ETUSIVU       ORIT       TAMMAT       KASVATUS       TAPAHTUMAT       MUUTA

LETZT NON
(Chapassio x Rhododendron GER)


KISAKALENTERI

Virallinen nimi Letzt NON, Letti
VH-tunnus VH-34712
Rotu ja sukupuoli trakehner, tamma
Syntynyt ja ikä 16.06.2007, 7v
Säkäkorkeus ja väri 168cm, ruunikko
Painotus ja koulutustaso kenttäpainotteinen, ko: VaB, re: 150cm, me: 120cm
Kasvattaja Eeva T. / Dromerig Sporthorses
Omistaja Eeva T. / Dromerig Sporthorses
Saavutukset 18 KERJ:n alaista sijoitusta


© Holme Trakehners

Letzt NON on huippusuvusta tuleva upea trakehnertamma. Letti on oma kasvattini, jonka alusta asti halusin itselläni pitää. Tammalta löytyy ärhäkkä ja pippurinen luonne, joka tekee kertakaikkiaan vaikutuksen. Mikään ilkeä pirulainen tämä hevonen ei todellakaan ole. Periksiantamaton ja sitkeä Letti on huippuhyppääjä ja luottoystävä. Toisin kuin emänsä, Letti luottaa varsin hyvin uusiinkin ihmisiin ja tekee rohkeasti tuttavuutta yhtään aristelematta. Tamma on vanhempiensa tapaan harvinaisen hyvätapainen hevonen, jonka kanssa sopii puuhata mitä tahansa yhtään jännittämättä.

Letti on helppo hoidettava. Se seisoo rauhallisesti aloillaan, ehkä välillä hiukan pihan tai tallin menoa uteliaana seuraillen. Rapsutuksia Letti kerjää hoitajaansa turvallaan tuuppien ja normaalisti saakin aina haluamansa. Hyvätapaisena neitona tunnettu Letti on usein tallin pienten vieraidenkin ehdoton suosikki, jota uskaltaa pelokkainkin lapsi käydä taputtelemassa ja antamassa vaikkapa leivän palan.

Ratsuna tämä tamma on yliveto. Se kulkee pehmeästi kuolaimella, kuuntelee ratsastajansa pienintäkin apua ja tekee parhaansa. Toisinaan sen pippurinen ja ärhäkkä luonne tulee esiin huonoina päivinä tinttailuin merkeissä. Letti tarvitsee ratsastajan joka ei ole apujen kanssa liian kovaotteinen, vaan osaa ratsastaa kevyellä kädellä ja pienillä, mutta selvillä pohjeavuilla. Esteillä Letti kuumuu hetkessä eikä aina aluksi haluaisi keskittyä itse hyppäämiseen kunnolla. Muutaman hypyn jälkeen tamma kuitenkin alkaa hiljalleen rauhouttua ja keskittyä nostelemaan jalkojaankin kunnolla. Letti hyppää todella hyvällä tekniikalla kunnon verryttelyn ja enimpien höyryjen päästämisen jälkeen. Se osaa itse valita sopivimmat ponnistuskohdat, jos huomaa ratsastajansa olevan vähän hukassa. Letti ei turhaan kiellä ja tamma kyllä yrittää parhaansa mukaan hypätä esteen kuin esteen vaikka tie esteelle ei olisi paras mahdollinen.

VIR MVA Ch Chapassio
trak, 172cm
Impression Selda Selfdemaster RE
Inantra Selda
Chantana ZE Chantos ZE
Rosen rose't
Rhododendron GER
trak, 161cm
San Francisco Kingston
Lavonne GER
Andrea Welle Estant GER
Georgiana GER


Jälkeläiset & astutukset:

trakehnerori Bourzet NON, isä Lambourghini, om. Henuli / Rightly
trakehnertamma Evilda NON, isä Pyrrhus von Argen, om. Sorel / Lexington
trakehnertamma Evildoing NON, isä Gregorian SWA, om. Lime
trakehnerori Legacy NON, isä Lambourghini, om. Kia K. / Beria
trakehnertamma Jubilee NON, isä Taylor CI, om. Jetta / Hakaneula