Frölunda förstärker med två norrmän: Mathis Olimb och Martin Röymark till Frölunda Hockey Club

Frölunda Hockey Club har i dagarna undertecknat kontrakt med norrmännen Mathis Olimb, 23 år (2 års kontrakt) och Martin Röymark, 22 (1 år). I Frölunda-TV finns en intervju med Mathis Olimb.

Röymark har tränat och spelat fyra matcher i Elitserien, med Frölunda under senaste säsongen. Närmast kommer Röymark från Sparta Sarpsborg. Nu spelar han VM för Norge.

Olimb kommer närmast från två säsonger i den tyska ligan med Augsburger Panther.


Martin Röymark, ny forward i Frölunda:
-Jag är väldigt nöjd och glad att kunna komma till en stor och etablerad klubb som Frölunda. Frölunda är en klubb som satsar på guldet och jag hoppas nu kunna bidra med det jag kan.
-Elitserien är absolut en av de bästa ligorna i världen och jag hoppas förstås att det ska bidra till att jag kan utveckla mig som ishockeyspelare.
-Jag trivdes väldigt bra i Göteborg och det var fantastiskt att spela i Scandinavium.. Det känns otroligt bra att komma tillbaka.

Kent Norberg, General Manager Frölunda Hockey Club:
-Martin har varit och tränat med oss och även spelat några matcher. Han gjorde då ett väldigt bra intryck under sin korta tid.
-Han är en mycket skicklig skridskoåkare med bra speluppfattning. Han kommer att bli en ytterst kompetent Elitseriespelare.

Mathis Olimb, ny forward i Frölunda:
-Jag har följt Frölunda ett tag. Klubben har goda traditioner och är en klubb som många vill till. Elitserien är en mycket bra liga, med mycket folk på matcherna. Och jag har hört att Scandinavium är häftig att spela i.
-Göteborg vet jag inte så mycket om än, annat än att jag varit där och hälsat på. Men jag vet att det är en mycket bra sportstad och det brukar vara bra.
-Just nu ser jag mest fram emot att gå på is i augusti med Frölunda.

Kent Norberg, General Manager Frölunda Hockey Club:
-Mathis har en hög potential. Han är en skridskosäker och passningssäker spelare som gärna gör oväntade saker.

Mathis Olimb kommer ansluter till A-truppen nästa vecka. Martin Röymark kommer senare.

Gå till sida: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 968.

Senaste Nytt

Prenumerera på Senaste Nytt om Frölunda Indians.


Webbshop

Tävla i Hockey Känns!

Bli medlem i Frölunda

Mobil - FrölundaNews

Signature Collection

Community - Bli medlem!

Community - bli medlem

Driftas med EPiServer