Jaja, leuke actie: Pakistaanse onderscheiding voor Bin Laden

Osama Bin LadenEen groep Pakistaanse imams gaat Osama bin Laden een onderscheiding toekennen. Het gebaar is bedoeld als vergelding voor het Britse ridderschap voor de schrijver Salman Rushdie, schrijft Elsevier. Haha, ik vind 'm wel ludiek. Vraag me alleen af of 'ie ook daadwerkelijke ludiek bedoeld is, of dat er weer van die bebaarde schreeuwlelijken Engelse vlaggen bij in de fik gaan steken enzo. Bij de weg: stem meteen even in de (vernieuwde!) poll rechts! De Pakistaanse Ulema Raad kent Bin Laden de titel Saifullah (Zwaard van God) toe, omdat hij de moslimgemeenschap dient door jihad tegen de ongelovigen te voeren, zei Allama Tahir Ashrafi, voorzitter van de Ulema Raad, donderdag.

Als Groot-Brittannië Rushdie het ridderschap kan toekennen, dan hebben de imams het recht om 'onze leiders en helden' te onderscheiden, zei Ashrafi. Ashrafi, die actie heeft gevoerd voor de vrijlating van gedetineerde islamitische strijders, zei dat zijn organisatie meer dan drieduizend imams vertegenwoordigt. De Pakistaanse minister van religieuze zaken, Mohammed Ijaz ul-Haq, zei echter de organisatie niet te kennen.

Pakistaanse demonstranten hebben tevergeefs geëist dat Groot-Brittannië het eerbetoon aan Rushdie, die in zijn Duivelsverzen de islam beledigd zou hebben, intrekt. Religieuze groeperingen in het overwegend islamitische Pakistan hebben voor vrijdag opgeroepen tot landelijke demonstraties tegen Groot-Brittannië.


Lees ook:Imams slaan partijtje voetbal af vanwege vrouwelijke tegenspelers
Lees ook:Pakistaanse christenen vluchten voor gedwongen bekering islam
Lees ook:Moordenaar vrouwelijke Pakistaanse minister ter dood veroordeeld
Lees ook:Turkse moslims massaal opgelicht
Lees ook:Imams vertrekken massaal uit Nederland


Heb jij Religie.Blog nog steeds niet toegevoegd aan je Google homepage of Reader? Klik hier!


Geplaatst door Henk-Jan op 22 juni 2007 om 14:57

Nou, het is fijn dat ze even duidelijk stellen dat ze Bil Naden als held beschouwen… Dan weten we ook weer hoe we tegenover deze lieve imams moeten aankijken.

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Abdulwadûd op 24 juni 2007 om 2:19

Nou Henk-Jan, ben ik blij dat je het nu over een specifieke groep ‘lieve imams’ hebt en niet over de gehele wereldgemeenschap van moslims als zodanig. Of heb ik het mis?

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Paapsgezind op 25 juni 2007 om 19:39

Waarom demonstreren moslims dan niet tegen terreur en Jodenhaat maar wel tegen cartoons en schrijvers? Ik heb eerder het idee dat de meeste moslims terreur steunen en de westerse beschaving haten.

[Antwoord op deze reactie]

Geef een reactie

Naam (verplicht)

Email (wordt niet getoond) (verplicht)

Website

Jouw Reactie


(c) 2005 - 2009 Blog.nl | Gebruiksvoorwaarden| Klachtenformulier | Privacyverklaring