Bemutatkozás  Virágföld ABC  Termékeink/Árlista  Kapcsolat  

Zala megyében, a Szévíz patak völgyében kialakult tőzegmező az ország egyik legjobb minőségű, kitermelhető barnatőzeglelő területe.

A BioLand Tőzegfeldolgozó Kft. folytatója és továbbfejlesztője az itt már évtizedek óta végzett tevékenységnek. Az itt bányászott tőzeget és a felhasználásával készült földkeveréket, az felhasználók széles köre ismeri már Magyarországon és külföldön egyaránt. BioLand márkanév alatt azonban csak a Kft. 1990. évi alapítása óta találkozhatnak termékeinkkel.

Társaságunk, lehetőségeihez és adottságaihoz mérten, megpróbálja követni és kielégíteni a kertészeti ágazatok egyre magasabb szintű igényeit. A sokféleképpen felhasználható tőzegen kívül virágföld-keverékeket, a zöldségtermesztés számára háromféle palántaföld-keveréket, a gombatermeléshez takaróföldet állítunk elő.

Külön rendelésre, a megrendelő receptúrája szerinti speciális földkeverékek gyártását is vállaljuk.

Az intenzív zöldségtermesztés, a kiváló fajták, a fejlett technológiák, az egyre emelkedő termelési költségek mellett minden tényezővel, így a termesztőközeggel szemben is fokozott követelményeket támaszt.


A Kft. a rendelkezésre álló területen több évtizedre elegendő tőzegvagyonnal bír, mely a fizikai és kémiai jellemzők és a felhasználhatóség tekintetében egyöntetűnek mutatkozik.

A laza, rostos pötrétei tőzeg, semleges kémhatásánál fogva, kiválóan alkalmas, önállóan vagy keverve, szaporítóföldek, palántaföldnek, tápkockakészítésre, virág- és disznövénykultúrákhoz, gyepek telepítéséhez, felújításhoz. Tőzegünk nagy vízkapacítású, jó levegő- és víztartó képességű, magas szervesanyagtartalmánál fogva, kiváló tápanyagszolgáltató termesztőközeg.
A pötrétei tőzeg főbb jellemzői
szárazanyag-tartalom: 34-37%
összes sótartalom: 0,7-0,8%
szervesnyagtartalom
(szárazanyagra)
72-74%
pH (vizes) 6,8-7,2%
összes Nátrium 1,5-1,7%
összes Foszfor 0,11-0,15%
összes Kálium 0,07-0,1%
Kalcium 11-13%
Magnézium 0,25-0,4%


A virágföld-keverékek főbb jellemzői
 "A" típus"B" típus"C" típus
pH (vizes) 5,9-6,46,9-7,27,3-7,5
összes sótartalom1,0% 0,8%0,5%
szervesanyag
(szárazanyagra)
66-68% 62-64%63-66%
összes Nitrogén 1,2% 1,3%1,5%
összes Foszfor 0,11% 0,14%0,15%
összes Kálium 0,36% 0,35%0,34%

A kereskedelemben kapható különféle virágföldek a különböző növényi igényeknek megfelelően a kialakult gyakorlat szerint 3 fő minőségi csoportba sorolhatók kémhatásuk szerint.
Az "A" típus savanyú, enyhén savanyú, a "B" típus semleges, a "C" típus enyhén bázikus kémhatású.
A BioLand virágföldek jó szerkezetűek, megfelelő a víz- és levegőtartó képességük, s a természetes adalékanyagok, a tartós hatású műtrágyák alkalmazása mellett harmónikus a tápanyagkészletük.
Helyes virágföld típus megválasztásával, a szükség szerinti gyakoriságú átültetéssel és rendszeres tápoldatozással a virágkedvelők tartós örömet lelnek növényeikben.

Nézze meg a Virágföld ABC-t.

  Email:  bioland@bioland.hu   Bemutatkozás     Virágföld ABC     Termékeink/Árlista     Kapcsolat