Eigenaar christelijke boekwinkel in Gaza vermoord

GazaEen Palestijns-christelijke activist die herhaaldelijk met de dood was bedreigd, is zondagochtend dood gevonden in een straat in Gaza-stad, meldt Elsevier. De 32-jarige Rami Khader Ayyad, directeur van de enige christelijke boekwinkel in Gaza, Teacher's Bookshop, is doodgestoken, bevestigen de Palestijnse autoriteiten. Ayyad, die actief was voor de baptisten, werd sinds zaterdagavond vermist. Het katholieke persbureau AsiaNews meldt dat Rami Khader Ayyad was gemarteld en twee keer in het hoofd geschoten. In april was zijn boekhandel in brand gestoken tijdens een actie ‘tegen verderfelijkheid' door de groep ‘het zwaard van de islam'.

Simon Azazian van het Bijbelgenootschap in Jeruzalem zei tegenover persbureau AsiaNews dat Ayyad vermoord is om zijn christelijk geloof. Ayyad zou gevolgd zijn door een auto zonder kentekenplaten. Bij het sluiten van zijn winkel zou hij eergistermiddag ontvoerd zijn door een groep mannen. Ayyad heeft zijn vrouw en twee kinderen nog gebeld dat hij later thuis zou zijn. Een dag later werd zijn levenloze lichaam op straat teruggevonden.

Hij had de afgelopen jaren doodsbedreigingen ontvangen van onbekenden die het niet eens waren met zijn missionaire activiteiten. Het door Hamas geleide ministerie van binnenlandse zaken veroordeelt de moord en gaat de zaak onderzoeken. 'Deze ernstige misdaad zal niet onbestraft blijven', verklaart het ministerie.

In Gaza wonen ongeveer 3200 christenen, de meesten van hen zijn Grieks-orthodox. Hun relatie met de moslims in Gaza is over het algemeen goed, ook sinds Hamas de macht in de Gazastrook in juni overnam. Wel beschadigde een bom in april het onderkomen van een bijbelvereniging in Gaza die sinds 1999 actief is.


Lees ook:De wanhoop van Gaza
Lees ook:Israël blijft provoceren met nieuwe bouwplannen
Lees ook:Vrijheid meningsuiting in geding na beledigen joden
Lees ook:Kabinet boos om ontmoeting Kamerleden met Hamas-leider
Lees ook:Palestijnse Mickey Mouse roept op tot uitroeien Joden (incl. filmpje)


Heb jij Religie.Blog nog steeds niet toegevoegd aan je Google homepage of Reader? Klik hier!


Geplaatst door Henk-Jan op 8 oktober 2007 om 23:23

“het geloof van de vrede”
*kuch*

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Paapsgezind op 9 oktober 2007 om 9:59

Waarom protesteren verontwaardigde moslims hier niet tegen in plaats van tegen cartoons en Joden?

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Abdulwadûd op 9 oktober 2007 om 20:45

@Henk-Jan
Hoestpastille nodig?

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door F.Floor (61) op 9 oktober 2007 om 21:35

De Koran bevat heel veel voorspellingen hoe of het zal aflopen met de ongelovigen. Ik ga niet in details - daar zijn experts voor.
Maar dito bevat de Westerse Bijbel ook nogal wat voorspellingen en over de huidige Staat Israel niet minder dan 347 stuks waarvan er 344 echt ALLEMAAL zijn uitgekomen: de woestijn bloeit dus echt als een roos, de joden gingen na eeuwen terug naar hun land enzovoorts. Het is allemaal terug te vinden en het staat er echt dus alle 344 stuks.
Maar 2 of 3 nog steeds niet.
Wat dat is? Luister en huiver:
1.De Gazastrook is ledig en er woont alleen nog ongedierte zoals ratten en muizen.
2.Alle volken ter aarde trekken op naar Jerusalem om deze regeringsstad in te gaan nemen maar worden allemaal afgeslacht door grof natuurgeweld.
3.De tempel wordt herbouwd op dezelfde plaats…
De lezer zal begrijpen dat het angstzweet me nu toch werkelijk om het hart slaat als ditte de enigste 3 voorspellingen van de totaal 347 stuks zijn die nu nog steeds niet zijn uitgekomen. Dit belooft helemaal niks goeds voor de toekomst. Nee moslemhater ben ik niet maar een voorspellingenboekje dat 344 van de 347 voorspellingen al goed heeft voorspeld is nogal andere koek. En dan nog zeggen ze dat de Koran zo gewelddadig van inhoud is? Nou wat in die Bijbel voor grof geweld instaat is de Koran nog deftig bij.

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Kris op 12 oktober 2007 om 18:07

Geweld in de Koran of Bijbel of niet? Je kunt je afvragen of het hier om geweld van moslims tegen christenen gaat. Rami had nl. een goede relatie met Hamas en de Hamas-leider in Gaza was de eerste die zijn vrouw en kinderen kwam condoleren met dit verlies.
Aan de andere kant zijn er natuurlijk wel meer islamitische groeperingen en ze zijn niet allemaal zo vredelievend. Maar dat zijn christenen ook niet.
Wat ik maar wil zeggen: je kunt “moslims” of “christenen” niet over één kam scheren. Je moet realistisch blijven en inzien dat er binnen verschillende godsdienstige groeperingen nog meer verschillende mensen met verschillende meningen zijn. Het blijven maar mensen en die vinden het over het algemeen moeilijk om met iedereen de vrede te bewaren…

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door F.Floor (61) op 13 oktober 2007 om 15:44

Ja ook Hitler had zijn eigen bijbelvertaling met 12 geboden. Het: ‘Gij zult niet doden’ kwam er niet in voor evenals het woord jood. Maar weer wel: ‘Eert uw Fuhrer en uw commandant’. De pseudobijbel is nog maar kortgeleden opgedoken in zuid-Duitsland en een Belgische sensatiekrant publiceerde uit deze ‘ontjoodste’ bijbel. Ik hou het dus maar op zekere “psychische structuren” en wat dat dan zijn moge?
In ieder geval zijn Palestijnen een echt volk dat er veel eerder was dan de Hebreewen.
Immers, Palestina is een engelse verbastering van het Phalestija (de h is weggevallen) zodat er oorspronkelijk Filistijnen staat: een volk dat de kuststreek bewoont, want dat is de vertaling ervan. In Rotterdam is trouwens een souvenierwinkeltje dat “naar de Filistijnen” zo heet en dat vond de eigenaar niks bizonders om zijn zaak zo te noemen maar toeristen maken er prompt een foto van.

[Antwoord op deze reactie]

Geef een reactie

Naam (verplicht)

Email (wordt niet getoond) (verplicht)

Website

Jouw Reactie


(c) 2005 - 2009 Blog.nl | Gebruiksvoorwaarden| Klachtenformulier | Privacyverklaring