14

10

2008

Συνέντευξη Τύπου ESC 2009 PDF Εκτύπωση E-mail

rouvas_mikri.jpgΤην ευχή ο επόμενος διαγωνισμός της Eurovision να γίνει στην Αθήνα, εξέφρασε ο Σάκης Ρουβάς σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανακοινώθηκαν οι συντελεστές της ελληνικής συμμετοχής στον 54ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2009, που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 12, 14 και 16 Μαΐου.


Ο Σάκης Ρουβάς δήλωσε ακόμα ότι είναι ενθουσιασμένος που η ΕΡΤ τον επέλεξε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision. Έχει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του και θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις για το καλύτερο.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο σύμβουλος Προέδρου ΕΡΤ και Project Manager Τζώνη Καλημέρης, η διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων Φωτεινή Γιαννουλάτου, και οι αδερφές Μαγγίρα, που θα παρουσιάσουν τη βραδιά επιλογής του τραγουδιού.

Ο κ. Καλημέρης αναφέρθηκε στην απόφαση της ΕΡΤ να αναθέσει την ελληνική συμμετοχή σε επαγγελματίες, οι οποίοι, όπως είπε, έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους στην πορεία του διαγωνισμού.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία, ο Δημήτρης Κοντόπουλος τη σύνθεση των τριών τραγουδιών, από τα οποία θα επιλεγεί σε ειδική βραδιά - στα μέσα Φεβρουαρίου - το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision, και ο Ηλίας Λεδάκης, μαζί με τον Φωκά Ευαγγελινό, την ευθύνη για το αισθητικό αποτέλεσμα της παρουσίασης.

Η κ. Φωτεινή Γιαννουλάτου αναφέρθηκε στις αλλαγές του κανονισμού της EBU. Όπως πέρυσι, θα πραγματοποιηθούν τρεις διαγωνιστικές βραδιές, εκ των οποίων οι δύο θα είναι ημιτελικές, και ο μεγάλος τελικός.

Στους ημιτελικούς, η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί μέ SMS και τηλέφωνα. Στο μεγάλο τελικό θα υπάρχει και εθνική κριτική επιτροπή σε κάθε χώρα, η οποία θα συμμετέχει με κάποιο ποσοστό στην ψηφοφορία.


Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo!
Trackback(0)
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψτε σχόλιο
Πρέπει να συνδεθείτε για να στείλετε ένα σχόλιο. Παρακαλώ καταχωρήστε λογαριασμό εάν δεν έχετε έναν.

busy
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 03 02 2009 16:56
 
Η Eurovision 'γεννήθηκε' από το ιταλικό Φεστιβάλ Τραγουδιού του San Remo