Joop Zoetemelk Classic Zaterdag 21 maart 2009

De Leidse Ren en Toer Vereniging Swift organiseert op zaterdag 21 maart 2009 voor het derde achtereenvolgende jaar de Joop Zoetemelk Classic. Een cyclo-sportieve tocht door het Groene Hart op de eerste dag van de lente. Een echte Hollandse voorjaarsklassieker voor toerfietsers met start en finish bij Swift in Leiden.

En...  Joop rijdt zelf mee!!

Fotostrook1_JZC_1e_pagina

Joop Zoetemelk Classic

De Joop Zoetemelk Classic is op zaterdag 21 maart, het begin van de lente. Dan rijden de profs Milaan-San Remo, de Primavera en een dag later op zondag de Campina Ronde van het Groene Hart, waarvan de Joop Zoetemelk Classic de officiële toerversie is. Start en finish zijn bij Swift, Park de Bult in Leiden. Er kunnen drie afstanden gereden worden: 45, 75 en 150 km. Swift wil zo de recreatieve waarde van het Groene Hart onder de aandacht brengen en haar waardering uiten voor Joop Zoetemelk, de grootste Nederlandse wielrenner aller tijden, die zijn wielerleven als Nieuweling bij Swift is begonnen en nog steeds lid van de Leidse Ren en Toervereniging Swift is. Joop zal zelf om 8.30 uur het officiële startschot geven en dan samen met zijn zus Lia, zijn broer Chris en andere oude bekenden uit zijn Swift-tijd van start gaan.

De routes

Om nog meer mensen in het voorjaar over te halen de fiets te pakken is er dit jaar naast de 150 en 75 km ook een kortere route van 45 km. Die gaat van Leiden naar Zoetermeer en dan via stempelpost Rijpwetering, waar Joop Zoetemelk is opgegroeid en waar een standbeeld van hem staat, weer terug naar Leiden. De 75km-route gaat van Leiden richting Gouda en vandaar naar het noorden tot Leimuiden, buigt dan af via stempelpost Rijpwetering naar de finish bij Swift in Leiden. De lange versie (150 km) gaat bij Leimuiden verder naar de stempelpost in Woerden en via  Zwammerdam en Boskoop weer naar het
wielerparcours van Swift in Leiden.

Fotostrook2_JZC_1e_pagina

Lees meer....>>