Untitled Document
Untitled Document


Yleistä

Talli

Yhteys

Rhoscfflach Telynor

LEMPINIMI: Telynor
SYNTYNYT: 25.09'03, v
ROTU: Welsh Cob [sec D]

VÄRI JA MERKIT: 
SUKUPUOLI:
Ori
SÄKÄKORKEUS: 154 cm
KÄYTTÖ: 
Koulupainotteinen ratsu, eläkkeellä
KOULUTUS: VaB, Re 85cm, Ih 130cm

KASVATTAJA:
Tessa J.
OMISTAJA: Suvi / Yavin


Luonne

Yleisesti Telynor on kuin shetlanninponi - aina pahanteossa tavalla tai toisella. Herralla tuntuu aina olevan kiire jonnekin, ja se menosuuntakaan ei aina käy yksiin sen selässäolijan tai taluttajan kanssa - ja ori on kyllä vaikka valmis tappelemaan saadakseen pitää päänsä. Helpoimmasta päästä olevaksi ei tätä otusta voi sanoa parhaalla tahdollakaan, niin mukavaa se kun olisikin.

Orimaisuus kuitenkin tulee selvimmin esille vain kotioloissa. Kotona saavat tammat kuulla herran hörisevän monesti ja monesti päivittäin, mutta kisa- tai valmennuspaikoilla on Telynorin mielestä paljon muutakin tekemistä kuin keskittyä hörisemiseen - esimerkiksi se kilpaileminen. Ruoalle herra on myöskin perso, mahaa uppoavat kaikki namuset ruisleivästä porkkanoihin - ja eläkepäivillä mahaa on vähän kertynytkin, kun herran liikutus on kevyempää.

Vaikka herra eläkkeellä onkin, omat pienet tapansa siltä löytyy edelleen. Kiinnisitominen on yhtä turhan kanssa tämän herran kanssa, silloin se vasta kyllästyykin siihen seisomiseen ja alkaa kuopia ilmeisesti yrittäen kaivautua lattian kautta pois. Kaviot kyllä nousevat myös, mutta se aika, jonka ne jaksavat olla ylhäällä, on minimaalinen. Sitten pitääkin jo hypätä sivuun putoavan kavion tieltä ...

Satulan alta herralla on tapana lähes juosta pois, tai sitten muuten vain heittää kapinaa satulointia vastaan - milloin pullistamalla taidokkaasti ja milloin jännittämällä selkää niin, ettei satula mitenkään asetu oikealle kohdalleen. Suitsiminen onkin sitten helpompi operaatio - ori odottaa kuolaimia suu auki ja pää alhaalla.

Ratsuna Telynor on herkkä ja notkeakin. Suuriliikkeinen laukka on näyttävää katseltavaa ja väistöt ja laukanvaihdot menevät kuin tyhjää vain. Esteillä ori kuumuu todella nopeasti ja liikaakin - vaikka kapasiteettia olisikin ja tekniikkakin kunnossa, ori tuntuu ennemmin ryntäävän esteiden läpi, kun sillä sattuu olemaan hieman kiire.

Maastossa ori on erittäin mukava, tosin laukassa kuumuva - varsinkin, jos vieressä on joku muu hevonen, kisoille on pakko lähteä. Vanhemmiten Telynoristakin on kuitenkin tullut miellyttävämpi maastoratsunakin, sillä se on hieman rauhoittunut vanhemmiten.

Sukutaulu ja sukuselvitys

Tuontivanhemmista polveutuvan Telynorin vanhemmat ovat molemmat hienoja hevosia, joista on lähtenyt maailmalle myös muita menestyneitä ja hienoja jälkeläisiä.

Telynorin isä, Faeldwyn Rhion kilpaili koulukentillä kohtalaisesti menestyen kilpauransa aikana, ja jätti muutaman jälkeläisen, joille puolesta se periytti voikkoa väriään. Faeldwyn Rhionista on kantakirjatamma Ceridwyn Rosebud.

Emä, Eletric Honey, on tumma, isokokoinen tamma, joka on esitellyt taitojaan kouluradoilla menestyenkin. Eletric Honeysta on muutama hieno jälkeläinen, mm. Mr. Regent.

Faeldwyn Rhion
wd, 150cm
Gerrygon Replica
wd, 152cm
Adwerryn Replay
Gerrygon Arabell
Faeldwyn Rhiannon
wd, 150cm
Faeldwyn Cream
Berrymoor Vanilye
Eletric Honey
wd, 151cm
Charlton
wd
ei tietoa
ei tietoa
Goldfever
wd
ei tietoa
ei tietoa


Kilpailut

28.12'04 VWY, KN Special, 12/20
16.02'05 KRJ FSRA, HeA, 26/45
16.03'05 Kielokumpu, VaB, 5/5
28.06'05 VWY, HeB, 5/25
15.08'05 KRJ Nétts, VaB, 71/156
27.08'05 KRJ Endless, VaB, 6/30

28.04'05 Llewellyn, 60-70cm, 1/33
20.04'04 Neilikka, 120cm, 14/16

8 kilpailua joista tulokset, sijoituksia 3

Jälkeläiset


o. Gallant OR (e. Druantia AR)
o. Nefydd Amynned Adwr D (e. Awsta Myfanwy)
t. Rhoscfflach Seren Teledu (e.April Hill's Evenstar) †
t. Rhoscfflach Welsh Lily (e. Rhoscfflach Lómien)
t. Rhoscfflach Marged Ddu (e. Frondo's Melinda)

Copyright

Kuvat © Anni S. / Ohdakegalleria, kiitos.