‘Representatief onderzoek’: Refo’s zijn anti-allochtoon

AllochtoonLeerlingen van reformatorische scholen staan negatief tegenover allochtonen, lees ik zojuist. Driekwart vindt dat er te veel buitenlanders in Nederland zijn en 11 procent zou zich verzetten tegen de komst van een buurman uit het buitenland. En dan de bronvermelding: ,,Dat blijkt uit een representatief onderzoek onder tweehonderd leerlingen van reformatorische scholen van de jongerenkrant Refl!its, die dinsdag voor het eerst verscheen.'' Punt 1. Een onderzoek onder 200 leerlingen is niet representatief. Punt 2. Riekt dit niet iets te veel naar het zoeken van publiciteit, aangezien de jongerenkrant vandaag voor het eerst verscheen?

In het blad werken het Hoornbeeck College, het landelijke reformatorisch opleidingscentrum voor het middelbaar beroepsonderwijs, het Reformatorisch Dagblad en de Christelijke Hogeschool Ede samen. Meer dan de helft van de ondervraagden kiest voor de SGP. De ChristenUnie komt met 28,9 procent op de tweede plaats.

Los van de kritiek op het onderzoek: het zou me niet verbazen als de werkelijke cijfers daadwerkelijk in de buurt liggen. Want -en dat is al helemaal geen representatief onderzoek- ik heb meerdere malen zelf meegemaakt dat refo's behoorlijke denigrerend doen over buitenlanders.

Mijn stelling: elke refo, evangelische, PKN'er of katholiek die denigrerend doet over een buitenlander vanwege het feit dat hij of zij buitenlander is, is er één te veel. Je hebt dan knap weinig van de inhoud van je godsdienst begrepen, volgens mij, en al helemaal niet van de lessen en het leven van de belangrijkste Man binnen het christendom.

Lees ook op deze blog:
Migranten zijn een enorme verrijking voor dit land


Lees ook:Scholen willen godsdienst en religie als examenvak
Lees ook:Afschaffing islam onderwijs?
Lees ook:Scholen moeten subsidie krijgen voor extra aandacht religie
Lees ook:Onderzoek ‘God in Nederland’: Aantal gelovigen neemt iets af
Lees ook:Aanvragen moslim- en hindoebasischolen Den Haag verworpen


Heb jij Religie.Blog nog steeds niet toegevoegd aan je Google homepage of Reader? Klik hier!


Geplaatst door Abdulwadûd op 9 mei 2007 om 9:46

Refo’s? Leuke moderne term :-) Misschien is het goed om een ‘allochtone refo’ te vragen naar zijn bevindingen. Met enige moeite zullen er toch wel een paar te vinden zijn.

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Age van den Berg op 9 mei 2007 om 10:07

Is er ook gevraagd of men Uberhaupt een allochtoon kent?

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Paapsgezind op 9 mei 2007 om 21:35

Nou, zo vreemd is het niet dat mensen het liefst naast mensen van hun eigen cultuur wonen. Ik heb zelf ook liever buren die mijn normen en waarden delen.

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Abdulwadûd op 12 mei 2007 om 17:04

@Paapsgezind: Wanneer uw (al dan niet alochtone) buren uw normen en waarden RESPECTEREN maar niet delen, zou toch ook voldoende moeten zijn voor een goed nabuurschap?

[Antwoord op deze reactie]

Geef een reactie

Naam (verplicht)

Email (wordt niet getoond) (verplicht)

Website

Jouw Reactie


(c) 2005 - 2009 Blog.nl | Gebruiksvoorwaarden| Klachtenformulier | Privacyverklaring