Jij komt aan mijn moskee? Brand ik die van jou plat…

Irakese moskeeEven ten zuiden van de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn drie soennitische moskeeën aangevallen en afgebrand. De aanval volgt op een actie van onbekenden waarbij de minaretten van een belangrijke sjiitische moskee in Samarra werden opgeblazen. Wat zijn het voor barbaarse toestanden om elkaars heiligdommen op te gaan blazen? Dan ben je toch niet goed snik? Jij komt aan mijn moskee, brand ik die van jou plat. Lekker intelligent. Maar goed, sommige mensen zullen blij zijn dat ze elkaar te lijf gaan en hun ongerichte woede en irrationele haat niet richten op Israël, of westerse landen. Op die manier lossen de problemen vanzelf op, want er blijft steeds minder over.

Zelfde verhaal als die liquidaties in Amsterdam waar criminelen elkaar en masse uitmoorden. Ga je gang, scheelt de rest van de samenleving weer een hoop moeite.

Tienduizenden Amerikaanse en Iraakse militairen zijn donderdag de straat op gegaan in een poging te voorkomen dat het tot geweldsuitbarstingen komt. In de nacht van woensdag op donderdag was in de hoofdstad geweervuur te horen.

Lees ook op deze blog:
Iraakse gouden moskee getroffen door explosies


Lees ook:Iraakse gouden moskee getroffen door explosies
Lees ook:Donderdag op radio 5: geloven in het publieke domein
Lees ook:Wim en Feisal helpen vooroordelen over Marokkanen de wereld uit
Lees ook:Samenwerking gelovigen om gevangenen te helpen
Lees ook:Bomaanslag in Indiase moskee eist 13 levens


Heb jij Religie.Blog nog steeds niet toegevoegd aan je Google homepage of Reader? Klik hier!


Geplaatst door Henk-Jan op 19 juni 2007 om 0:31

Ik vind het eigenlijk wel een oplossing hoor. Vooral als ze zo doorgaan tot alle moskeeën tegen de grond liggen en we eindelijk weer aan wereldvrede kunnen gaan werken.

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Abdulwadûd op 19 juni 2007 om 9:26

Dat was een inkoppertje, Henk-Jan. “Maar goed, sommige mensen zullen blij zijn dat ze elkaar te lijf gaan (…)”, aldus verwoordt David Slager een heersende opinie. Door jouw reactie laat je je wel heel erg kennen, Henk-Jan.

Niks mee, overigens. Dan weet ik gelijk waar je staat. Interreligieuze dialoog is een groot goed, al slaan (figuurlijk gezien :-) mijn gesprekspartners mij met het zoveelste bijbelcitaat om de oren (zie de reacties onder mijn vijfde column). Hun overtuiging is hen nu eenmaal dierbaar en dat respecteer ik.

Maar om nu andersgelovigen (moslims in dit geval) op één gewelddadige niet-vredelievende hoop te gooien, zoals jij doet in bovenstaande reactie, getuigt niet van respect. Overigens, indien (theoretisch gezien :-) alle moskeeën ter wereld vernietigd zouden worden, kan dat islam niet deren. Want islam, en geloof in het algemeen, zit in de harten der mensen.

Wordt het, Henk-Jan, volgens jou tijd voor een eindoplossing van de moslimkwestie?
(inkoppen mag)

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door de_man op 19 juni 2007 om 13:08

Nou, een beetje objectief blijven mag ook wel hoor. Zinnen zoals deze : …Jij komt aan mijn moskee, brand ik die van jou plat. Lekker intelligent. Maar goed, sommige mensen zullen blij zijn dat ze elkaar te lijf gaan … getuigen van niet al te veel respect voor de mens en zijn geloof. Wij zijn nog altijd vrij om te geloven in wat we willen.

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Michel op 20 juni 2007 om 18:42

Hebben jullie wel eens van Flase Flag Terrorism gehoord? Dit is het oudste trukje van de wereld en word vandaag de dag ook nog volop gebruikt. Al-Cia,da is daar een goed voorbeeld van.
Neem nou deze hele moskee situatie.
Vorig jaar waren er op internet al artikelen te lezen over Engelse para-militairen die achter die aanslag zat. OM DE BOEL OP TE FOKKEN, OM EEN BURGEROORLOG TE CREEREN. Ook dit keer zijn er weer vraagtekens bij het officiele verhaal maar geen één grote media die er aandacht aan besteedt.

http://www.prisonplanet.com/articles/june2007/130607Shrine.htm
Iraqis Accuse U.S. Of Bombing Shrine

Former British Ambassador Suspects Government Stoking Iraqi Civil War
http://infowars.net/articles/October2006/181006Iraq.htm

Just this week it was also revealed that the US is arming its own cadre of Sunni insurgents in Iraq.
http://infowars.net/articles/june2007/110607Arming.htm

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Paapsgezind op 1 juli 2007 om 16:08

@Michiel:
Prima toch? Zolang moslims elkaar de kelen doorsnijden laten ze ons tenminste met rust.

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Torsten Pieper op 1 juli 2007 om 16:33

Inderdaad, het zijn en blijven barbaren.

En die kun je alleen met barbaarse methoden
bestrijden.

[Antwoord op deze reactie]

Geef een reactie

Naam (verplicht)

Email (wordt niet getoond) (verplicht)

Website

Jouw Reactie


(c) 2005 - 2009 Blog.nl | Gebruiksvoorwaarden| Klachtenformulier | Privacyverklaring