Första nyförvärvet klart: Tobias Viklund till Frölunda Hockey Club

Frölunda Hockey Club och backen, Tobias Viklund, 22, har undertecknat ett kontrakt som gäller till och med säsongen 2010/2011.

I Frölunda-TV finns en intervju med nye backen Tobias Viklund.

Tobias Viklund kommer närmast från Skellefteå, där hans spelat de två senaste säsongerna. Tidigare har han spelat med Modo i Elitserien i tre säsonger, och blivit svensk mästare. Moderklubben är Kramfors-Alliansen.

Sammanlagt har Tobias Viklund spelat 275 matcher i Elitserien. Senaste säsongen spelade han 51 matcher med Skellefteå i Elitserien (3+5=8 22) och 11 i Play-off 0+4=4  2.

Tobias Viklund:
-Frölunda visade tidigt och tydligt intresse för mig både som person och spelare. De har också visat att de vill satsa ungt och fräscht i truppen så det känns perfekt med Frölunda.

-Göteborg är inte lätt att vara i som bortalag. Ett kokande Scandinavium är inte lätt att komma in i. Frölunda är svåraste motståndaren. Nu får jag det i ryggen, det blir skönt.

Ulf Dahlén, tränare Frölunda Hockey Club:
-Jag har stora förväntningar på Tobias, som är en ung spelare, duktig defensiv men också offensivt. Nu när vi bygger laget för nästa säsong är Tobias en jätteviktig bit som föll på plats med honom. Exakt var han kommer att spela och med vem får träningslägret visa, men han kommer att få en framträdande roll.

Tobias Viklund
Född:

1986-05-08 i Kramfors

Längd: 181 cm
Vikt: 88 kg
Skjuter: Vänster
Moderklubb: Kramfors-Alliansen
Tidigare klubbar: Skellefteå, Modo, Kramfors-Alliansen

Gå till sida: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 967.

Senaste Nytt

Prenumerera på Senaste Nytt om Frölunda Indians.


Webbshop

Tävla i Hockey Känns!

Bli medlem i Frölunda

Mobil - FrölundaNews

Signature Collection

Community - Bli medlem!

Community - bli medlem

Driftas med EPiServer