Förändringar i A-truppen: Spelare som inte fortsätter i Frölunda

Under veckan har Kent Norberg, Frölundas General Manager och tränare Ulf Dahlén haft enskilda samtal med samtliga spelare i A-truppen.

Efter de samtalen är det klart vilka spelare som definitivt försvinner.

-Vi har pratat med alla spelare nu och kommit fram till att inte förlänga kontrakten med några spelare samtidigt som några spelare själva valt att flytta. Några frågetecken återstår dock fortfarande i truppen, säger Kent Norberg, Frölundas General Manager.

De spelare som definitivt inte kommer att finnas med i A-truppen när den återsamlas den 27 april är:

#31 Ari Ahonen, #20 Tuukka Mäntylä, #23 Ronnie Sundin, #11 Magnus Kahnberg och #32 Johan Andersson. Detsamma gäller förstås #30 Jonas Johnson, som slutar igen.
-Vi har framfört vår stora uppskattning till de här spelarna, för deras arbete under säsongen, säger Kent Norberg.

Magnus Kahnberg lämnar alltså Frölunda Hockey Club.
-Magnus har varit Frölunda trogen under lång tid med sitt stora Frölundahjärta och varit en bidragande del i de framgångar klubben haft genom åren. Nu har vi gemensamt kommit fram till att gå skilda vägar. Vi önskar Magnus stort lycka till i Brynäs, säger Kent Norberg.

Ny klubbadress för Magnus Kahnberg blir alltså Brynäs.
-Jag skulle vilja tacka den fantastiska publiken i Scandinavium för det starka stöd som jag och laget fått genom alla år. Jag kommer helt ärligt att sakna alla er i Scandinavium. Men nu har jag och klubben gemensamt kommit fram till att gå skilda vägar och jag kör vidare i Brynäs. Även om det känns lite konstigt så är det så här hockeylivet är, säger Magnus Kahnberg.

Ronnie Sundin, som sammanlagt spelat 891 matcher för Frölunda slutar med ishockeyn.
-Vi kommer förstås att hylla Ronnie ordentligt när vi spelar första hemmamatchen i Elitserien i höst. Ronnie är en av klubbens största profiler genom tiderna. Det kommer vi att uppmärksamma i samband med vår hemmapremiär, säger Kent Norberg.

Och…Tobias Viklund kommer förstås inte att spela i tröja #14. Den är för evigt upphängd i Scandinaviums tak, och för alltid förknippad med Ronald ”Sura-Pelle” Pettersson. I Frölunda-TV sägs att #14 är ledigt. Så är det förstås inte.

Vi beklagar felaktigheten.

Gå till sida: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 967.

First Star of The Game

Community - Bli medlem!

Community - bli medlem

Mobil - FrölundaNews

Henke Hockey Schools

Driftas med EPiServer