Veetuilua Vihreille

Katselin viikonloppuna ohrahalmettani, jossa on hernettä seassa, vilja on tarkoitettu linnuille.Kylmin alkukesä sataan vuoteen oli jättänyt laihon aika heikolle oraalle.

Juttuni idea on avoin vittuilu Vihreille, joista todennäköisesti kukaan ei ole tehnyt edes sadatta tai tuhannetta osaa luonnon eteen verrattuna minuun. Puhun nyt henkilötasosta ja yksittäisen ihmisen tekemisistä, koska kaikki yhteiskuntaan vaikuttavat asiat koostuvat  tekemisistä, joita kukin meistä tekee jokainen päivä.

Tunteeko kukaan ketään Vihreitä äänestänyttä tai Vihreää aktiivia, joka olisi suojellut omilla (osin kai myös perheen) rahoillaan metsää, laittanut pari lintukosteikkoa pystyyn, hoitaa paria sataa linnunpönttöä ja on istuttanut alkuperäisiä lajeja (jokirapu, purotaimen, jne…) takaisin paikkoihin, joista ne ovat kadonneet.

Jukka Relander? Buaahhaahhhhaaaaa. Osmo? Buaahhaahhhhaaaaaa. Röhöhöhöhöö.

Miksi ihmiset selittävät jotakin sellaista, mitä he eivät ole? Sanoja ilman tekoja. En ymmärrä, miten nyrjähtänyt ihmisen pitää olla, että pystyy valehtelemaan itselleen? Ja vielä uskomaan omat valheensa?

Julkaisupaikka on kesäkuu 15, 2009 at 12:33 pm Kommentit (10)

Tämän artikkelin paluuviiteosoite on: http://octavius1.wordpress.com/2009/06/15/veetuilua-vihreille/trackback/

Tämän artikkelin kommentit RSS-virtana.

10 kommenttia Leave a comment.

 1. Jokaisella pitää olla metsää sen verran että oma hiilidioksidi jalanjälki mahtuu… : )

 2. Minkäs kokoinen on muuten pienin pläntti minkä nyt voisi ajatella metsää suojelevan. On käynyt itselläkin mielessä.

 3. Vihreällä on nii bal gauhia maailmantuska, että sitä pitää lievittää jollain.

  Kaverini kertoi, että hänen asunto-osakeyhtiönsä talo on vajoamassa jonkin ulkoportaan kohdalta.

  Taloyhtiön stallareilla ja viherpiipertäjillä miehitetty hallittus oli hyvin huolissaan asiasta ja toivoi, että vajoaminen loppuu.

  Heillä oli myös todellinen huoli – heistä oli tärkeämpää epäillä taloyhtiönsä muiden osakkaiden järjenjuoksua ja lukutaitoa sekä uhkailla näitä yhtiön osakkaita kierrätyksen laiminlyömisen seurauksilla.

  (Kysehän nyt ei taida kuitenkaan olla pohjimmiltaan taloyhtiön asukkaiden lukutaidon tai ymmärryskyvyn puutteesta. Voi olla aika vaikea rasti saada ihmisiä ymmärtämään jätteiden lajittelun mielekkyyttä henkilö – ja/tai perhekohtaisesti, ennen kuin ihmiset saadaan vakuuttumaan myös siitä, ettei YTV dumppaa kaikkia lajiteltuja jätteitä samaan kasaan kaatopaikalle.)

  Toisaalta on varsin herttaista, että jollain on aikaa ja mielenkiintoa näihin kierrätysasioihin YTV:n nykyisen politiikan varjossakin – samaan aikaan kun taloyhtiön portaat vajoavat ja rappeutuvat.

  Puhumattakaan sitten maailman väestönräjähdyksestä tai siitä etteivät Kiina, USA, Venäjä tai Intia tee mitään edes päästöilleen.

  Hurraa Virheä puuhastelu – maailman huomisen turva ja tae!

 4. Viimeksi tarkistettaessa perheellä pauttiarallaa 12 hehtaaria de facto suojelussa ja suvulla vielä lisää. Ensi vuoden pönttöjä lähden nakuttelemaan jahka työkiireet hellittää. Rapuja laittaisin mutta kun eivät juuttaat mutapohjassa menesty.

  Lyseoikäisyydestä pitäen olen sanonut ns. aktivisteille, että jos haluatte maailmaa muuttaa vs. puhua muutoksesta niin menette TKK:lle ja opiskelette tosissanne. Tai kauppikseen, jos päätä ei riitä matematiikkaan >;D. Sitten sisälle systeemiin ja sitä parantamaan jokapäiväisillä teoilla ja sillä vipuvarrella, mitä asema antaa. Yksi pukuheebo sisällä tekee enemmän kuin sata plakaatinheiluttajaa ulkona. Eikä edes tarvi kastua sateessa, ja on varaa suosia luomua ja reilua kauppaa ja mitä ikinä hyväksi näkeekään.

  Yhden olen tainnut saada käännytettyä. Yleisin vastalause on muuten ollut, että “luopuisin periaatteistani sellaisessa paikassa.” Johtopäätökset jätän kotitehtäväksi lukijan harteille.

  Mutta arvon veli Kullervon kommentista huomautan, tälläinen viherpiipertävä nuorison edustaja (!?) kun olen. Kierrätysasioihin täytyy olla aikaa ja mielenkiintoa, terv. nimim. “suurten ikäluokkien ulkoiskustannusten maksaja.” Meillä vuoden 2080 toivon mukaan näkevillä on edessämme melko radikaaleja muutoksia käyttäytymisessämme, ja kierrätys (ja lihansyönnin vähentäminen) olisi erinomaisen hyvä opetella rutiiniksi jo nyt, ihan riippumatta siitä mitä YTV sikailee. Sitten ne isommat muutokset eivät ehkä tuntuisi niin isoilta ja mahdottomilta.

  OK, jos talo on suohon uppoamassa (ei kai ole Hermannissa?) niin priorisointi on jopa suotavaa. Mutta näin niinkuin yleisellä tasolla huomiona.

 5. No joo, haapoja on jäniksille kaadettu, heiniä syötäväksi viety, jokunen ruokinta-automaatti tehty ja yksi riistapeltokin väsätty. Lisäksi haittaeläimiä on tullut ammuttua.

  Itse olen metsästys / vaellushommia harrastanut tommoset 30 vuotta. Töitten puolesta mukana on joskus ollut myös näitä kaupunkivihreitä, ja täytyy todeta, että en ole avuttomampaa porukkaa ikinä nähnyt. Jos meikäläinen vuolee tervaksesta valmiit kiehiset ja sanoo, että sytytä tulet, niin sormet on suussa ja silmät teevatina.

 6. Mitä kierrätykseen tulee, niin se ei ole uusi idea. Jo kemisti Justus Freiherr von Liebig totesi 1800-luvulla, että “yhden tehtaan jäte on toisen tehtaan raaka-aine”, ja siinä on vinha perä.

 7. Valitettavasti vehreät eivät tajua koskaan mitä ovat suojelemassa. Terv: Pohj,karjalan kasvatti.

 8. Suurimmat luonnonsuojelijat ihan arkielämässä ja käytännössä taitavat olla metsästäjiä. Kannoista pidetään huolta ja lukua, kosteikkoja perustetaan ja niin edespäin.

  Eihän siinä touhussa sellaista glamouria tietenkään ole kuin jos kahlitsisi itsensä kiinni (housut kintuissa ja vaahto suussa) vaikka lahoon puuhun keskellä Helsinkiä, jonka joku luonnonvihaaja metsuri on tulossa sahaamaan. Tai jos vapautetaan muutamia tuhansia minkkejä takaisin luontoon, tai puhkotaan rehupaalien muovit ja kivitetään turkisliikkeiden ikkunat.

  Monen mielestä tällainen \”aktivismi\” on todella epäitsekästä ja luonnon asettamista ihmisen edelle. En tiedä missä on menty vikaan, mutta jotain korvaamatonta vauriota on täytynyt ihmisen päässä tapahtua sillä tila vaikuttaa monella peruuttamattomalta.

 9. Jukka: jos on metsää ostamalla suojelemassa, kannattaa katsoa sellainen pläntti, jolla on luontoarvoa. Eli vanhaa metsää, lehtoa, puronotkelmaa tms. Tällä hetkellä metsämaan hinta on vielä aika kova, tosin Lapissa metsäpalstojen hinta on puolet etelän vastaavasta.

  Helpoin tapa lienee tuo: http://www.luonnonperintosaatio.fi/.

  En ole itse säätiön toimintaan itse tutustunut, etten tiedä onko miten paljon mätää. Sirpa pöljä Pietikäinen näyttää olevan – ikävä kyllä – hallituksessa. Ilmeisesti hallituksen painoarvon vuoksi.

 10. Alumiinitaivas:
  Mutta arvon veli Kullervon kommentista huomautan, tälläinen viherpiipertävä nuorison edustaja (!?) kun olen. Kierrätysasioihin täytyy olla aikaa ja mielenkiintoa, terv. nimim. “suurten ikäluokkien ulkoiskustannusten maksaja.” Meillä vuoden 2080 toivon mukaan näkevillä on edessämme melko radikaaleja muutoksia käyttäytymisessämme, ja kierrätys (ja lihansyönnin vähentäminen) olisi erinomaisen hyvä opetella rutiiniksi jo nyt, ihan riippumatta siitä mitä YTV sikailee. Sitten ne isommat muutokset eivät ehkä tuntuisi niin isoilta ja mahdottomilta.

  Tässä meillä on juuri se suurin ero ajattelussamme.

  Minusta kaikki vaikuttaa kaikkeen, enkä ole itsekään kovin kiinnostunut tekemään turhaa työtä silloin, kun näen sen olevan marginaalista tai hyödytöntä.

  1. Maailman väestönkasvu kuriin (UNICEF muuten kontemporaaristi kampanjoi kiitettävästi kolmannen maailman naisten lukutaidoin puolesta, kerrankin)
  2. Sitten kun nämä edellä mainitsemani suurimmat saastuttajat sitoutuvat johonkin päästöjensä vähentämisen suhteen, saattaa syntyä sellainekin tilanne jossa eurooppalaista normivirtasta ei kuristeta muiden (taloudellisen) edun vuoksi.

  Saattaa.

  OK, jos talo on suohon uppoamassa (ei kai ole Hermannissa?) niin priorisointi on jopa suotavaa. Mutta näin niinkuin yleisellä tasolla huomiona.

  Ei ole Hermannissa, mutta aika arvokkalla 1990-luvulla rakennetulla auleella.


Leave a Comment