Olli Vesivalo – Juhannuksen 2009 idiootti

Suomi Afrikaksi –hankkeen veteraani Olli Vesivalo paljastaa ihmisen luonteesta jotain, jonka moni tietää, mutta harva sanoo ääneen. Ihmisen tyhmyys on nimittäin rajaton luonnonvara. Olli Vesivalo on siitä kävelevä esimerkki.

Nyt jo viikottaisiksi ja rutiininomaisiksi muuttuneet joukkotappelut vastaanottokeskuksissa ulottuivat tällä viikolla Joutsenoon. Vesivalo yrittää lieventää tapahtunutta epätoivon vimmalla:

‘He eivät käsittääkseni saaneet pahoja vammoja. Jos joku lyö, siinä saattaa tulla mustelmia tai, jos lyö nenään, voi tulla verta.’

Niinpä. Jos joku lyö Sinua nyrkillä päähän, Sinä voit kuolla. Suuressa osassa päähän kohdistuneita pahoinpitelyitä murtuu kasvojen luita ja vammat jäävät pysyviksi.

Minun täytyy aivan rehellisesti myöntää, että haluaisin lyödä Olli Vesivaloa päähän. Minulla massaa öpaut sata kiloa, treenaan viikottain ja olen teini-iässä harrastanut sen verran nyrkkeilyä, että iskusarjat ovat selkäytimessä.

Siinähän ei kävisi juuri mitenkään, korkeintaan hieman verta tulisi, mutta otan kyllä etukäteen Ollilta allekirjoituksen vastuuvapautta koskevaan paperiin. Voin varata paketin paperinenäliinoja mukaan.

Hyvää Juhannusta.

Julkaisupaikka on kesäkuu 18, 2009 at 2:47 pm Kommentit (6)

Oikeus jota ei enää ole

Lueskelin tuossa viikonloppuna maalla jotain pölyttynyttä kirjaa paikallishistoriasta. Erämaan asukki oli saanut 1500-luvun käräjillä tuomion pahoinpitelystä. Naapurille oli tullut mustelma ja määrätyt sakot olivat kaksi markkaa.

Vastaavasti seuraavassa jutussa kantajalla oli kolme mustelmaa ja syytetyksi todetulle määrättiin sakkoja kuusi markkaa. Loogisia tuomioita ja rahamääräinen sakko oli tuntuva, aivan kuin se pahoinpitelystä maalaisjärjen mukaan tulee ollakin. Keskiajalla Suomessa jatkettiin siitä, mihin olivat kyläkuntien käräjäkivillä vapaat miehet päätyneet – oikeustajun mukaisten rangaistusten jakamiseen.

Puoli vuosituhatta myöhemmin huomioni kiinnitti kuluneen kevään aikana hovioikeuden antamat tuomiot kahden pörssiyhtiön vastuuhenkilöille. Sekä TJ Groupin että Jippiin arvopaperimarkkinarikoksista tuomitut saivat vuosien ehdottomat vankeusrangaistukset.

Suomen hirnuvaa työvoimapulaa poistamaan tullut nuorukainen taas oli kaksi kuukautta Suomessa oltuaan pahoinpidellyt mm. maassa makaavia potkimalla kolme ihmistä sairaalakuntoon. Tuloksena oli pysyviä ruumiinvammoja ja kosmeettisia haittoja. Pahoinpideltyjä hoitanut lääkärikin ilmaisi järkytyksensä tekojen silmittömästä väkivallasta. Mukavaan porukkaan laskettava nuorukainen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen.

 • Onkohan Suomessa enää ketään, joka pitää tätä maata enää oikeusvaltiona?
 • Voisiko millään ajatella, että oikeustajun mukaan ihmisen henkeen ja terveyteen kohdistuva rikos olisi aina vakavampi kuin talousrikos?
 • Kenen mielestä pysyvien ruumiinvammojen tuottaminen on lievempi teko kuin arvopaperimarkkinarikos?
 • Onko ketään muuta, jonka mielestä Demla on onnistunut tavoitteessaan murtaa suomalaisten usko oikeuden toteutumiseen?
 • Eikö todella missään hälytyskellot soi sen vuoksi, mihin tuo mädännäisyys ja moraalinen rappio lopulta johtaa?

Kuvottavaa – todella kuvottavaa.

Julkaisupaikka on kesäkuu 17, 2009 at 3:52 pm Kommentit (13)

Veetuilua Vihreille

Katselin viikonloppuna ohrahalmettani, jossa on hernettä seassa, vilja on tarkoitettu linnuille.Kylmin alkukesä sataan vuoteen oli jättänyt laihon aika heikolle oraalle.

Juttuni idea on avoin vittuilu Vihreille, joista todennäköisesti kukaan ei ole tehnyt edes sadatta tai tuhannetta osaa luonnon eteen verrattuna minuun. Puhun nyt henkilötasosta ja yksittäisen ihmisen tekemisistä, koska kaikki yhteiskuntaan vaikuttavat asiat koostuvat  tekemisistä, joita kukin meistä tekee jokainen päivä.

Tunteeko kukaan ketään Vihreitä äänestänyttä tai Vihreää aktiivia, joka olisi suojellut omilla (osin kai myös perheen) rahoillaan metsää, laittanut pari lintukosteikkoa pystyyn, hoitaa paria sataa linnunpönttöä ja on istuttanut alkuperäisiä lajeja (jokirapu, purotaimen, jne…) takaisin paikkoihin, joista ne ovat kadonneet.

Jukka Relander? Buaahhaahhhhaaaaa. Osmo? Buaahhaahhhhaaaaaa. Röhöhöhöhöö.

Miksi ihmiset selittävät jotakin sellaista, mitä he eivät ole? Sanoja ilman tekoja. En ymmärrä, miten nyrjähtänyt ihmisen pitää olla, että pystyy valehtelemaan itselleen? Ja vielä uskomaan omat valheensa?

Julkaisupaikka on kesäkuu 15, 2009 at 12:33 pm Kommentit (10)

Linnuista kaunein

Olen katsellut ampuhaukan metsästystä.

Nuolihaukka teki minuun muutama vuosi sitten suuren vaikutuksen, jopa suuremman kuin pohjoisen aapasoilla bongattu muuttohaukka. Kauneinta Suomen linnuista on turha etsiä.

Kaikki ovat omalla tavallaan ainutlaatuisia. Pienenä vinkkinä sanoisin, että seuratkaa kalatiiraa.

Kauneutta on montaa eri lajia, Naisten ainutkertainen kauneus tulee varmaan aina ensimmäisenä, mutta väitän kalatiiran ainakin haastavan toisen sijan. Repikää muijat siitä…

Julkaisupaikka on kesäkuu 14, 2009 at 12:59 pm Kommentit (5)

Avoin kirje Petri Paavolalle

Petri Paavola kommentoi ansiokkaasti kirjoitustani. Kiitos siitä. Itse en kai voisi enemmän samaa mieltä olla.

Välillämme on luullakseni (tämä on vain oletus ja kaikkia Jumalia kutsuen toivon, ettei sitä olisi) kuilu, jonka ylittämiseen tarvitaan logiikkaa, järkeä ja uskoa muuhunkin kuin muumimaailmaan.

Saatana – maailmassa on nyt 7 miljardia ihmistä. Viidenkymmenen vuoden kuluttua meitä on 12 miljardia ja kasvu kiihtyy siitä. Maapallon kestokyky on asiantuntijoiden keskimääräisen arvion mukaan noin 4 miljardia ihmistä. Jos tätä asiaa ei nosteta pöydälle, on – perkele– aivan turha kenenkään lässyttää ilmastonmuutoksesta.

Ai keinoja eikä pelkkää kritiikkiä? No alkuun kehitysapu nollaan. Seuraavaksi syntyvyydensäännöstely, eli max 2 lasta per pariskunta länsimaissa ja siirtolaisille sähköaidat. Maapallo ei kestä elintasopakolaisuutta.

Hassua muuten miten monet ihmiset nuolevat muniaan, kun puhutaan faktoista.

Toivottavasti maistuu hyvälle.

Julkaisupaikka on kesäkuu 13, 2009 at 7:45 pm Kommentit (4)

Heikot ja pelokkaat

Saksan tehdastilaukset huhtikuussa – 37 %.

Japanin vienti huhtikuussa -41 %.

Suomen vienti huhtikuussa -38%.

Suomen BKT alkuvuonna edellisvuoteen verrattuna -7,6%.

Heikoilla ja pelokkailla ihmisillä on merkillinen taipumus. Kriisin uhatessa he ummistavat silmänsä todellisuudelta ja alkavat puuhata jotain täysin toisarvoista. Vastaavalla tavalla koira voi alkaa nuolla muniaan kohdatessaan hämmentävän ja pelokkaan tilanteen.

Suomen hallitus valmistautuu kesälomien viettoon ja talouspoliittisia linjauksia ei näy eikä kuulu. Matti Vanhanen ilmoitti taannoin, ettei julkisella puolella löydy mitään leikattavaa, ei yhtään mitään. Hallitus valmistelee parhaillaan lomien jälkeen käsittelyyn tulevaa ilmastostrategiaa. Vertailu sijaistoimintoon turvautuvaan koiraan tulee väistämättä mieleen.

Äärivasemmisto, eli Vihreät, iloitsee peittelemättä talouden suunnasta, sillä Suomen globaalisti alle promillen hiilipäästöt pienenevät. Maapallo pelastuu, kun mummo Tuupovaarasta kompostoi omenankuorensa. (Tätä lukevien vihreiden kannattaa muuten tarkistaa tuo käsite promille.)

Perinteinen vasemmisto taas on viime päivinä julistanut irvokasta iloaan tulevasta työttömyyden kasvusta usean kärkipoliitikon suulla. Toiveena on, että vasemmiston kannatus lähtisi myös nousuun.

Oma lukunsa on Pravdan toimituslinja, lehdestä nimittäin on aivan turha etsiä em. historiallisia otsikoita. Ne nimittäin ovat Länsi-Euroopan ja Suomen historiassa ennenkokemattomia. Sen sijaan Suomen polttavimmat puheenaiheet ovat lehden mukaan seuraavat:

Vasemmistoliiton Korhonen jättää puheenjohtajan tehtävät.

Lontoon poliisia syytetään vesikidutuksesta.

Tyynenmeren saarivaltio Palau ottaa Guantánamon vankeja.

Ruotsi kiirehtii hiilidioksidiveron laajentamista EU:ssa.

Homoravintola Hercules sulki darkroominsa.

Minusta tuntuu, ettei Suomella taida mennä nyt oikein hyvin.

Julkaisupaikka on kesäkuu 10, 2009 at 3:47 pm Kommentit (15)

Pet-pullo

Objektiivisesti ajatellen maailmassa on paljon ihmisiä, joiden oikeudenmukainen kohtalo olisi kuoleminen kuristamalla.

Tämän listan kärkipäähän kuuluu ehdottomasti henkilö, tai tarkennettuna se insinööri, joka on suunnitellut pet-pullon. Juomien kuljetuksessa pullo on varmaan hyvä ja parantaa merkittävästi logistiikkaa. Pieni ongelma on vain siinä, että pullo on käyttökelvoton.

Vai onko kukaan saanut pysymään niitä saatanoita pystyssä esim. jääkaapissa? Pullon pohja on suunniteltu sellaiseksi neljäksi jalantapaiseksi, jotka kivasti sujahtavat jääkaapin ritilöiden väliin ja lopputuloksena on sekamelska. Kaatuva pullo kaataa nimittäin jääkaapissa kaikki muutkin tavarat.

Ongelmien edessä ei tietenkään pidä lannistua. Yksi keino saada pullot pysymään pystyssä on teipata neljä pulloa yhteen jeesusteipillä. Tosin Pepsi Maxin juominen neljästä yhteenteipatusta 1,5 litran pullosta on hieman haastavaa etenkin lapsille.

Toinen hyvä keino on pujottaa pullot sukkahousujen lahkeisiin ja ripustaa koko niksipirkkahäkkyrä jääkaapin kattoon ruuvattuun silmukkakoukkuun. Huonona puolena tässä on jääkaapin käyttöiän lyhentyminen noin viikkoon.

Kolmas hyväksi havaittu keino on iskeä pullo kuivuvaan sementtiin, jossa se kyllä pysyy pystyssä, mutta juominen hankaloituu merkittävästi. Kaiken lisäksi valutöitä nyt ei aivan joka päivä tule tehtyä. 

Yksi hyvä puoli uusissa pulloissakin on. En ole kokeillut, mutta luulisin, että näitä 1,5 litran pulloja voi käyttää suuaukkoa suurentamalla kondomeina.

pet

Julkaisupaikka on kesäkuu 5, 2009 at 6:41 pm Kommentit (11)

Keskustan alasajo

Matti Vanhasen johdolla Keskusta on hylännyt omat arvokonservatiiviset juurensa ja nykypolitiikassaan puolue linjaa itsensä lähinnä kolmella asialla: kyvyttömyydellä hoitaa julkista taloutta, visiolla muuttaa Suomi Paskastaniaksi avoimien rajojen politiikalla ja koko Keskustan EU-politiikkaa hallitsevalla tahdolla saada Turkki EU:n jäseneksi.

Keskustan kannatuksen ydinalueet löytyvät Pohjois-Pohjanmaalta, jossa on useita kuntia, jossa puolue on ollut aina määräävässä asemassa. Pohjois-Pohjanmaan ytimessä sijaitseva Pudasjärven kaupunki toimii mainiona laboratoriona Keskustan kannatuksen seuraamisessa.

Puolueen linjausten mukaisesti kaupunkiin perustettiin viime vuonna kuntalaisilta mitään kysymättä turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus ja jota on jo laajennettu alkuperäisestä suunnitelmasta. Pudasjärvi toimii siis pienoismallina koko Keskustan politiikan lopputuloksista: Paskastaniaksi kiihtyvällä vauhdilla muuttuva kaupunki ja romahtanut talous.

Yhteistyö ulkomaalaisten ja pudasjärveläisten välillä on sujunut hyvin, yksikönjohtaja Sirpa Kansanaho kertoo. Kansanaho sanoo olevansa valtavan yllättynyt siitä, että asiat ovat sujuneet hyvin:

 Pudasjärven vastaanottokeskuksen asukkaat kahinoivat pitkin keskiviikkoiltapäivää siinä määrin uhkaavasti, että poliisi joutui ottamaan yhdeksän henkilöä yöksi säilöön tilanteen rauhoittamiseksi. Poliisi oli yrittänyt rauhoitella tilannetta jo aiemmin päivän kuluessa. Puhe ei kuitenkaan riittänyt ja pahemman kahakan estämiseksi poliisi otti yhdeksän ihmistä kiinni.

Pudasjärven kaupunki on myös syvässä taloudellisessa kriisissä ja se onkin ryhtynyt talouden tasapainottamiseen tähtääviin toimenpiteisiin. Kouluja lakkautetaan seitsemän, kunnan tilojen siivouksesta tingitään ja kaupungintalolla posti jaetaan jatkossa lokeroihin.

Siivouksesta saakin Pudasjärvi tinkiä ja lakkauttaa kouluja, koska jo ensi vuonna kunta rekrytoinee tulkkeja, monikulttuuriasiantuntijoita ja sopeuttajakotouttajakoordinaattoreita. Täytyyhän kotoutumiseen panostaa ja jostain rahat on revittävä. 

Keskusta keräsi viime EU-vaaleissa vuonna 2004 Pudasjärveltä ällistyttävän 67 %:n kannatuksen. Vaikka EU-vaalien ja kunnallispolitiikan välille ei voikaan kovin suurta yhtäläisyysmerkkiä vetää, väitän, että Pudasjärvi meneillään olevissa vaaleissa toimii ainakin hyvänä mittarina.

Keskustan kannatuksen muutos sen vahvimmalla ydinalueella tulee kertomaan paljon koko puolueen tulevaisuudesta, joka ei todellakaan valoisalta näytä.

Matti Vanhanen jää Euroopan poliittiseen historiaan useimmat peräkkäiset vaalit koskaan hävinneenä puolueensa puheenjohtajana – saavutus sekin.

Julkaisupaikka on kesäkuu 4, 2009 at 3:22 pm Kommentit (15)

Jyrki, Jyrki – älä tyrki

“Suomi tarvitsee uusia suomalaisia. Me tarvitsemme tulevina vuosina paljon työperäisiä maahanmuuttajia…Kokoomus haluaa tulevaisuudessa moniarvoista, suvaitsevaa ja etnisesti rikasta Suomea. Ryhdytään ajoissa puhumaan mitä se meiltä ja uusilta suomalaisilta vaatii. Näin voimme välttää ongelmia jo etukäteen ja vaalia moniarvoista Suomea rikkautena…kun rakennamme luovuuden yhteiskuntaa, me tarvitsemme eri kulttuurien ihmisiä. Luovuus syntyy yleensä siellä, missä erilaiset kulttuurit pohdiskelevat samoja ongelmia tai haasteita”, Katainen sanoi.

Jyrki Katainen perustelee yksiselitteisesti nykyisenkaltaisen kansainvaelluksen hyödyllisyyttä Suomelle kahdella asialla, eli Suomea runtelevalla työvoimapulalla sekä monikulttuurisen yhteiskunnan taloudellisella kilpailukyvyllä.

Otetaan esimerkki luovuudesta ja monikulttuurin tuomasta kansainvälisestä kilpailukyvystä ja resursseista Suomen vientiteollisuudelle, joka tuo sitä kaivattua hyvinvointia Suomeen. Esimerkki on Kajaanista, tuosta monikulttuurisen Suomen yhdestä airuesta, jossa siis hyvinvoinnin syntymekanismit tulisi olla jo selkeästi kaikkien nähtävillä.

Esimerkki on nuorista, koska juuri heidän panoksestaan on kiinni se, millainen Suomi tulevaisuudessa on. Kajaanissa toteutettiin HEKS-hanke vuonna 2008 konkurssikypsän ja monikulttuurisen Kajaanin kaupungin, konkurssikypsän Kainuun maakuntahallinnon ja EU:n rahoituksella.

Loppuraportista voi poimia konkreettisia, todellisia ja oikeasta todellisuudessa syntyneitä esimerkkejä tulevaisuuden Suomen kasvoista.

 • Perustettiin tyttöryhmä…riskitekijöitä, jotka vaikeuttavat tyttöjen pääsyä sisälle suomalaiseen yhteiskuntaan ovat muun muassa suomalaisen palvelujärjestelmän heikko tunteminen, vähäiset kontaktit valtaväestön kanssa, puutteellinen koulutustausta, heikko suomen kielen taito sekä näköalattomuus tulevaisuuden suhteen. Joukossa on tyttöjä, joille säännölliseen päivätoimintaan osallistuminen on vaikeaa. Tytöt eivät saa kotoutumisensa tueksi riittävästi apua vanhemmiltaan.
 • Osalle tytöistä avioituminen ja perheen perustaminen ovat lähes ainoita, realistisia tulevaisuuden suunnitelmia, mikä lisää ylisukupolvisen huono-osaisuuden riskiä.
 • Ryhmä on harjoitellut Afkaanilaisia tansseja ja ovat esiintyneet SyysX08 sekä Sontanaisjärjestön tilaisuudessa.
 • Uudet suomalaiset –teatteriprojekti, Uudet Suomalaiset, joka tapahtuu eri puolella Generaattorin tiloissa; huoneissa, komeroissa, vessoissa ja nurkissa. Esityksen kesto on n. 3,5 h.
 • Tulijat puhuvat pääsääntöisesti Ranskaa, Kongoa, Swahilia, Lingalaa tai Libaa mikä asettaa toiminnoille suuren haasteen sillä nuorisotyöntekijöistä kukaan ei puhu näitä kieliä.
 • Yksi nuori mies ompeli itselleen college-puvun. Hän ei ainoastaan ommellut, vaan etsi kaupasta kankaan, leikkasi kaavat, sommitteli kaavat kankaalle, leikkasi, sovitti ja ompeli. Se oli tosi hyvä asia hänelle itselleen ja kaikki onnistui erittäin hyvin.
 • Yksi tytöistä suorittaa taitona piirtämistä.

Suomalaisten, Suomen hyvinvointiyhteiskunnan ja elinympäristömme tulevaisuus riippuu viime kädessä elektroniikka-, nano-, bio-, energia,- ja ympäristöteknologian jalostamisesta menestyviksi vientituotteiksi.

Onko kenelläkään muulla varmuus siitä, että nuo Kataisen visiot eivät aivan ole tästä maailmasta? Löytääkö joku kasvualustaa uusille soveltaville teknologioille, vientituotteille tai innovaatiolle?

En viitsi enempää ruhjoa Jyrki Kataisen houreita työvoimapulasta tässä yhteydessä, koska olen todennut ne jo useissa kirjoituksissa täydeksi paskaksi juuri siksi. Suomessa tulee nimittäin olemaan työvoiman ulkopuolella vuonna 2015 arviolta 500-600000 luku-, kieli- ja ammattitaitoista henkilöä ilman yhdenkään ihmisen maahanmuuttoa.

Kaikki ilman harjoittelupaikkaa jääneet loppusuoralla olevat opiskelijat, kaikki ilman duunia olevat kesätyön hakijat, kaikki työttömät, kaikki pätkätöitä tekevät ja kaikki lomautetut sekä nykyisten että tulevien yt:n alla olevat ihmiset, tämä on Jyrkin viesti Teille:

Katainen(Lähde: Muro)

Julkaisupaikka on kesäkuu 2, 2009 at 6:58 pm Kommentit (9)

Uutisia Suomesta vuonna 2009

Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta puolsi istunnossaan 20.5.2009 seuraavia asioita: Vuoden 2009 talousarvion momentin 26.40.02 (Pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminta valtion osalta) arviomäärärahan ylittäminen 3 600 000 eurolla ja momentin 26.40.63 (Pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanotto) määrärahan ylittäminen 27 600 000 eurolla.

“Olen nähnyt vanhuksia kissanruokahyllyllä kaupassa, ja jotkut ostavat eläimille tarkoitettuja silakoita, koska ne ovat heidän mielestään ihan hyviä syötäväksi. On paljon eläkeläisiä, jotka säästävät ruoassa”, Professori Sirkka-Liisa Kivelä kertoo.

“Ei ole poissuljettua, että vanhus voi kuolla nälkään. Tällaista asiaa ei ole tutkittu, mutta mahdollisuus on olemassa”, Kivelä toteaa.

Julkaisupaikka on kesäkuu 1, 2009 at 2:12 pm Kommentit (8)