Rasistien Homma-forum vai uuden politiikanteon pioneeri?

29.04. - 14:10 (Luotu: 13:57) - Kommentit: 15

Keskusta, kokoomus ja sdp seuraavat taatusti kateellisena sivusta, kuinka pienet perussuomalaiset pyörittävät mediaa.

Syytöksiä ulkomaalaisvihasta, rökälemäinen kuntavaalivoitto, oudot Facebook-ryhmät, Soinin piruilu eurovaalien kustannuksella, rasismista syytteessä oleva tohtori Halla-aho, listaa voisi jatkaa.

Julkisuus on seurannut niin hämmästyttävästi perussuomalaisia, että tulevia vaaleja on jo nimitetty Soinin vaaleiksi.

Eurovaalit ovat perussuomalaisille lämmittelykierros. Puolueen tähtäimessä ovat seuraavat eduskuntavaalit 2011. Niissä nimet, kuten Sampo Terho ja Jussi Halla-aho ovat jo rutkasti tutumpia. Puolueen komento säilyy samana, sillä Timo Soinin asema vankistui entisestään Halla-ahon nöyrtyessä odottamaan vuoroaan seuraaviin vaaleihin.

Oma ilmiönsä on verkon Homma-forum, jonka merkitystä myös Halla-aho toistaa nykyään lähes mainosmiehen lailla. Erityisesti politiikan harmauteen kyllästyneet nuoret aikuiset näkyvät aktivoituneen netissä.

Yhden tabuna pidetyn asian eli maahanmuuton ympärille kokoontunut verkosto kuvaa omaa videomateriaalia sivuilleen ja järjestää tapaamisia ympäri Suomea. Tekeminen perustuu ryhmän omalle innostukselle, ei ylhäältä määrätylle toiminnalle, kuten puolueissa yleensä.

Homma-forum on evoluutiota Suomen Sisusta, jonka toiminta näyttää verkossa hyytyneen. Sisun nettisivut olivat paikoin avoimen rasistisia.

Kun Homma-forum on mestarinsa Halla-ahon mukaan löyhä verkosto itsenäisiä ajattelijoita, Suomen Sisun sivuilta löytyy edelleen yhtä mahtipontista organisaatiohössötystä kuin maanalaisen kommunistisen liikkeen toiminnasta 1920-luvulla.

Aihepiiri on säilynyt samana. Vääränlainen maahanmuutto on yhteiskunnan suurin syöpä.

Tarpeellisen kriittisen keskustelun vaarana on laumaperäinen fakki-idiotismi. Jos jokaisessa yhteiskunnan lonkerossa piileskelee potentiaalinen turvapaikkashoppailija ja sitä tukeva konsensuksen sosiaalitantta, kaikkien ulkopuolisten salaliitto alkaa vaikuttaa koko ajan todennäköisemmältä vaihtoehdolta.

Toni Viljanmaa

Aamulehti, Helsinki

Vastaanottajan sähköpostiosoite
Oma sähköpostiosoitteesi
Viesti
 
15 kommenttia
1

Entäpä jos nämä Homma-forumin "propellihatut" ovatkin rasisti-salaliittoilijoiden sijaan jonkin sortin edelläkävijöitä, jotka ovat ymmärtäneet Suomessa vallitsevan, näköalattoman yhden aatteen politiikan aikansa eläneeksi?
Entäpä jos he oivaltavakin että globalisaatiosta ei loppujen lopuksi seuraa mitään hyvää, ja että jos kolmas maailma yritetään pakkonaittaa hyvinvointiyhteiskuntiin tuottamalla halpaa palkkaorjatyövoimaa "työvoimapulaamme" paikkaamaan, niin kyseessä on vain kolonialismin uusin muoto? Ja että tällä tavalla toimimalla napajäätiköt ainakin sulavat?

Demokratiaakin pitää joskus tuulettaa, jotta se toimisi. Tämä tuntuu usealta toimittajaltakin unohtuneen tyystin.

Monet ajattelevat että vaikkapa Vihreä liike on hyväksyttävä, mutta Homma ei ole. Ainakin oman käsitykseni mukaan Homma ajaa suomalaisten asiaa - toisin kuin nykyään näyttäisi olevan monen muun, omia etujaan avoimen röyhkeästi ajavan ja yleisesti hyväksytyn ryhmittymän laita.
2
Kieltämättä maahanmuuttokritiikkiä voi tehdä myös rasistisista lähtökohdista, mutta ne eivät pitkälle kanna. Maahanmuuttopolitiikan muuttaminen järkeväksi kun ei tarkoita sitä, ettei maahan tulisi yhtään muslimeita tai afrikkalaisia (eli näitä eniten nuivittuja maahanmuuttajaryhmiä). Järkevä maahanmuuttopolitiikka tarkoittaa sitä, että humanitaarinen maahanmuutto sopeutetaan yhteiskunnan kantokykyyn ja maahanmuuttajien sopeutumiskykyyn ja -haluun. Järkevä maahanmuuttopolitiikka tarkoittaa myös sitä, että maahanmuuttajien mukana tulleita fasistisia ideologioita, kuten ääri-islamia osataan torjua, ja kun länsimaiset ja muut arvot joutuvat ristiriitaan, länsimaiset arvot asetetaan etusijalle. Tämä tuntuu olevan tällä hetkellä kovin vaikeaa.

Niin ikään on olemassa vaara, että hommafoorumista tulee salaliittoteoreetikkojen pesä. Vaara on nähdäkseni aika pieni, sillä hommafoorumi on hyvinkin voimakkaasti itseään ohjaava yhteisö, ja poliittisesti sen verran heterogeeninen, että erilaisia, mutta todellisuusperustaisia näkemyksiä tulee väistämättä esiin.
3
Entäpä jos tämä nykypoliitikkojen "yhden ainoan oikean mielipiteen" konsensus ei ole se oikea vaihtoehto? Entäpä jos kansan syvät rivit ovat aivan oikeasti saaneet tarpeekseen poliitikkojen ja toimittajien ikuisesta jauhamisesta "maahanmuuton väistämättömyydestä ja ihanuudesta" tai "monikulttuurin rikkaudesta"? Entäpä jos olemme kyllästyneet siihen, että lapsemme 0,65 € kouluateriasta tai rintamiespappamme palveluista leikataan ihan sen takia että saadaan "pakolaisia" tai turvapaikkaturisteja uuninpankolle makaaamaan? Tästä nykytouhusta ei hyödy kukaan muu kuin tilannetta hyväksikäyttävät turvapaikkaturistit, ihmissalakuljettajat ja suomalaiset turvapaikkatehtailijat/kiinteistösijoittajat.

Minkälaisen Suomen haluat jättää lapsillesi? Tämä koko utopia muuten rahoitetaan velkarahalla, jonka Sinunkin lapsesti joutuu maksamaan. Kannattaisi herätä, ennenkuin on liian myöhäistä. Jos et usko kertomaani, käy vaikka Malmössä, Göteborgissa, Oslossa, Kööpenhaminassa, Pariisissa, Berliinissa jne ja tutustu katutasolla monikulturismin ihanuuteen...
4
Hommassa ollaan kirjoituksesta hieman närkästyneitä. :)

http://hommaforum.org/index.php/topic,6143.0.html
5
Alkoikos "toimittaja" Viljamaata pelottamaan rasistiksi leimautuminen? eikö löydy yhtään toimittajaa jolla olis kanttia tehdä juttu ilman että jälkeenpäin hysteerisen pelon vallassa joutuu kertomaan ettei ole rasisti, eikä kuulu rasistisiin forumeihin? häpeä.
6
Ensinnäkin: Tohtori Halla-aho ei ole saanut syytettä rasismista. Rasismista ei voi Suomessa ainakaan vielä saada syytettä, koska kyseessä olisi ajatusrikos. Vapaassa maassa taytyy voida ajatella mitä tahansa. Halla-ahon syytteet ovat uskonrauhan rikkomisesta ja kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Väkipakolla satojen kirjoitusten joukosta tekaistut syytteet nostettiin päivää ennen Halla-ahon mahdollista eurovaaleihin osallistumisen julkistamispäivää, joten itse kukin voi miettiä, että onko kyseessä poliittinen oikeudenkäynti.

Toiseksi: Hommafoorumilla ei ole mitään tekemistä Suomen Sisun kanssa. Hommafoorumilla on toki varmasti myös edellä mainitun järjestön jäseniä, mutta niin on myös Suomen jokaisessa pääpuolueessa. Hommafoorumi toimii yli puoluerajojen ja sisältää keskustelua Suomen poliittisen ja yhteiskunnallisen kehityksen epäkohdista, painottuen nykyisin ongelmalliseksi koettuun maahanmuuttopolitiikkaan.

Kolmanneksi: Hommafoorumilta lentää nopeasti ulos rasistisista viesteistä, ja se onkin kielenkäytöltään huomattavasti siistimpi paikka, kuin suurin osa suomalaisista nettifoorumeista.
7
Norsunluutorneista, kabineteista tai Tehtaankaduilta johdetun poliittisen kulttuurin aika on ohitse. Suomalaisilla on kokemus suomettuneisuudesta ja salailuista. Tsernobyl salailtiin kun olisi pitänyt kehottaa suojautumaan, Kekkosen sairaus salailtiin ja lista on pitkä, kuten stasilistakin.

Hommafoorumilla tavalliset ihmiset etsivät netistä tietoa jakaakseen muille, arvoja ja aatteita punnitaan ja pohditaan.

Maahanmuutossa on pureuduttu sitä kannattelevaan ideologiaan sekä ilmiön seurauksiin niin suomalaisen kuin maahanmuuttajankin kannalta.

Olemme Hommafoorumilla rehellisiä ja tämä rehellisyys maan perii.
8
"Homma-forum on evoluutiota Suomen Sisusta, jonka toiminta näyttää verkossa hyytyneen. Sisun nettisivut olivat paikoin avoimen rasistisia."

Saisiko tälle perättömälle väitteelle mutuilun lisäksi myös oikeita perusteluja?
Yleisesti hyväksytty käsitys on, että Hommaforum on jatkumoa Jussi Halla-ahon kotisivujen vieraskirjalle.
9
Hommaforumin olemassaololle on yksi selkeä peruste ennen muuta: asioista on voitava puhua, mieluiten avoimesti. Tämänkaltaisia avoimia nettifoorumeita on paljon ja niitä soisi olla enemmänkin. Mielestäni on hatunnosto avoimelle demokratialle ja kansalaisaktiivisuudelle nähdä tällaisia projekteja.

Puhukaa, ihmiset! Kukaan ei käske olemaan samaa mieltä.
10
Rasismi ei ole Suomessa kiellettyä, joten kukaan ei voi olla rasismista syytteessä.

Ei Halla-ahokaan ole. Hän on syytteessä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sekä uskonrauhan rikkomisesta. Kummankaan rikosnimikkeen määrittelyssä (vaikka ne sinänsä erittäin kyseenalaisia ovatkin) ei puhuta mitään rasismista.
11
Kovasti toimittaja puhuu rasisteista.

Ja muuten, oliko tässä jutussa jotain niistä uuden politiikanteon pioneereista? Niin, niistä Hommalaisista...

Eihän median tarvitsisi edes noteerata koko Hommaa, Persuja, Halla-ahoa, Soinia tai maahanmuuttokriittistä liikettä. Taisi medialta valahtaa jo housuun, nyt on liian myöhäistä.
12
Heippa

Se olen minä, propellipää ja hommalainen. Yksityisyrittäjä konsultti monikansallisille yrityksille. Aatteeton mutta en vaatteeton.

Suomen Sisun kanssa minulla on yhtäpaljon tekemistä kuin sialla satelliittien suunnittelussa. Kanssa-hommalaiset ovat heterogeeninen joukko erillaisia, persoonallisia ja joskus äkkipikaisia ihmisiä.

Minullakin on nk. comfy-puolue jota olen ennen äänestänyt, kuten muillakin pääsääntöisesti aatteettomilla - asiat ovat paljon paljon tärkeämpiä kuin puolue aatteet. Mutta nyt olen muiden hommalaisten kanssa vaikuttamassa yhdessä, mitä tahansa kanavaa kautta, yhden asian korjaamiseksi, ja vain sitä varten.

Kun joskus toivottavasti katastrofi on vältetty ja pahimmat vahingot korjattu, minä ja ymmärtääkseni kutakuinkin kaikki hommalaiset purkaantuvat taas tahoilleen.

Pyrin viikottain aktiivisesti myös herättämään kysymyksiä ihmisissä ympärilläni, saada ihmiset ajattelemaan aihetta ja muodostamaan aidosti oman mielipiteensä. Puolesta tai vastaan, oleellista on että mielipide on perustelu, eikä plagioitu mediasta.

En ole koskaan ollut aktiivinen ennen, ja ehkei tätäkään vielä aktivismiksi lueta, mutta enempään en ole koskaan venynyt, enkä usko vastaisuudessakaan venyväni. Työ ja oma elämä verottavat rankasti ja ovat aina päällimmäisinä.

En koe olevani sen enempää rasisti kuin äärioikeistolainen nahkatukka. Vain yksi huolestunut kansalainen muiden joukossa. Näistä lienee Homma koostunut...
13
Halla-aho ei ole syytteessä Rasismista, vaan ihan jostain muusta. Tarkkuutta juttuihin.
14
Kyllä homma on näin, että ei näihin valtamedian juttuihin aina ole luottaminen ja YLENannot on sitä luokkaa, että asioista pitää itse etsiä tietoa muita väyliä pitkin!

Itse en ole politiikassa mukana enkä persulainen,
mutta Homma-foorumi on kyllä minulle juuri yksi näistä väylistä.
Näkökulmia on rutkasti enemmän kuin Viljanmaan moukkamainen juttu antaa ymmärtää- Käykää ite tsekkaas!
15
Hommaforumin synnystä täytyy kertoa pari asiaa.

Aikaisemmin monikulttuurikonsensuksesta ja huonosta pakolaispolitiikasta (uusiokielellä maahanmuuttopolitiikasta) huolestuneet ihmiset, jotka tunsivat tarvetta vaihtaa ajatuksia ja tutkia mielipiteitään keskustelemalla, keskustelivat yleisillä foorumeilla saaden leimakirveitä ja primitiivireaktioita niskaansa.

Jokunen onnekas löysi hurtin huumorin siivittämän Jussi Halla-ahon Scripta-blogin vieraskirjasivun rupattelupaikakseen. Vieraskirja oli toki teknisesti soveltumaton keskustelupalstaksi. Vieraskirjan verraton henki ja soljuva keskustelu koukutti kuitenkin ihmisiä sivun teknisistä vaikeuksista huolimatta.

Ajan kuluessa vieraskirjalla väläyteltiin useaan otteeseen mahdollisuutta jonkun keskusteluun sopivamman sivuston rakentamisesta. Eräänä päivänä lumipallo lähti vyörymään ja samanaikaisesti perustettiin useita ko. tarkoitukseen tehtyjä sivustovirityksiä tahojen toistensa toimista tietämättä.
Asian selvittyä voimat päätettiin yhdistää ja uuden sivuston olemuksen määrittelyyn saivat netissä osallistua kaikki jota asia kiinnosti. Sivuston linjaksi haluttiin yksin tuumin asiallinen ja asiaperustainen keskustelu politiikan ongelmakohdista ja faktoista. Lisäksi haluttiin ettei sivusto henkilöidy kehenkään, vaan toimii verkostona.

Hommaforumilla on paljon aikaansaavia ahkeria ihmisiä, jotka vievät omalla panoksellaan foorumia eteenpäin hyvässä hengessä säilyttäen samalla asiallisen otteen foorumin keskusteluissa. Kannattaa tutustua, sillä kyse on historiallisesta ilmiöstä.