Autentificare
User:
Pass:
Inregistrare | Login
Newsletter
e-mail'ul dumneavoastra
| Inregistreaza
Inregistreaza-te la newsletter
wwwoteaza
Credeţi că salariile profesorilor vor creşte cu 33% din ianuarie 2010, cum estimează ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu?
Da
Nu
Nu știu/Nu mă interesează
Voteaza| Rezultate
Arhiva
L M M J V S D
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Alege luna si anul
Aprilie
2009
Revolutie la Chisinau
Mitingurile pro-Moldova continuă
 
Miercuri, 08 Aprilie 2009
Aproximativ 300 de persoane participă, şi în această seară, la două mitinguri separate în Piaţa Universităţii din Capitală, ambele manifestaţii având acelaşi scop, de susţinere a protestatarilor de la Chişinău.

Cele două mitinguri din Piaţa Universităţii sunt organizate de Grupul de acţiune Noii Golani şi de Asociaţia Noua Dreaptă.

La manifestarea organizaţiei Noii Golani participă cei mai mulţi din cei aproximativ 300 de manifestanţi, printre aceştia fiind studenţi moldoveni, revoluţionari sau studenţi români solidari cu colegii lor care protestează la Chişinău.

Participanţii flutură drapele ale României, însă cei de la Noua Dreaptă arborează şi drapele purtând însemnul asociaţiei.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Mariul Militaru, a declarat, pentru Mediafax, că manifestările nu sunt autorizate. El a precizat că cei de la Noua Dreaptă au depus la Primăria Capitalei actele pentru autorizare, însă timpul a fost prea scurt pentru ca documentul să poată fi eliberat.

În urmă cu o zi, peste o mie de persoane au participat în Piaţa Universităţii la o manifestare de solidaritate cu protestarii de la Chişinău. Acţiuni de susţinere au fost orgaizate în mai multe localităţi ale ţării.

Cluj


Peste 50 de studenţi basarabeni din Cluj-Napoca s-au strâns, miercuri seară, pentru a doua zi consecutiv, în Piaţa Avram Iancu din municipiu şi au aprins lumânări în semn de protest faţă de reprimarea manifestanţilor de la Chişinău de către autorităţile comuniste.

Manifestanţii s-au grupat în faţa fântânii din Piaţa Avram Iancu, unde au stat timp de o oră, în tăcere, cu lumânări aprinse în mâini.

Suceava

Aproximativ două sute de studenţi din Republica Moldova care învaţă în Suceava au participat, în această seară, în centrul municipiului, la un miting de susţinere a acţiunilor de protest din Chişinău, cerând eliberarea arestaţilor, reluarea alegerilor şi eliminarea vizelor pentru români.

Alături de studenţii basarabeni, la miting a participat şi primul român declarat persona non-grata în Republica Moldova, scriitorul Mihai Sultana Vicol.

Bacău


Şi Bacăul şi-a exprimat solidaritatea faţă de protestatarii de la Chişinău. La mitingul desfăşurat  în faţa Casei de Cultură "Vasile Alecsandri" au participat aproximativ 70 de persoane, printre care şi membri ai Asociaţiei Pro Basarabia din Oneşti şi ai Asociaţiei Refugiaţilor din Basarabia.

Citiţi şi:

Românii, solidari cu moldovenii | VIDEO

REVOLUŢIE LA CHIŞINĂU|VIDEO + FOTO

VEZI FILMUL REVOLUŢIEI DE LA CHIŞINĂU

Expert rus: Protestul din Chişinău, făcut cu “mână românească”

Chişinăul se revoltă de ziua lui Ion Aldea Teodorovici! | VIDEO

HERA: Basarabenii fac rating. Cool!

CHIŞINĂU: Opoziţia reclamă fraudarea alegerilor

Comuniştii lui Voronin au câştigat legislativele

Unirea cu România inspiră visele europene ale Moldovei 
Articole din aceeasi categorie:
Chişinăul spune că are dovezi împotriva României
"Nu toleraţi încălcarea drepturilor omului în R. Moldova"
Apel pentru românii dispăruţi în Moldova
CHIŞINĂU: Regimul Voronin a început vânătoarea stalinistă
MOBILIZARE: Tinerii se pregătesc pentru „adevărata revoluţie”
Cristian Diaconescu solicită solidarizarea UE şi NATO
Deputaţii comunişti s-au pus din timp la adăpost
Băsescu ia poziţie faţă de acuzele Moldovei
Vasile Ernu: „Autorităţile europene sunt la fel de cinice ca şi Voronin”
Rusia apără regimul de la Chişinău
[vezi toate]
Comentarii | Spune-ti parerea
  1. Hai sictir

    de Vladimir(Vizitator), miercuri, 8 aprilie 2009 - 21:35

    Evenimentele de la Chisinau ne arata ipocrizia si adevaratele ambitii ale capitalistilor: neinteresati de procesul democratic al votarii si de rezultatele lui, ci de impunerea prin orice mijloace a fundamentalismului `pietei libere`. Conform Organization for Security and Co-operation in Europe, procesul electoral din Chisinau, asa cum a fost supravegheat de sutele de observatori internationali, s-a incadrat in standardele normale: The elections took place in an overall pluralistic environment, offering voters distinct political alternatives. The legal framework generally provided an adequate basis for the conduct of a democratic election, although important previous recommendations remain to be addressed. Deci nu perfecte, dar in niciun caz capabile de a maslui voturile la o distanta atat de zdrobitoare. Rezultatul alegerilor era de altfel de asteptat, caci el se tot repeta de vreo 10 ani. Capitalismul = dusmanul libertatii si democratiei! Dictatura minoritatii impotriva majoritatii!

  2. Alba Iulia

    de Kataklysm(Vizitator), joi, 9 aprilie 2009 - 00:20

    azi ne-am adunat vreo 60 in fata Catedralei Reintregirii Neamului din Alba Iulia pentru sustinerea moldovenilor. Maine speram sa batem suta...

Utile
Curs valutar
 
                             
Acasa |  Copyright |  Termeni si conditii |  Contact |  Publicitate |  Ringier Romania |  Regulament Forum