Moslim opgepakt voor aanslag op moskee met Mohammed-haar

HaarDe Indiase politie heeft vrijdag een man gearresteerd die ervan wordt verdacht de explosieven te hebben geleverd waarmee vorige week een aanslag werd gepleegd op een moskee in Hyderabad, die haren van de profeet Mohammed herbergt. Ik hoop voor de bezoekers van de moskee dat die haren goed geconserveerd waren, anders blijft er steeds minder van de Profeet over. Bij de aanslag vielen elf doden. De verdachte is een moslim, aldus de politie. Tot nu toe waren er geen arrestaties verricht in verband met de aanslag. Snap jij het nog? Wie gaat er nou als moslim meehelpen om een aanslag op een moskee plegen? Je moet uberhaupt al loco zijn om een aanslag te plegen en als je dan ook nog je eigen religieuze gebouwen klaboem opblaast, ben je helemaal kierewietje.

Even los van die aanslag: Ik vind het echt belachelijk dat mensen haren van historische figuren heilig verklaren, iets wat binnen de Katholieke traditie ook veelvuldig gebeurt. Maar misschien dat niet alle moslims aan dat soort stoffelijke verering meedoen? Ik hou het in ieder geval maar bij: ,,Zalig zij die niet zien en toch geloven.''  Geen haar op mijn hoofd die er over nadenkt om de haren van Jezus te vereren. Ik buig liever voor Zijn indrukwekkende persoonlijkheid.


Lees ook:Bomaanslag in Indiase moskee eist 13 levens
Lees ook:Tip 2 voor zelfmoordterroristen: let op verkeersdrempels
Lees ook:Iraakse gouden moskee getroffen door explosies
Lees ook:Bernbom wraakactie Fitna?
Lees ook:Rode Moskee nog steeds verwikkeld in bloedig gevecht


Heb jij Religie.Blog nog steeds niet toegevoegd aan je Google homepage of Reader? Klik hier!


Geplaatst door Abdulwadûd op 25 mei 2007 om 15:51

Geen haar op mijn hoofd die overweegt de profeet Mohammed - vrede zij met hem - te vereren. Gebeden en aanbidding zij alleen voor Hem en niet voor hem… “Stoffelijke verering” (mooi woord, overigens :-) komt voor bij moslims maar, zoals is de algemene teneur, het past niet bij het geloof.

Persoonlijk buig ik liever voor Allah en Zijn indrukwekkende Grootsheid dan voor, bijvoorbeeld, een stukje van de Kaaba (dat zwarte gebouw midden in de grote moskee van Mekka) die een hajji na afloop van de bedevaart heeft mee kunnen nemen uit Mekka. Al heet de Kaaba ook wel “het Huis van Allah” (Baïtoellah), het wordt niet vereerd maar is slechts een ‘focuspunt’.

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Senna op 26 mei 2007 om 14:02

Oh, Abdulwadud, dus het was eigenlijk wel goed dat deze moskee inclusief de afvallige bezoekers met hun afgodsbeeld de lucht in was geblazen. Of wat wil je zeggen?

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Abdulwadûd op 26 mei 2007 om 18:53

Oh Senna, mijn antwoord is op een vraag van David Slager, gesteld in het artikel. Dit is zijn vraag: “Maar misschien dat niet alle moslims aan dat soort stoffelijke verering meedoen?” Wat ik wilde zeggen, heb ik in mijn antwoord geformuleerd. Wat wilt u eigenlijk zeggen?

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door cugel op 26 mei 2007 om 20:34

Oh Abdelwadud, oh Senna,
Dit toont maar weer eens aan dat er wat mis is met de islam in het huidige tijdsgewricht. Die gekken doen niets anders dan iedereen opblazen. Tijd om actief de geloofsafval van deze religie van geweld en waanzin te bevorderen.

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door Abdulwadûd op 27 mei 2007 om 13:34

Droom maar verder, Cugel :-)))

[Antwoord op deze reactie]

Geplaatst door cugel op 27 mei 2007 om 18:14

@Abdulwadud
http://www.apostatesofislam.com/
kijk eens op die site, leerzaam en als je het niet wilt doen, dan jij ook fijne dromen met jullie universele sharia van vrouwonderdrukking.

[Antwoord op deze reactie]

Geef een reactie

Naam (verplicht)

Email (wordt niet getoond) (verplicht)

Website

Jouw Reactie


(c) 2005 - 2009 Blog.nl | Gebruiksvoorwaarden| Klachtenformulier | Privacyverklaring