Peiling: weg met religieuze beperkingen winkeltijden?!

Jammer dat er tegenwoordig geen polls meer zijn op religie.blog.nl, schreef een lezer per e-mail (religie@live.nl). Kijk, daar doen we natuurlijk wat mee. Tips zijn altijd meer dan welkom. Daarom, hierbij een peilinkje naar aanleiding van de voorgaande post over een afschaffing van de religieuze beperkingen van de winkeltijden. Even kort door bocht: voortaan moet gewoon elke zondag koopzondag zijn en moet eerste kerstdag, eerste pinksterdag en eerste paasdag een koopdag bij uitstek worden! Stemmen maar (en -als je wilt- even motiveren door je reactie achter te laten bij dit bericht).

Create polls and vote for free. dPolls.com


Lees ook:Paus verklaart iemand heilig die gelovigen propjes papier laat slikken
Lees ook:Peiling: Is liednummer 666 overslaan overdreven of juist terecht?
Lees ook:EO brengt met Boomsma multi-religieuze talkshow
Lees ook:Peiling: Gaat Geert Wilders te ver?
Lees ook:Nieuwe zinloze site: reliflex


Heb jij Religie.Blog nog steeds niet toegevoegd aan je Google homepage of Reader? Klik hier!


Geplaatst door Michiel Mans op 2 juni 2007 om 14:29

Naar mijn idee moet de winkelier (m/v) dit zelf kunnen bepalen. Zondag open, Kerstmis open, ’s avonds open. Laat de keus aan winkelier.

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Harrie op 2 juni 2007 om 15:18

Als een winkelier besluit om op zondag open te gaan, dan moet zijn personeel dan ook verplicht aan het werk. Het is dus niet zo dat hij/zij alléén zichzelf hiermee heeft.

Dat de zondag een rustdag is, is vanuit mijn religie belangrijk, maar God heeft deze rustdag niet voor niets ingesteld. Een mens heeft nou eenmaal minimaal één dag per week rust nodig.

En wat de feestdagen betreft, hebben we dan helemaal geen verplichte vrije dagen meer? Of gaan we die belachelijke moslimfeesten invoeren? :D

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Abdulwadûd op 2 juni 2007 om 22:21

In Senegal zijn islamitische èn christelijke feestdagen vrije dagen (kerst, suikerfeest, etc). Ideetje voor NL? Zo hebben we nog meer rust! Overigens, de koran lijkt zaken als de vierentwintiguurseconomie te veroordelen. Dat is mijn indruk bij het lezen van de volgende verzen:

Hij is het, Die de nacht voor u heeft gesteld opdat gij er in moogt rusten en de dag vol van licht. Voorzeker, daarin zijn tekenen voor een volk, dat luistert. Soera Jonas, 10:67
http://www.islamicity.com/MOSQUE/ARABICSCRIPT/AYAT/10/10_67.htm

En hebben Wij de nacht niet als een mantel gemaakt? En hebben Wij de dag niet voor (het zoeken naar) levensonderhoud gemaakt?
Soera Het Nieuws, 78:10-11
http://www.islamicity.com/MOSQUE/ARABICSCRIPT/AYAT/78/78_10.htm

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Elisabeth op 7 juni 2007 om 14:19

dan vraag ik mij af waarom zoveel islamieten een nachtwinkel openhouden.

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Abdulwadûd op 7 juni 2007 om 15:43

@Elisabeth
Of het nu voornamelijk moslims zijn die nachtwinkels hebben, weet ik niet. Maar met jouw vraag raak je inderdaad de kern van de aya’s die ik in mijn reactie van 2 juni heb aangehaald. Ik vraag me al jaren af hoe de islam zich verhoudt met de vierentwintiguurseconomie. Of beter gezegd: hoe de mòslims zich daarmee verhouden :-)

[Antwoord op deze reactie]

Geef een reactie

Naam (verplicht)

Email (wordt niet getoond) (verplicht)

Website

Jouw Reactie


(c) 2005 - 2009 Blog.nl | Gebruiksvoorwaarden| Klachtenformulier | Privacyverklaring