ETUSIVU       ORIT       TAMMAT       KASVATUS       TAPAHTUMAT       MUUTA

Tervetuloa Englannin nummimaisemiin!

Dromerig Sporthorsesin, tutummin Drome, tarina alkoi vuonna 2005 eikä loppua näy. Alunperin toimimme nimellä Nonshein, mutta vuoden 2007 marraskuussa nimemme vaihtui. Tallissamme on aikamme alusta asti asustanut upeita puoliverihevosia ja niin on edelleen. Alkutaipaleilla olimme vain pieni, noin 5 hevosen talli, mutta nyt vuonna 2008 karsinoita täyttävät suunnilleen 50 puoliveristä ja kaksi esteponia. Puoliverikasvatteja tallin kasvattajanimen alla on jo noin 80!

Nonshein oli jo ehkä muutamalle tuttu nimi, varsinkin puoliverikasvatuksemme yhteydestä, mutta varmasti myös suhteellisen aktiivisen tapahtumatoimintamme ansiosta. Kasvatuksemme, tai tarkemmin trakehnerkasvatuksemme tukevan pohjan ovat luoneet kantahevosemme Beistrich ja jo edesmennyt trakehnertamma Ithaka F. Muiden puoliverirotujemme kantahevosia en hävetäksenikään muista. Kasvatuksessa keskitymme tuomaan esiin puoliverisen parhaimmat piirteet käyttämällä jalostuksessa tarkkaan valittuja vanhempia. Kasvatuksessamme emme siis keskity määrään vaan todella laatuun. Vaikka kasvatteja tosiaan on aivan kunnioitettava määrä, ei niistä yksikään ole syntynyt ilman tarkoitusta. Jokaisen kasvattimme mietin niin, että sen voisin meille Nonsheiniin jättää enemmän kuin mielelläni. Puoliveriroduista kasvatamme pääasiassa trakehnereita, suomalaisia puoliverisiä, unkarilaisia puoliverisiä, westfaleneita ja luultavasti jossain vaiheessa mukaan astuu myös noniukset.

Vuonna 2009 koimme hiukan pienempiä ja suurempiakin uudistuksia. Tavoitteenamme on tänä vuonna painottua koulupuoliveristen puolelle. Emme toki mene hylkäämään estepainotteisia ratsujamme, vaikka suurin osa lähteekin vuodeksi Saksaan treenattaviksi ja kisattaviksi.

Näin lopuksi toivotan mielenkiintoisia hetkiä puoliveristemme parissa!

  • Eeva T. (VRL-0410, dew) // nonshein @ suomi24.fi


    Perjantai 03.03.2009, klo 12:38

    Muutoksiamuutoksia. Tänä vuonna painotumme siis koulupuoliverisiin ja niiden kasvatukseen. Suurinosa estehevosistamma lähtevät n. vuodeksi Saksaan, eli en toki niistä mene luopumaan millään.

    Ulkoasu kokee myös pieniä muutoksia ja hevoskaartimme tulee uudistumaan kouluhevostemme myötä.

    Yhteistyössä kanssamme toimii Evergrey