Rikosuutiset

Anton-poikansa Suomeen salakuljettanut Paavo: Olemme hengenvaarassa!

15.5.2009 14:20 / CARMEN MÄKINEN, KUVA JUHA LOIKKANEN
Edes Suomen ja Venäjän ulkoministereiden keskustelu ei ole laukaissut Paavo Salosen ja hänen Venäjälle kaapatun Anton-poikansa asiaa.
ANTON460.jpg
Seiskassa ilmestyi eilen juttu Paavo Salosen uskomattomasta taistelusta saada ex-vaimonsa kaappaama poikansa Anton Venäjältä Suomeen. Paavo sai vihdoin Suomen Pietarin-konsulaatin työntekijän avulla salakuljetettua Anton-pojan kotiin.

Antonin äiti vei pojan Venäjälle viime vuoden maaliskuussa ja jäi sille tielleen. Paavo sai pitkällisen oikeustaistelun jälkeen Antonin huoltajuuden Venäjällä. Aiemmin Tampereen käräjäoikeus oli määrännyt yksinhuoltajuuden Paavolle ja ex-vaimon vangittavaksi epäiltynä lapsen kaappaamisesta ja vapauden riistosta.

Naamioimme kaiken paoksi!


- Jos olisimme päässeet heti lähtemään maasta pojan löydettyäni, olisimme olleet aivan vapaita. Pojan äiti ehti kuitenkin tehdä rikosilmoituksia minua vastaan, ja tutkinnan ajaksi pääsyni Suomeen oli estetty. Kun yksi juttu raukesi syyttäjän tekemään syyttämättäjättämispäätökseen, ilmaantui sinne heti toisenlainen rikosilmoitus. Tätä jatkui niin kauan, että ex-vaimoni sai yllättäen taas hankittua pojalle Venäjän kansalaisuuden. Ei meillä ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin paeta, Paavo kertoo.

- Autossa oli tummennetut lasit, ja konsulaattiin jätettiin tarkoituksella Paavon passi ja hänen sekä pojan kaikki henkilökohtaiset vaatteet ja tavarat, jotta lähtö näyttäisi paolta.

Meidän on paettava maan alle!


Nyt Paavo viestittää Seiskalle olevansa hengenvaarassa.

- Olen saanut suoria tappouhkauksia ja pelkään, että uskonlahko, johon Antonin äiti kuuluu, kaappaa pojan, tai että Venäjältä tulee viranomaistaholta gorillat hakemaan pojan takaisin. Tilanne on tällä hetkellä niin tulenarka, kun pojalla on yhtäkkiä kaksoiskansalaisuus. Meidän ei auta kuin paeta maan alle - tai lähteä ulkomaille. Antonin paikka ei ole Venäjällä siinä kurjuudessa, josta hänet pelastin. Pojastani en aio luopua.

Suomen ja Venäjän ulkoministerien Alexander Stubbin ja Sergei Lavrovin eilinen puhelinkeskustelu ei tuottanut ratkaisua asiaan.
On hyvä
ettei Suomi ole polvillaan Venäjän edessä tällaisessa asiassa. Jos poika on suomalainen, niin aivan oikein tehty. Isälle kaikki pisteet, todella rohkea teko. Nyt tulisi suomalaisten pysyä tiukkoina, eikä luovuttaa poikaa takasin.
todella hienoa!
HERRANEN AIKA!
Suojelkaa nyt hyvänenaika Suomen kansa tätä tradegian kärsinyttä isää ja poikaa. Pojalla on varmasti parempi olla isällään, kuin Venäjällä kurjissa oloissa. Toivon kaikkea hyvää teille!
Oikeus voittaa.
onnea
toivotan onnea paavolle ja antonille
onnea touva henkilö
toivon
onneksi sait poikasi takaisin.etsit vain turvallisen paikan sinulle ja pojallesi.hyvää jatkoa teille molemmille.
kati 34
Hyvä Paavo!
Jos poika tahtoo olla Suomessa isänsä luona, hänen on saatava olla siellä. Kyllähän viisivuotias osaa jo kertoa, kumman vanhemman luona haluaa olla. Olen ehdottomasti Paavon ja Antonin puolella. Äärimmäisen rohkea teko!
näinsitäpitäätehdä
Ihmetystä herättää se
että miksi suomen ulkoministeri ei ollut yhteydessä Venäjän UM:än silloin kun poika kaapattiin Venäjälle, aivan samoin kuin Venäjältä nyt ollaan yhteydessä Suomeen ja vaaditaan selvitystä.
Miksi ihmeessä?
Onnea!
Olen seurannut tätä juttua siitä asti, kun ensimmäinen kirjoitus oli lehdessä. Jouluaattonakin Anton ja Paavo oli mielessä. Mietin miltä tuntuu pojan joulun, kun hän ei päässytkään kotia. Toivon koko sydämestäni, että asiat järjestyvät ja Anton voi alkaa elämään normaalia elämää. Moni isä ei viitsi tavata lastansa edes jokatoinen vkl, Paavo antaa loistavan esimerkin mitä lastansa rakastava isä tekee jos tilanne sitä vaatii. Konsulaatin työntekijälle hatun nosto, osoitit todellista empatiaa ja ihmisyyttä! Kaikkea hyvää!!
1978
Onnea ja jaksamista!
On upeaa nähdä, että vielä löytyy ihmisiä jotka venyvät upeisiin suorituksiin vaaroista huolimatta, kun kyseessä on heille rakas ihminen ja sen ihmisen pelastaminen. Kaikkea hyvää ja onnea Antonille ja Paavolle kuin myös jaksamista kaiken tämän myllytyksen keskellä.
Hannu 22
Hienoa homma!
Olen seurannut tarinaanne ja Paavo vaikuttaa todella lastaan syvästi rakastavalta isältä. Oli todella väärin, että äiti pääsi sieppaamaan Antonin ja vieraannutti hänet iskästä. Mahtavaa, että olette yhdessä taas, kivaa kesää teille molemmille sinne Kankaanpäähän!
S+P
Rohkeaa!!
Uskomattoman ihanaa kuulla et Suomessa on viela ihmisia jotka uskaltavat ottaa riskeja toisten hyvinvoinnin puolesta. Nostan hattua ulkoministerion tyontekijalle joka salakuljetti perheen suomeen. Toivotan jumalan siunasta Paavolle ja Antonille ja toivon etta kaikki jarjestyy hyvin!!!
Annagran
Onnea
Pojan on parempi olla isänsä kanssa !! Tiedän sen koska tunnen heidät entisenä naapurina :)
Kokemäkiläinen
Antonin paikka Suomessa isänsä luona
Toivon heille turvaa että voivat elää normaalia elämää ja kaikkea hyvää isälle suuresta urakasta saada lapsensa takaisin Suomeen. Antonilla on aivan varmasti parempi olla täällä isänsä luona. Toivon heille kaikkea hyvää koko sydämestäni.
Nainen vm47
Onneksi
Hieno artikkeli ja onneksi Aalto-Setälä tuli luotsaamaan tätä jo vähän onnettoman huonoksi joutuksi olkoonnutta "romukoppaa"
eevakristiina
Lakia on rikottu
Meidän ei ole pakko rikkoa lakia vaikka toiset niin tekisivätkin. Diplomaattien sekaantuminen laittomuuksiin on vakava asia. Lasta riepotellaan aikuisten etujen vuoksi.
u
Toinen puoli on kuulematta
Olemme kuulleet vain tapahtumien version isän puolelta, äitiä pitää myös kuulla. 5v lasta voidaan manipuloida. Diplomaatti teki rikoksen ja Stubb hyväksyy - se on vakava asia.
Veeti Onnekas
pojan paikka isän luona
isä teki rohkean päätöksen. kiitos myös diplomaatille hienoa kun autoit ja toit pojan suomeen isän luo. minne poika kuuluu.
yksi seiskan lukija
Näin sitä pitää!!
Täysin oikein!! Ryssä sen vei ensin ja nyt venkoilee ulkoministeriä myöten jotta tässä Suomi on tehnyt väärin. Tässä näkee sen Lavrovin pirullisuuden ei pidä antaa yhtään "siimaa" niille tässä asiassa!! Näkyy olevan ryssän perseennuolijoita vielä tässä maassa elossa joka näkee tässä asiassa jotain ryssän kannalta positiivista. Stubille iso PLUS kun sanoi asiat niin kuin ne on!! Laittomuuksiinhan tässä ei ole ryhdytty.
Jörgen Jihuu
monia puolia
On mielenkiintoista, että yleinen mielipide tuntuu sallivan lasten kaappaamisen Suomeen, mutta ei Suomesta pois. Ei lapselle tee koskaan hyvää yhtäkkinen ja lopullinen riistäminen toisen vanhempansa luota, vaikka tämä ei täydellinen olisikaan tai vaikka tämä olisi lapsen aiemmin kaapannut. Tästä Paavo ja Rimma Salosen tapauksestakin olen kuullut myös toisen version kuin Paavon versio on. "Kyllä täällä Suomessa on parempi olla" on meidän omaa egonnostatusta, jolla ei ole välttämättä mitään tekemistä lapsen parhaan ajattelun kanssa. Vaikka Antonin äiti teki aikanaan väärin, kyllä pojalla olisi säilyttävä yhteys myös äitiinsä. Tuollainen riepottelu ei tee hänelle hyvää.
hmm....
Hyvä!
Poika on elänyt Venäjällä kurjuudessa, jonkin epämääräisen uskonlahkon armoilla. Kuinka moni teistä olisi valmiita jättämään oman lapsensa Venäjälle epämääräisiin olosuhteisiin joidenkin hihhuleiden luokse, niin ettei saisi koskaan tavata omaa lastansa. Venäjällä muutenkin ihmisoikeudet lapsen kengissä, se meininki tiedetään, voin kokemuksella sanoa. Pietarin lähetystö toimi oikein, hyvä!
Anonyymi20
Onnea Antonille ja Paavolle
Oli rohkea teko, ja mielestäni täysin oikein. Pojan paikka on isän luona, parempi kuin äidin luona Venäjällä kurjuudessa ja jossain uskonlahkossa. Jumalan siunausta Paavolle ja Antonille, ja hatunnosto paossa auttaneelle!
maija 20
<3
toivon kaikkea hyvää isälle ja pojalle. venäläiset on julmia. suurin osa huoria ja mafian kanssa ei ole leikkiminen.
miiii
HIENOA SEISKA :)
Jonkun hyva viesti kommentointi osiossa: (Hieno artikkeli ja onneksi Aalto-Setälä tuli luotsaamaan tätä jo vähän onnettoman huonoksi joutuksi olkoonnutta "romukoppaa") Mukava nahda, etta teilla osataan tehda myos juttuja joissa ei pelkastaan massailla toisten parisuhde-, alkoholi- tai taloudellisilla ongelmilla. Ihmisia joilla on tunteet ovat nekin, jotka myyvat itsensa ja sielunsa medialle. Sosiaalipornoa tarjoaa nimelta mainitsematon lehti jo siina maarin, etta pointsit Seiskalle! Terveisia Thaimaasta Seiskan mukaville toimittajille ja kuvaajille ;)
Jarkko Hyopponen
Paavo ja Antton
Suurella sydämmellä teille onnea!! On ihana nähdä teidät onnellisena! Suomi suojelkaa heitä!
kolmen lapsen äiti.
hahahahah
joo *reps* reps* hassua että minun kuva on lehdessä tosi julkkis olo teki mieli huutaa kuvaajalle mutta ei se mitään ja tämä koko lehti juttu on niiiiiiin !!!!!!!REPS!!!!!!
Antonin isoveli
ainiinjoo
Ei tämä tähän vielä jää uskokaa pois
Antonin isoveli
ANTAKAA NYT IHMEESSÄ POJALLE ELÄMÄ
EIKÖ SE OOLU JO IHAN SELVÄ ASIA, KUN ISÄ KERTOI MISSÄ KURJUUDESSA PIENI ANTTON JOUTUU VENÄJÄLLÄ ELÄMÄÄN,,,SUOMI HOI!! PAKOLAISIA TÄNNE SUOMEEN OTETAAN KYLLÄ, NE KOHTA SUUNNITTELEE ISOMPAA TERRORI ISKUA TÄNNEKKIN MAAHAN, JA SIT SUOMI EI PUUTU TÄLLÄISEN POJAN ELÄMÄN TURVAAMISEEN TÄÄLLÄ SUOMESSA,,,HALOO, LAITTAKAA ARDESSI KIERTÄMÄÄN ANTTON-POJAN HYVÄKSI, HÄNEN PAIKKA ON SUOMESSA JA ISÄN HYVÄSSÄ HOIDOSSA,
S.L
HYVÄ HYVÄ!
TOI OLI OIKEA RATKAISU. POIKA KUULUU OMALLE ISÄLLEEN.TOIVON VAIN PALJON HYVÄÄ POJALLE JA ISÄLLE. JA AURINKOSTA KESÄÄ KUMMALLEKIN.
AULI. K
Äiti
Ei tuo Anton äitinsä luonakaan niin kurjuudessa olevalta näytä. http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=SKA_newssite%2FAMLayout&cid=1194599096532&p=1192553427666&pagename=SKAWrapper&rendermode=previewnoinsite
veeti onnekas
Äiti
Äidin kirje joulukuu 2008 http://www.suomi.ru/forum/showthread.php?p=1651099#post1651099
veeti onnekas
auttakaa nyt!!
kyllä suomen pitää katsoa että he voivat elää rauhassa!! ilman pelkoa mistään!!
juppelisjuu
hyvä
upea teko tuo on ja voikun saisi itsekkin tavata lastaan enempi kuin muutaman kerran vuodessa.... joten meillä kaikilla miehillä se tapaaminen ei tod. ole viitsimisestä kiinni
lastaan kaipava
mietityttää
Jos äidin tekemä kaappaus ei ollut rikos, niin ei myöskään isän tekemä. Erossa aina lapset kärsii.Lapsia ei pitäisi pompotella vanhempien välisenä kiistakapulana. Valitettavasti aikuiset eivät ole tarpeeksi sivistyneitä, jotta osaisivat hoitaa eron ilman, että lapset kärsii. Lapsella kuuluisi olla sekä isä että äiti myös eron jälkeen. Usein valitettavasti kostetaan eron toiselle osapuolelle lasten välityksellä.
niimpä
yli ymmärrykseni...
Tässä on tosiaan vain sana sanaa vastaan. Paavo Salonen ei automaattisesti puhu totta vain siksi, että hän on suomalainen. Rimma Salosen mukaan hän ei kuulu mihinkään uskonlahkoon eikä poika elänyt Venäjällä kurjuudessa. Aika erikoista myös on, että "rakastava isä" on valmis noin vain tempaisemaan pienen pojan lopullisesti pois äitinsä luota, jota hän varmasti rakastaa, vaikka hän meidän silmissämme olisikin väärintekijä. Toivon, että vielä jonain päivänä Anton saa tavata molempia vanhempiansa ja kokea perusturvallisuutta, joka häneltä nyt on vanhempien ja maiden välisten kiistojen takia riistetty. Tärkeämpää kuin "suomalaisten oikeuksien puolustaminen" on lapsen oikeuksien puolustaminen. Uskomatonta, että niin monet eivät tätä tajua.
Lapselle rankkaa
Ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi
Aivan oikein tehty. Venäjä ei kunnioita lakeja ja asetuksia ja silloin on pakko toimia poikkeuksellisesti. Lapsen etu on tärkein ja ei isä uhraisi henkeään ellei ole ollut huolissaan ja rakastanut poikaansa.
Ryssä ....
Totuus tulee ilmi, kun tarpeeksi tutkitaan.
Nyt kun molemmat vanhemmat ovat antaneet lausuntonsa, niin todisteita pöytään. Äidin antamista komenteista löytyy ihan julkisista asiakirjoja. Esim. pitkä oikeustaistelu elatusmaksuista,jona aikana anton ehti 3-vuoden ikään. Äiti kuuluu Venäjän ortodoksiseen kirkkoon, kun vastaava "uskontolahko" on Suomen ortodoksinen kirkko. Jostakin syystä, lehtitietojen mukaan isältä on jäänyt kertomatta esim. viimekesäiset lomat pojan luona Venäjällä. jne. jne.
Salolta tuulee
Hengenvaarassa!
Onkohan tässä mietitty lainkaan lapsen parasta! Kyseenalaisinta koko jutussa on se, että Suomen viranomaiset ovat osallistuneet tähän rikokseen! Sitä en väitä tietäväni, kumpi olisi parempi huoltaja Anton-pojan kannalta isä vai äiti. Mutta en usko, että sen tietää Halonen, Stubb taikka Vanhanenkaan!
Ihmettelen
toivottavasti oikeus voittaa
koska alunperinhän Antonin äiti kaappasi pojan Venäjälle, vaikka Paavolla oli jo yksinhuoltajuus. Toivotaan että rajan takana tajutaan tämä tosiasia ennenkuin välit tulehtuvat kokonaan. Antonin paikka on täällä kotona isänsä luona. Ja mitä oli puhe että ko äiti jätti vanhemman poikansa Paavon huomiin ja karkasi Antonin kanssa Venäjälle???
eevertti
Lisää kommentti artikkeliin:

"Anton-poikansa Suomeen salakuljettanut Paavo: Olemme hengenvaarassa!"


MUISTATHAN, ETTÄ OLET VASTUUSSA OMASTA KIRJOITUKSESTASI JA SEN SISÄLLÖSTÄ. KIRJOITTAJAA SITOO SUOMEN LAKI. LAKIA RIKKOVA KIRJOITTAJA VOI JOUTUA OIKEUDELLISEEN VASTUUSEEN.