Heikot ja pelokkaat

Saksan tehdastilaukset huhtikuussa – 37 %.

Japanin vienti huhtikuussa -41 %.

Suomen vienti huhtikuussa -38%.

Suomen BKT alkuvuonna edellisvuoteen verrattuna -7,6%.

Heikoilla ja pelokkailla ihmisillä on merkillinen taipumus. Kriisin uhatessa he ummistavat silmänsä todellisuudelta ja alkavat puuhata jotain täysin toisarvoista. Vastaavalla tavalla koira voi alkaa nuolla muniaan kohdatessaan hämmentävän ja pelokkaan tilanteen.

Suomen hallitus valmistautuu kesälomien viettoon ja talouspoliittisia linjauksia ei näy eikä kuulu. Matti Vanhanen ilmoitti taannoin, ettei julkisella puolella löydy mitään leikattavaa, ei yhtään mitään. Hallitus valmistelee parhaillaan lomien jälkeen käsittelyyn tulevaa ilmastostrategiaa. Vertailu sijaistoimintoon turvautuvaan koiraan tulee väistämättä mieleen.

Äärivasemmisto, eli Vihreät, iloitsee peittelemättä talouden suunnasta, sillä Suomen globaalisti alle promillen hiilipäästöt pienenevät. Maapallo pelastuu, kun mummo Tuupovaarasta kompostoi omenankuorensa. (Tätä lukevien vihreiden kannattaa muuten tarkistaa tuo käsite promille.)

Perinteinen vasemmisto taas on viime päivinä julistanut irvokasta iloaan tulevasta työttömyyden kasvusta usean kärkipoliitikon suulla. Toiveena on, että vasemmiston kannatus lähtisi myös nousuun.

Oma lukunsa on Pravdan toimituslinja, lehdestä nimittäin on aivan turha etsiä em. historiallisia otsikoita. Ne nimittäin ovat Länsi-Euroopan ja Suomen historiassa ennenkokemattomia. Sen sijaan Suomen polttavimmat puheenaiheet ovat lehden mukaan seuraavat:

Vasemmistoliiton Korhonen jättää puheenjohtajan tehtävät.

Lontoon poliisia syytetään vesikidutuksesta.

Tyynenmeren saarivaltio Palau ottaa Guantánamon vankeja.

Ruotsi kiirehtii hiilidioksidiveron laajentamista EU:ssa.

Homoravintola Hercules sulki darkroominsa.

Minusta tuntuu, ettei Suomella taida mennä nyt oikein hyvin.

Julkaisupaikka on kesäkuu 10, 2009 at 3:47 pm Kommentit (15)

Tämän artikkelin paluuviiteosoite on: http://octavius1.wordpress.com/2009/06/10/heikot-ja-pelokkaat/trackback/

Tämän artikkelin kommentit RSS-virtana.

15 kommenttia Leave a comment.

 1. Sas muuta.

  Toisaalta ymmärrän tilanteen: Suomen hallitus on täysin voimaton, eikä voi tehdä mitään muuta, kuin ottaa velkaa ja toivoa tilanteen jotenkin parantuvan ennen kuin velkakierre syöksee maan lopulliseen kurimukseen.

  Suomen hallitus on olemassaolevassa todellisuudessa ja rakenteissa, kuin matkustaja laivassa. Nyt on vittumainen myrsky ja hallituksen on vain lamaantuneena rukoiltava. Mihinkään rakenteellisiin muutoksiin, tai edes suunnan pitämiseen, se ei pysty.

 2. Olen IDA:n kanssa pitkälle samaa mieltä, mutta on samalla säälittävää ja jokseenkin myös surkuhupaisaa katsella kuinka nämä munattomat hallituksen pellet todellakin mieluummin pistävät päänsä hiekkaan ja puhuvat ja sättivät joistain täysin toisarvoisista asioista ettei vaan tarvitsisi kohdata sitä raakaa totuutta (mihin niiltä ei toisaalta riitä kapasiteettia eikä käsitystä).Ehkäpä todellakin on kyseessä heikot, munattomat, säälittävät sekä täysin cp-vammaisen tasolla olevat pelokkaat moroonit jotka tätä maatamme “johtavat”?

 3. Terve Octavius,
  Hyvin veistät ja kuvaat asiaa, niin että ymmärtää, eli puhut suomea, kuten Soini.
  Saulikin taisi vähän ärähtää, kun hallitus raapii hra69 johdolla muniaan, eli kun ei oikein ajatus irtoa, eli mitä pitäis tehdä tässä talouden tilassa? Tai jos hra69kin nuolee muniaan, kuten se koira… :)
  Joka tapuaksessa peukalo on ollut perseessä hallituksen raha-hemuleilla jo jonkun aikaa ja homma seisoo, siis järki seisoo ja joku muukin seisoo, ainakin hra69 s-postijuttujen kohdalla… pakko vittuilla tästä, niinhän Ilekin ammuttiin alas, että tärisi…
  Virheet on niin helvetin ulkona kaikesta, että alkaa jo naurattamaan tuo paskojen kanssa näpertely. Niin juuri, perämettän mummot kompostoimaan ja maailma pelastuu, ja sähkö tulee tökkelistä, ja rahaa taikaseinästä, vettä raanasta, se on siinä se.
  Islamin rinnalle on tullut uusi uskonto, ilmastomuutos-paska, siitä tehdään tikkua ja juttua, ja kuten sanoit, ne oikeat asiat jää jälleen tekemättä, kuten se nuorisotyöttömyyden hoito, mielisairaat jäävät edelleen avohoitoon, ja tulee lisää jokeloita ja kauhajokia, kauheeta. Jne ja jne…
  Kuten Soini totesi, elitti ja suvaitsevaisto-paskat ovat puuhastelleet kaikenlaisten marginaalijuttujen kanssa, ja sen näkee hyvin pravdan joka päväisestä virallisesta totuudesta, säälittävää.
  Mutta muutoksen alkuaskeleet on nyt otettu, se nähtiin näissäkin vaaleissa, mutta siitä muutoksen todellisesta syystä ei vieläkään saa puhua.
  Eli siis me olemme edelleen rasisteja, fasisteja ja natzeja, tällä mennään.
  Parabellum.
  -P-

 4. Hei, tämähän on vain pieni TAANTUMA!

 5. Kiina nyt saastuttaa enemmän, Suomella nyt ei ole tässä mitään merkitystä.

  Ennen eurovaaleja tuli Vihreiden vaalilehti. Jos valta kuuluu kaikille, äänesi kuuluu kaikille.

  No eipä mennyt vihreille.

  Vihreät on maahanmuuttajapuolue. Jyrki Kasvi on ainoa koko puolueessa.

  Jukka Relanderin kolumnista pari lausetta.

  Nettinatsit tarvitsivat siedätyshoitoa. Ehkä jokaiselle pitäisi osoittaa oma nimikkopakolainen, tehtävänä opetella yhdessä poimimaan mustikoita.

  Rosa Meriläisen kolumnista.

  Uskon ja toivon, että vuosikymmenten saatossa käytännössä koko maanosa on yhdistynyt liittovaltioksi, jossa voidaan vapaasti kulkea…

  …ja kaikkialla vallitsisi ihana kielten sekasotku.

 6. Kuolema kulkee kaduilla ja kuoleman nimi on politiikko.

  Terv: Haistakoon vitun valtiovallan apuhuorat&koirat. Huomenna palaa Arkadianmäki.. Vitun vitun Suomipoliitiikkaa.

 7. Hallitus noudattaa nyt ‘uusliberalistista’ laissez faire -talouspolitiikkaa. Se on mielestäni parasta, mitä hallinto voi tässä vaiheessa tehdä.

  Ei tule mieleen mitään, mitä hallinto voisi tehdä talouden eteen, etenkään jos himoverotukseen ja byrokratian tasoon ei uskalleta puuttua. Väkivallalla ei voida ratkaista talouden ongelmia.

 8. http://www.iltalehti.fi/uutiset/200906119758065_uu.shtml

  Ja juna kulkee vaan…

 9. Terveiset Kataiselta.

  http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtml/arkistot/kotimaa/2009/06/894331

  Pitääkö Soini ottaa nyt vakavasti?

  - Aina pitää ottaa vakavasti kaikki kilpailijat. Tämä varmasti vaikuttaa suomalaiseen politiikkaan. Nyt pitää vain miettiä, miten puhumme asioista, että saamme hänenkin kannattajansa ajattelemaan uudella tavalla, Katainen totesi.

  Huomion arvoista tuossakin on se, että Katainen miettii mitä ihmisille pitäisi PUHUA, ei sitä mitä asiolle pitäisi TEHDÄ. Ja tärkein asiahan on tietysti se, että saadaan Soinin äänestäjät kaapattua.

 10. Halonenhan alkoi puhua koululiikunnasta kun hänen kaverinsa Putin ja Medvedev hyökkäsivät Georgiaan.
  Nyt samainen henkilö ylistää Venäjän demokratiaa ja haluaa että Suomi ottaa mallia sieltä.

 11. Nuo siis esimerkkinä sijaistoiminnasta. Halonenhan tietysti ei ole poliitikko vaan kaiken politiikan yläpuolelle oleva despootti.

  Suomi on outo yhdistelmä Tsingis Kaanin valtakuntaa ja Eurooppaa. Demokraattiset elimet on olemassa mutta sitten tarvitaan lisävirkana despootin virka.

 12. Suomen hallitus valmistautuu kesälomien viettoon ja talouspoliittisia linjauksia ei näy eikä kuulu. Matti Vanhanen ilmoitti taannoin, ettei julkisella puolella löydy mitään leikattavaa, ei yhtään mitään.

  Sain juuri kuulla, että Vantaalla leikkattavaa löytyy terveydenhuollosta. Siellä kuulemma supistetaan tms.

 13. Eikö olisi jo aika tyhjätä virkamistenkin säästöt kuten on jo aika kauan tehty yksityisellä puolella toimivien säästöille.

  Minä en voi ymmärtää sitä, että ne joutuvat ainoastaan taloudellisiin ahdinkoihin. jotka rahaa maahan työllään tuovat. Virkamiehet sen kun porskuttavat oli sitten maan taloudellinen tilanne mikä tahansa.

 14. Kiitos kommenteista.

  Totuus on se, että parin vuoden päästä kokonaisveroaste nousee öpaut 50 %:iin. Työn tekemisestä verotetaan ylimääräisestä työstä osin öpaut 70 % ( nyt 60).

  Meneeköhän meillä ihan hyvin?

  Tämä hallitus on kauneimmillaan hirsipuussa.

 15. Ave,
  Jo muinaiset roomalaiset osasivat nähdä hirsipuun kaunistavan vaikutuksen….
  Parabellum.
  -P-


Leave a Comment