Christen vermoorden ($20) is goedkoper dan bomaanslag ($8000)

Strijders van Jemaah IslamiyahDe radicale Indonesische Jemaah Islamiah (JI) is niet langer geïnteresseerd in grote bomaanslagen ‘a la Al Qaeda’. Gerichte operaties tegen lokale ongelovigen en de anti-islamitische politie zijn goedkoper en effectiever, schrijft het AD. De JI kiest eieren voor haar geld. Haar jihad dient slecht één doel: Indonesië verheffen tot een islamitische rechtsstaat. De heilige oorlog is niet gebaat met grote bloedige bomaanslagen tegen westerse doelen, zo hield de net gearresteerde topterrorist Abu Dujana zijn JI collega’s voor. Want daarbij verliezen teveel onschuldige moslims het leven. Dat roept woede en weerstand op, ondermijnt de JI aanhang en resulteert in grootscheeps klopjachten waarbij inmiddels honderden leden zijn opgepakt.

Abu Dujana propageerde als militair commandant een andere aanpak, meldt zijn leerling Sarwo Edi die afgelopen maart is opgepakt: ‘Ontvoeringen en sluipmoorden.’ De in de Filipijnen getrainde Edi had als hoofd van een speciale gevechtseenheid de taak om nieuw kader in deze gevechtstactieken te trainen. Bij zijn arrestatie legde de politie beslag op enkele M16 geweren en plannen voor een aanslag op de rector van een christelijke universiteit in Midden Java.

Kosten-batenanalyse
Dergelijke gerichte en goedkope operaties hebben duidelijk de voorkeur bij de JI top. Dujana stuurde de afgelopen jaren reeds tientallen gedegen getrainde jihadi’s van Java naar Midden Sulawesi ‘om lokale kafirs en anti-islamitische elementen uit de weg te ruimen’, aldus Sidney Jones van de Internationale Crisis Groep. Diverse christelijke dorpshoofden, kerkleiders, aanklagers, politieverklikkers en de drie onthoofde schoolmeisjes zijn daarvan het slachtoffer.

‘Het is een kwestie van kosten-batenanalyse,’ stelt Jones. ‘De sluipmoord op het hoofd van de Protestante kerk van Midden Sulawesi kostte 20 dollar. De bomaanslag van Noordin M. Top op de Australische ambassade kostte zeker 8000 dollar.’

Al Qaeda
De kans op een Bali III bomaanslag van JI is beperkt. De meeste JI leden hadden na de eerste bomaanslag in Bali in 2002 al een afkeer tegen grote aanslagen tegen westerse doeleinden. Bij die aanslag kwamen 202 mensen om, waaronder vier Nederlanders. Maar ook 34 Indonesiërs inclusief diverse moslims. De daarop volgende grote aanslagen waren vooral het werk van de inmiddels gedode dr. Azahari en zijn Maleisische collega terrorist Noordin M. Top. De nog voortvluchtige Noordin bestiert een eigen groep jihadis.

‘Noordin is en blijft een voorstander van de Al Qaeda aanpak,’ aldus Jones. Zijn doelwit: vijanden van islam, met name Amerikanen en andere westerlingen, willekeurig welke. JI is veel selectiever en richt zich vooral op Indonesische conflictgebieden. Na de talrijke arrestaties zullen naar schatting negenhonderd resterende JI leden zich voorlopig concentreren op consolidatie van het netwerk en zendingswerk ‘Maar ze zijn even radicaal en koelbloedig als Noordin,’ waarschuwt Jones. Het doel heiligt de middelen.

Lees ook op deze blog:
Moslim-extremist bekent moord op tieners
Tien jonge verdachten opgepakt voor brute moord Turkse christenen
Nigeria: islamitische leerlingen slaan christelijke docente dood
Irakees christenmeisje (14) veroordeeld tot 5 jaar gevangenis


Lees ook:Leider islamitische terreurgroep Jemaah Islamiyah opgepakt
Lees ook:Bomaanslag in Indiase moskee eist 13 levens
Lees ook:Moslim opgepakt voor aanslag op moskee met Mohammed-haar
Lees ook:Iraakse gouden moskee getroffen door explosies
Lees ook:Deense kranten drukken spotprenten opnieuw af


Heb jij Religie.Blog nog steeds niet toegevoegd aan je Google homepage of Reader? Klik hier!


Geplaatst door guillermo op 17 juni 2007 om 1:31

Net terug uit indonesie, na een verblijf van 2 jaar, moet ik bekennen dat ik bang ben geworden dat dit land het niet gaat redden.
Coruptie zo enorm het is bijna niet te geloven.!Alles in de handen van rijke families, die alles op alles zetten om hun invloed nooit te verliezen.
Het domme volk, houd ze vooral dom,wordt ingezet voor totaal verkeerde doeleinden.
Islam, ook hun leiders,gaan de verkeerde weg op.Een haat tegen blanken is er al, een haat tegen christenen is nu al wijd verspreid.
Waarom? gewoon de mensen worden DOM gehouden in onderwijs/religieus onderwijs en ga zo maar door.
islam is in weze een antieke relegie, een religie die niet meer past in deze tijd, maar aan het groeien is, omdat er een eenheid bestaat tussen de aanhangers etc.
Het is onbeschrijflijk wat er gaande is in Indonesie, en ik voorzie donkere wolken in dit eens zo mooie wereldeel.
et doden van de medemens is NOOIT goed te keuren, in welke omstandigheid dan ook.
Islam is dom zo verder te gaan.

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Abdulwadûd op 17 juni 2007 om 12:34

“Moslims zijn dom zo verder te gaan” had je eindconclusie beter kunnen luiden. Het is maar hoe gelovigen met hun religie omgaan, het ligt niet aan de religie zelve. Dat geldt voor christenen, moslims, joden en [vul maar in].

[Antwoord op deze reactie]

Geef een reactie

Naam (verplicht)

Email (wordt niet getoond) (verplicht)

Website

Jouw Reactie


(c) 2005 - 2009 Blog.nl | Gebruiksvoorwaarden| Klachtenformulier | Privacyverklaring