ETUSIVU       ORIT       TAMMAT       KASVATUS       TAPAHTUMAT       MUUTA

Ch Walzertänzer
(Rosentänzer x Ballettänz)


KISAKALENTERI

Virallinen nimi Walzertänzer, Waltsu
VH-tunnus VH-29319
Rotu ja sukupuoli westfalen, ori
Syntynyt ja ikä 28.06.2006, 11v
Säkäkorkeus ja väri 163cm, ruunikko
Painotus ja koulutustaso estepainotteinen, ko: VaB, re: 160cm
Kasvattaja Mario di Angelo
Omistaja Eeva T. / Dromerig Sporthorses
Saavutukset Champion -arvonimi, 31 ERJ:n alaista sijoitusta


© HW Farm & Hengstenstation van Uytert

Komea lähes pikimusta ilmestys, kuten täyssisarensa Ballettänzerinkin! Walzertänzer omaa hienot liikkeet: varsinkin orin ravissa on ihailemisen aihetta. Walzertänzer on hyväkäytöksinen, mutta hieman epävarma nuori ori, jossa on jalostusoriainesta. Saksassa syntynyt, mutta Venäjältä tuotu.

Walzetänzer eli kotoisammin Waltsu on luonteeltaan hieman epävarma, minkä vuoksi sillä on tapana esittää hieman kovempaa kaveria, kuin oikeastaan on. Tuttujen kanssa Walzertänzerin näkeekin poikkeuksetta vain korvat hörössä. Kotitallilla Waltsu on myös tavallisesti rauhallinen, kun taas heti vieraassa ympäristössä kaveri vilkuilee hermostuneena ympärilleen eikä malta seisoa paikallaan.

Walzertänzerin epävarmuus lisääntyy vain ratsastettaessa. Ori vaatiikin selkäänsä tutun ratsastajan tai vain juoksee pää kolmantena jalkana, eikä keskity laisinkaan. Kuitenkin tutun ratsastajan kanssa mentäessä ori on herkkä ja kuuliainen - ja saattaa hermostua ainoastaan epäselvistä avuista. Esteradalla Walzertänzer kuumuu kovasti ja orin saattaakin nähdä usein pomppimassa paikallaan, jos se ei saa lupaa liikkua haluamassaan vauhdissa eteenpäin tai pyydetään pysymään paikallaan.

Kilparadoilla Walzertänzer ei jännitä, mikä sinänsä on kummallista sen muuten hermoilevan luonteen puolesta. Radalla ori tekee aina parhaansa ja on tarkka jaloistaan. Kilpailumatkojen kuljetuksia Waltsu kuitenkin hieman jännittää.

Rosentänzer
westfalen, 170cm
Windtänzer Wind Avenue
Tänzerin
Rockenroll Rocky
Trixie
Ballettänz
westfalen, 165cm
Paladin Paladino
Rose
Balletkönigin Balet II
Königin


Sukuselvitys:

Waltsun suku on täynnä hienoja, joskin hiukan tuntemattomampia nimiä. Waltsun isä Rosentänzer on yksi aikojensa parhaita esteratsuja. Täysin pikimusta näyttävä ori menehtyi ikäväkyllä jo nuorena vakavassa onnettomuudessa. Kapasiteetikas ori nousi aina GP-tasolle asti jo hyvin nuorena ja menestyikin hyvin. Ori on periyttänyt jälkeläisilleen hyvän luonteen, lähes jokaiselle mustan värin, hyvän sporttisen rakenteen ja valtavan kapasiteetin ja työmoraalin. Rosentänzerin isä, eli meidän Waltsun isänisä Rosentänzer on kisakentillä tuntemattomampi nimi. Ori ei juurikaan päässyt koskaan kiertämään kisakentillä, mutta menestyi kyllä senkin edestä näyttelykehissä. Ori on kantakirjattu Saksassa ensimmäiselle palkinnolle ja on yksi halutuimpia periyttäjiä. Tämäkin, täysin pikumusta komistus on joskus muutamissa estekisoissa näyttäytynyt ja menestys on ollut vaihtelevaa. Waltsun isänemä Rockenroll on sirorakenteinen tummanruunikko tamma. Tamma tunnettiin todella hyvin Saksan kasvattajapiireissä ärhäkästä luonteestaan, eikä sen takia ollut kaikkein halutuin siitostamma. Tamman jokainen jälkeläinen on kuitenki ollut kaikinpuolin hyvin käsiteltävissä oleva, joskin silti lannistumattoman luonteen omaava tapaus. Itse tamma on menestynyt aina 150cm esteradoilla asti.

Waltsun emä Ballettänz on tämäkin lähes pikimusta, hyvärakenteinen ja estehevonen. Tamma aloitti kisauransa vasta vanhemmalla iällä, mutta ehkä juuri sen takia sen into ja luotettavuus olivat huipussaan. Tamman menestys koheni loppua kohden entisestään ja viimeisinä kisavuosinaan se ei jättänyt montakaan ykköspallia muille. Tammalla ei tietojen mukaan ole montakaan jälkeläistä Waltsun lisäksi. Emänisä Paladin on kenttäpainotteinen ori. Tummanruunikko ja massiivisen rakenteen omaava ori on kisannut vaihtelevalla menestyksellä niin kenttä, este kuin kouluradoillakin. Monitaituri on jalostuksessa tunnettu nimi vielä nykypäivänäkin, vaikkei koskaan suurempaa menestystä kerännyt. Paladin on kuitenkin luonteeltaan ja rakenteeltaan hieno yksilö. Waltsun emänemä Balletkönigin on melko tuntematon, kevyt koulutamma. Tamma menestyi hyvin kouluradoilla, mutta ei koskaan tehnyt sitä läpimurtoa. Jälkeläisiä tammalla ei ole kuin kaksi, eikä se siitostammana ole koskaan toiminut.

Jälkeläiset & astutukset:

westfalentamma Wealthheow NON, emä Darcy Zatiye, om. Holly / Nigweth
westfalenori Hyperion NON, emä Darcy Zatiye, om. Kerppa / RDN Hevoskasvatus
westfalenori Lanciano NON, emä Jungfernlibelle, om. Milli M.
westfalentamma Ariana NON, emä Jungfernlibelle, om. Kerppa / RDN Hevoskasvatus
westfalentamma Gazelle SWA, emä Antelope H, om. kelle myyty?
westfalenori Warcraft SWA, emä Antelope H, om. Tuulia / Escarcha