Tilburgse pastoor weet klok en klepel nog steeds feilloos te vinden

KerkklokTilburgers in de buurt van de Heilige Margarita Mariakerk zijn vrijdagochtend opnieuw gewekt door de lawaaiige kerkklok. De geluidsnorm (70 decibel) werd met 13 decibel overschreden, meldt de Volkskrant. Een woordvoerder van de gemeente verwacht dat er opnieuw een dwangsom van 5000 euro geïnd gaat worden. Donderdag klonk de klok ook al te hard, waarop de gemeente direct een dwangsom van 5000 euro oplegde. Al bijna een jaar luidt pastoor Harm Schilder de kerkklok elke ochtend om 7.15 uur voor de vroege viering in zijn kerk. Na klachten van omwonenden greep de gemeente in. De pastoor zegt dat de kerk het recht heeft om te luiden voor plechtigheden. Zijn bezwaar tegen het dwangsombesluit komt later aan de orde in een hoorzitting.


Lees ook:Pastoor luidt zijn klokken te luid (en wil niet stoppen)
Lees ook:Portugese priester lokt jongeren naar de kerk met sportauto
Lees ook:Acteur Skarsgård: ‘Ik vind elke vorm van religie dom’
Lees ook:Burgers gaan belangrijke rol spelen in strijd tegen koopzondagen
Lees ook:‘Het protestantisme bindt zich niet aan het verleden’


Heb jij Religie.Blog nog steeds niet toegevoegd aan je Google homepage of Reader? Klik hier!


Geplaatst door Henk-Jan op 17 augustus 2007 om 13:46

Geluidsniveau is een logaritmische schaal.
+3dB = 2x zoveel geluidsdruk.
13dB = 2×2x2×2x1.nogeenbeetje = ruim 16x zoveel geluidsdruk als toegestaan.

Je zal er maar naast wonen. Al ga ik naar de kerk, dan nog wil ik graag om 7.15 uitslapen. Elke dag uit bed gebeld wordne lijkt me bijna net zo vervelend als een jammertoren naast je deur

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Abdulwadûd op 22 augustus 2007 om 11:29

Ik heb oprecht in een deuk gelegen bij de benaming “jammertoren”. Henk-Jans reacties op dit blog tot nu toe kennende, meen ik te mogen concluderen dat hij daar een minaret mee bedoeld. De eerste moskee waar in Nederland BUITEN wordt opgeroepen tot het ochtendgebed, moet ik nog tegenkomen, overigens.

Wanneer er uberhaupt tot het gebed mag worden opgeroepen door een moskee, gebeurt dat hier in Nederland meestal eenmaal per week, zoals bij ons in Zutphen, vlakbij het winkelcentrum (’s vrijdags). Machtig mooi om te zien hoe het nietsvermoedend winkelpubliek dan om zich heen kijkt :-)

Zelf woon ik niet naast zo’n kerk als in Tilburg, dan kan misschien verklaren waarom ik wel sympathie kan opbrengen voor de acties van die pastoor. Nieuws als dit doet mij glimlachen, het lijkt de strijd van één individu tegen heersende regels. Maar het gaat niet alleen om die pastoor, er zijn meen ik ook mensen die zo’n ochtenddienst bezoeken, maar die hoor ik niet. Jammer :-)

[Antwoord op deze reactie]

Geef een reactie

Naam (verplicht)

Email (wordt niet getoond) (verplicht)

Website

Jouw Reactie


(c) 2005 - 2009 Blog.nl | Gebruiksvoorwaarden| Klachtenformulier | Privacyverklaring