerikaanse vrienden. Veel ervan komen ook weer oorspronkelijk uit het midden-oosten, zuid-amerika, carriben.
Verscheidenheid is ‘awesome’ en maakt sterk.
Als je praat met elkaar. Ik heb zelf een onduidelijk geloof in Goden, haha. Ik benoem het graag zoals Lou het mij aanreikt als interreligieus. Op mijn moeder haar graf staat het pax-teken. Zij was een voor de kerk werkende oecumeen. En was, net als ik voor iedereen en vrede op aarde. Zo simpel is het, ik denk er ook zo over.

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Abdulwadûd Louws op 27 januari 2008 om 20:13

@Chris: Eenheid in verscheidenheid, zeg maar :-) Trouwens, ik ben inderdaad moslim. Laatst heb ik daar uitgebreid over kunnen praten in een televisieprogramma. Kopiëer onderstaande url en plak ‘t in de adresbalk van je browser en ‘Enter’. Dan vind je een link naar het televisieprogramma dat je online nog kunt bekijken.

http://reunie.kro.nl/uitzendingen/2007-2/2008-01-06/index.aspx

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Chris van Hattem op 27 januari 2008 om 20:17

JUUUIIIIST! Jij begrijpt ‘t!
Ik zit hier gewoon te bloggen met een tv-persoonlijkheid :) Waar ik nu zit, op werk, kan ik dat niet zien, anders komt er rook uit m’n p.c., maar ik ga het zeker checken.

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Chris van Hattem op 27 januari 2008 om 21:26

Abdulwadûd, ik weet niet of je ook wel eens leest op TweedeKamer.blog. Moet je voor de gein eens letten op de haat die mensen verkondigen. Ze doen dat dan ook nog eens zogenaamd onderbouwd door links naar de Qoraan e.d. Dus naar de zogenaamde bronnen. Dan begrijp je wat ik bedoel met al die meningen. Zware tijden voor een jongen zoals ik. Maar niet heus want ik weet wel beter.

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Tom Willemsen op 27 januari 2008 om 22:51

Bedankt Lou en Abdulwadûd voor jullie adviezen. Jullie slaan de plank een beetje mis met de kwestie bronvermelding. Onder het blogstuk staat niet “van de BBC” maar “bron BBC’. Dit betekent dat het hele blogartikel van mijn hand is met behulp van de informatievoorziening van de BBC. Als ik iets direct vertaal of overneem van de BBC plaats ik dat stuk tussen “aanhalingstekens”, zodat het voor de lezer duidelijk is wat van de schrijver zelf komt en wat de schrijver overneemt. Aangezien een blogartikel geen wetenschappelijk onderzoek is, annoteer ik niet elke zin met voetnoten, maar gewoon simpel met een bronvermelding.

[Antwoord op deze reactie]

Geef een reactie

Naam (verplicht)

Email (wordt niet getoond) (verplicht)

Website

Jouw Reactie

« Back to text comment