ETUSIVU
KALENTERI
VILLI-CUP
LAATUARVOSTELU
Kuva & Ulkoasu
© Violet

Tervetuloa!

Olet syystä tai toisesta saapunut virtuaaliselle sivustolle, joka pyrkii nostamaan virtuaalisten kisojen arvoa. Huomattuani, kuinka vaikea nykyään on saada osallistujia villeihin kilpailuihin, päätin kehittää tällaisen sivuston. (villi kisa = kilpailu, jota ei anota minkään jaoksen/yhdistyksen/liiton alaiseksi)

Pidämme listaa villeistä kilpailuista, jotka voi ilmoittaa helposti kalenteriin, ja ne näkyvät heti kun ne lisää. Kisan lisääminen kalenteriin ei tarkoita, että anoisit kisat VPA:n alaisiksi. Kalenteri on olemassa, jotta löydätte helpommin villejä kisoja, johon osallistua.

Päätarkoitus VPA:lla on kuitenkin järjestää laatuarvostelutilaisuuksia joka toinen kuukausi. Palkinnot jaetaan hevosen saamien pisteiden mukaan VPA-I+, VPA-I, VPA-II tai VPA-III.

Mistä kaikki lähti?

Jaoksen alaisten kisojen suosio johtuu varmaankin pääosin siitä, että niistä saa rankingpisteitä ja niillä on omat laatuarvostelunsa. Niinpä mielessäni, eräänä unettomana yönä kehkeityi ajatus laatuarvostelusta, jossa villien kisojen sijoitukset olisivat pisteytyksen tärkein osa. YLA:n laatuarvostelussahan otetaan mukaan myös villit kisat, mutta jotta voit hevosesi tällaiseen ilmoittaa, tarvitsee sinulla olla VRL-tunnus, ja hevosella VH-alkuinen rekisterinumero.

16.07.2008 tein hevostallinettiin topicin otsikolla "Typerä idea kaipaa lyttyyn haukkumista". Positiiviseksi yllätyksekseni kukaan ei haukkunut ideaani lyttyyn, löytyi muutama, joka sanoi ettei ole kiinnostunut, tai että idea on turha, mutta pääosin sain vain hyvää palautetta ja paljon ehdotuksia, sekä lupauksia, että kisaa jatkossa villejäkin, jos tällainen laatis nousee pystyyn, ja pian löysinkin itseni suunnittelemasta ulkoasua (joka ei ehkä ole koodauksen mestariteos, mutta tarvitseeko sen ollakaan?).

Nimeä miettisin jonkin aikaa, aluksi meinasin Villien kisojen laatuarvostelua (VKLA) tai Villien kisojen yhdistystä (VKY), Jenna H ehdotti nimeksi Virtiaalista villien kisojen laatuarvostelua (VVKL), mutta mielestäni nämä oli liian harhaanjohtavia, emmehän me villejä kisoja arvostele, vaan niissä kisaavia hevosia!
Kisshu ehdotti Puskahevosten laatuarvostelua (PULA), mutta vaikka ihastuinkin PULA-lyhenteeseen, en halunnut nimeen mitään puskahevosiin liittyvää, sillä tarkoitus on kannustaa myös niitä jaosten alaisiin kangistuneita kilpaponeja mukaan villinpään toimintaan. Lopullisesta nimestä saamme kiittää Kisshua, sillä hänen ideansa VPA - Villeihin painottuneet, oli mielestäni paras nimi tälle, vaikka mukaan otetaan niitäkin hevosia, jotka eivät painotu villeihin, ainoastaan kisaavat niitä myös :)