BEISTRICH


 • trakehnerori, VH-27889
 • s. 25.12.2005 (14v, oma ikääntyminen)
 • ruunikko, säkäkorkeus 170cm
 • estepainotteinen, re: 160cm
 • kasvattaja Emma Breikwitch, Saksa
 • omistaja Eeva T. / Dromerig Sporthorses
 • ERJ:n alaisia sijoituksia 16
 • Vain jalostuskäytössä
 • VJA B, 62p

 • kisakalenteri • © Hengstenstation van Uytert


  Yleisesti Petri on hiukan rasavilli ori, jonka kanssa ei parane leikkiä. Petri tietää arvonsa ja kokonsa, joten osaa mahtavasti pompotella pienempiään. Tämä kuitenkin pätee oikeastaan vain Petrin hevosystävissä, sillä ihmisiä kohtaan orilla on sentään vielä jonkinlainen kunnioitus kohdallaan. Petri ei ole kertaakaan puraissut tai potkaissut ketään täytettyään kuusi vuotta. Tietenkin sitä nuorempana pitä vähän kokeilla ilkeyksiäkin.

  Hoitaessa Petri käyttäytyy todella hyvin. Tämän hevosen kanssa ei voi tulla hankaluuksia missään. Petri nauttii harjaamisesta ja jos sitä hoksaa raaputella lautasten päältä olet päässyt orin parhaimpiin ystäviin varmasti. Suitsiessa Petri tietää, että lyhemmällä ihmisellä voi olla hiukan vaikeuksia ylettää laittamaan suitsia päähän, joten se käskemättä laskee päätänsä sen verran, että tehtävä helpottuu. Satulan kanssa ei tule ongelmia, mutta satulavyötä kiristäessä herra voi irvistellä pahastikkin.

  Ratsastaessa Petri tekee kaiken parhaansa mukaan. Ori on todella herkkä suustaan ja suuttuukin helposti, jos joku ei hoksaa tätä asiaa. Esteiden kanssa Petri on tarkkana ja hyppää aina kunnon ilmavaran kanssa. Mikään este ei tunnu hirvittävän oria, jos ei ratsastajakaan pelkää. Esteillä herra kuumenee helposti ja silloin sen kanssa voi vähän olla ongelmia. Varsinkin tempo vaihtelee orin oman mielen mukaan, eikä siinä ole paljoa ratsastajalla sanomista. Tämäntakia varsinkin kisoissa Petrillä täytyy olla vahvemmat kuolaimet, sillä silloin se suostuu kuuntelemaan ratsastajan toiveita paremmin. Koulukiemurat eivät oikein ole Petrin mieleen, sillä verivetää esteille. Jos jäädään kauaksi aikaa vääntämään samaa liikettä toistuvasti, orilla palaa pinna. Näyttävät ja hyvät liikkeet ori kuitenkin omaa, joten saattaa olla, että vanhemmalla iällä siirryttäisiin kouluradoillekkin näyttäytymään. Maastossa Petri on luotettava ratsu joka ei säiky, vaikka taivas putoaisi. Herra voi toki heittäytyä vähän villiksi, jolloin selässä pitäisi olla kokenut ratsastaja, jolta tasapainoa ja malttia löytyy.

  Traum
  trak, 172cm
  Phantasie Panthera X
  Pharadise Bird
  Schwärmen Geradeheraus
  Gemütlich
  Schiffbruch
  trak, 167cm
  Dämmerung Sich Anpassen
  Schnell
  Lehrplan Fuchs M
  Kettenraucher Y


  Sukuselvitys:

  Beistrichin suku on täysin saksalaista. Petrin isä Traum on komea ruunikko trakehner, joka on niittänyt menestystä esteratsastuksessa. Traum on kooltaan 172 cm, joten ei ainakaan mikä pienikokoinen hevonen. Luonteensa Petri lienee perineen isältään, sillä myös Traum on hieman rasavilli tapaus. Isänisä Phantasie on kenttäratsastuksessa pärjännyt ori, joka viettelee nykyään rauhallisia eläkepäiviä Saksassa. Petrin isänemä Schwärmen on myöskin suurikokoinen estehevonen, jolla on hiukan jääräpäinen luonne.

  Petrin emä Schiffbruch on 167 cm, rautias läsipää. Estehevonen tämäkin ja myöskin hyvin pärjännyt. Kantakirjattu Saksassa II-palkinnolle. Emänisä Dämmerung on ruunikko kouluratsu ja tunnetaan Saksassa kuumasta luonteestaan. Emänemä Lehrplan on 169cm korkea kenttäratsu.

  Jälkeläiset & astutukset:

  trakehnertamma Louise SP, emä Vivinia GER, om. Aina
  trakehnertamma Kreativ NON, emä Stickwitz WC, om. Eeva T. / Nonshein
  trakehnerori VIR MVA Ch Matadour NON, emä Rhododendron GER, om. Chloe / Savoy
  trakehnerori Fantastic NON, emä Ithaka F, om. Pilkku.
  trakehnertamma Berthina SP, emä Grishild Neve GER, om. tiikeli. & Mia
  trakehnertamma FLY Butterfly, emä Beatrix TKH, om. Del / Bellicose
  trakehnertamma Nonshein's Anxious Soul, emä Rhododendron GER, om. Lisa Weichzer, Saksa