Magnus Kahnberg till Brynäs IF

Idag presenterade Brynäs sitt första nyförvärv inför säsongen 09/10. Det är forwarden Magnus Kahnberg som nu är klar för Brynäs IF. Kahnberg har kontrakterats för två år.

Brynäs sportchef Micke Sundlöv kan nu presentera A- lagets första nyförvärv inför säsongen 09/10. Det är forwarden Magnus Kahnberg som bestämt sig för att lämna Frölunda för spel i Brynäs IF nästa säsong. Magnus Kahnberg (188/87) är en kreativ spelare med många offensiva kvaliteter. Han är en teknisk och målfarlig forward, och har under flera säsonger varit en pålitlig poängplockare åt Frölunda. Under säsongen 07/08 gjorde han 37 poäng (16+21) och under säsongen 08/09 blev det totalt 25 poäng (9+16) i Elitseriens grundserie.
- Vi är mycket glada att Magnus Kahnberg har bestämt sig för att spela i Brynäs säger Micke Sundlöv, sportchef i Brynäs IF. Han har de spetskompetenser som vi söker till vårt A-lag, och vi ser en stor potential i honom. Förhoppningen är att han ska kunna producera poäng till oss både i powerplay och i spel fem mot fem.
- Först och främst är det jätteroligt att Magnus Kahnberg väljer att spela med oss, säger Niklas Czarnecki, tränare i Brynäs IF. Han är en etablerad spelare med spetskvaliteter som kommer att tillföra vårt lag mycket offensiva kvaliteter. Han är skicklig i en mot en situation och en bra målskytt.

Magnus Kahnberg är född 1980 i Mölndal och har Kållereds SK som moderklubb. Han har fostrats som ishockeyspelare i Frölunda, och förutom 17 matcher i AHL under säsongen 06/07, är det också där han spelat under sin ishockeykarriär. Han har vid ett flertal tillfällen även ingått i den svenska landslagstruppen, bland annat i tre VM-turneringar. Nu väljer alltså Magnus Kahnberg att lämna Frölunda för spel i Brynäs IF, och han har kontrakterats för två år.
- Jag ser såklart fram mot att få spela mycket i Brynäs, säger Magnus Kahnberg. Jag har alltid trivts med att spela som motståndare i hallen, och Brynäs är ett gammalt klassiskt svenskt lag, så det känns bra. Sedan känns det självklart väldigt roligt att Brynäs också var väldigt sugna på att få hit mig.


 
Hosted by Interlan
uiqt|wBqvnwHjz%yvi{5{mqvnwHjz%yvi{5{m