Oikeus jota ei enää ole

Lueskelin tuossa viikonloppuna maalla jotain pölyttynyttä kirjaa paikallishistoriasta. Erämaan asukki oli saanut 1500-luvun käräjillä tuomion pahoinpitelystä. Naapurille oli tullut mustelma ja määrätyt sakot olivat kaksi markkaa.

Vastaavasti seuraavassa jutussa kantajalla oli kolme mustelmaa ja syytetyksi todetulle määrättiin sakkoja kuusi markkaa. Loogisia tuomioita ja rahamääräinen sakko oli tuntuva, aivan kuin se pahoinpitelystä maalaisjärjen mukaan tulee ollakin. Keskiajalla Suomessa jatkettiin siitä, mihin olivat kyläkuntien käräjäkivillä vapaat miehet päätyneet – oikeustajun mukaisten rangaistusten jakamiseen.

Puoli vuosituhatta myöhemmin huomioni kiinnitti kuluneen kevään aikana hovioikeuden antamat tuomiot kahden pörssiyhtiön vastuuhenkilöille. Sekä TJ Groupin että Jippiin arvopaperimarkkinarikoksista tuomitut saivat vuosien ehdottomat vankeusrangaistukset.

Suomen hirnuvaa työvoimapulaa poistamaan tullut nuorukainen taas oli kaksi kuukautta Suomessa oltuaan pahoinpidellyt mm. maassa makaavia potkimalla kolme ihmistä sairaalakuntoon. Tuloksena oli pysyviä ruumiinvammoja ja kosmeettisia haittoja. Pahoinpideltyjä hoitanut lääkärikin ilmaisi järkytyksensä tekojen silmittömästä väkivallasta. Mukavaan porukkaan laskettava nuorukainen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen.

 • Onkohan Suomessa enää ketään, joka pitää tätä maata enää oikeusvaltiona?
 • Voisiko millään ajatella, että oikeustajun mukaan ihmisen henkeen ja terveyteen kohdistuva rikos olisi aina vakavampi kuin talousrikos?
 • Kenen mielestä pysyvien ruumiinvammojen tuottaminen on lievempi teko kuin arvopaperimarkkinarikos?
 • Onko ketään muuta, jonka mielestä Demla on onnistunut tavoitteessaan murtaa suomalaisten usko oikeuden toteutumiseen?
 • Eikö todella missään hälytyskellot soi sen vuoksi, mihin tuo mädännäisyys ja moraalinen rappio lopulta johtaa?

Kuvottavaa – todella kuvottavaa.

Julkaisupaikka on kesäkuu 17, 2009 at 3:52 pm Kommentit (13)

Tämän artikkelin paluuviiteosoite on: http://octavius1.wordpress.com/2009/06/17/oikeus-jota-ei-enaa-ole/trackback/

Tämän artikkelin kommentit RSS-virtana.

13 kommenttia Leave a comment.

 1. He uskovat vielä työvoimapulaan.
  http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/06/raportti_tyovoimapula_uhkaa_parin_vuoden_paasta_811566.html

  Ja tässä sitten linkki Karjalaisen uutiseen.
  http://img44.imageshack.us/img44/1497/karjalainen13609.jpg

  Esität hyviä kysmyksiä kirjoituksesi lopussa. Kommentti DEMLA-huomioosi. Todellakin, he pyrkivät heikentämään yleistä lain kunnioitusta jakamalla oikeustajun vastaisia tuomiota.

  Demlaa lienee myös syrjinnän todistelu “kotoutumista” edistäväksi.
  http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/pubman/templates/2.htx?id=558

 2. > Onkohan Suomessa enää ketään, joka pitää tätä maata enää oikeusvaltiona?

  Luultavasti. Melko pihalla ovat, he.

  > Voisiko millään ajatella, että oikeustajun mukaan ihmisen henkeen ja terveyteen kohdistuva rikos olisi aina vakavampi kuin talousrikos?

  Varmasti voisi, mutta se ei olisi kovin tervettä. Rangaistus pitää suhteuttaa aiheutettuun vahinkoon. Mustelmat paranevat nopeahkosti. Menetetty raha on monesti vaikeampaa, joskaan ei mahdotonta, korvata. Toisaalta pysyvät ruumiinvammat tai menetetty henki taas eivät korjaudu mitenkään.

  > Kenen mielestä pysyvien ruumiinvammojen tuottaminen on lievempi teko kuin arvopaperimarkkinarikos?

  Jonkin mystisen “yleisen oikeustajun”. Erityisesti, jos kyseessä on rikastus.

  > Onko ketään muuta, jonka mielestä Demla on onnistunut tavoitteessaan murtaa suomalaisten usko oikeuden toteutumiseen?

  Ehkä, mutta ainakaan minä en lukeudu heihin. Miksi näet, että tämä yksi yhdistys olisi ollut asiassa pääasiallisena vaikuttajana?

  > Eikö todella missään hälytyskellot soi sen vuoksi, mihin tuo mädännäisyys ja moraalinen rappio lopulta johtaa?

  Selvästikään ei missään sellaisessa paikassa, jossa sillä olisi merkitystä.

 3. Eikä pidä unohtaa “koomikko” Seppo Lehtoa joka sai parin vuoden ehdottoman tuomion ja noin 40000 euron vahingon korvaukset kunnianloukkauksista.
  Ei ole oikeutta tässä maassa ei.
  Jotain tarttis tehrä mutta mitä?

 4. Muuten hyvä juttu, mutta siihen oli lipsahtanut pikku virhe. Sanoit “puoli vuosisataa myöhemmin”, mutta tarkoitit kai puolta tuhatta vuotta?

 5. Ave,
  Täältä saat kannatusta jokaiseen kyssäriin, eli samoilla ajatuksilla ollaan liikkeellä kuin sinä…
  Demla on mädättänyt systeemin oikeusjärjestyksen, alkaa todella huolettaa tämä tilanne.
  Oikeustajusta vielä, nyt täydellisen sirkuksen piirteet saanut hra69 selittelyt jopa eduskunnassa asti vaalirahapaskoistaan on selvä osoitus asioiden suhteellisuudesta.
  Hän vaan selittää ja selventää ja muistikin taas palaa pätkittäin, pitää meitä aivan pelleinä, tällainen tunne tulee. Ja hän vaan on virassaan.
  Viime vuonna tuli Ilulle aika nopea lähtö virastaan textaripaskansa takia.
  Hra69 sekoilee eri ämmien kanssa, sähköpostailee horoille ja muutenkin selittelee sotkujaan, ja nyt vielä tämä rahapaska…
  Jotenkin alkaa tuntua siltä, että hra69lle on tullut nyt viimein sukset jalkaan….
  Joten, on aika suksia vittuun!
  -P-

 6. Suomen yliopistoissa ei tietääkseni ole ilmestynyt yhtäkään “demla-ilmiötä” kriittisesti tarkastelevaa tutkimusta.

  Sopisi mielestäni mainiosti esim. valtio-opin, sosiologian, mutta ei missään tapauksessa sosiaalipolitiikan tutkimuskohteeksi, ainakaan ennen jejan siirtymistä eläkkeelle. Juristeille aihetta ei tulisi missään tapauksessa luovuttaa.

  Missään tapauksessa tutkimus ei tulisi saamaan objektiivista arviota. Ehkä siksi sellaista ei ole tehty. Kohta onkin myöhäistä.

 7. Siis eihän kukaan tervejärkinen enää ole pitkiin aikoihin kuvitellut asuvansa oikeusvaltiossa- täällä kyllä on laki mutta ei oikeutta,piste.
  Niin, vielä siitä jätesäkistä joka pahoinpiteli kolme sairaalakuntoon: jonkun demlan mukaanhan se todellakin on oikea rikastuttaja eikä mikään VHM:n verorahoilla paistatteleva lusmuilija eikä varsinkaan kansakuntamme pois leikattava syöpä, täten ehdollinen noistakin törkeistä rikoksista on todellakin paikallaan.
  Jos eläisimme oikeusvaltiossa niin tämäkin maailman viemäristä tänne raahautunut sontaläjä olisi ensin hakattu todella pahaan kuntoon ja sen jälkeen potkittu ulos maasta, ehdolla ettei koskaan edes yritä tulla takaisin; luulisin tämä olisi jokaisen meidän loogisten hemmojen mielestä oikeutta, eikö?

 8. Ronin, asiaa puhut, tässä on sapettanut jo pari vuotta tämä leiviävä sonta ja mädännäisyys, joka vaan pahenee jatkossakin valitettavasti, ei tätä oikein edes voisi uskoa todeksi.
  Mutta, meidän rivit vahvistuvat myös, saamme koko ajan uusia tukijoita, ihmisiä joiden silmät ovat avautuneet, meitä tuleee onneksi lisää koko ajan, totuus tulee vielä julki, joku päivä.
  Kohta on toiminnan aika, katsotaan vaan…

  Muuten, mielenkiintoinen pointti tästä valikoivasta mediasta, tämä kaappaaja-paska on siis demaripoliitikko, oli jopa ehdolla vaaleissa syssyllä….
  Siitä ei paljon paskaakaan puhuta enempää, ja nyt ei edes kirjoitetakaan enempää, mainittiin vaan joku päivä näin olevan…

  Kuvitelkaa, jos se hemuli olisi PS jäsen, jumalauta mikä mediasirkus olisi meneillään ja Soini olisi varmaan jo kanssa pidätetty…
  Olisimme todella raisisi-paskoja ja roistoja koko väki.
  Se siitä tasa-arvosta, oikeudenmukaisuudesta ja suvaitsevaisuudesta jälleen kerran.
  -P-

 9. Näkemykseni mukaan asia on niin, että jos tässä maassa nykyään oikeutta tarvitsee, on se otettava omiin käsiin.

  Oikeuslaitos on paskasakin puolella lainkuuliaisia vastaan. Ainoa asia, mikä estää maata suistumasta totaaliseen anarkiaan, on suomalaisten keskimäärin hyvin vahva oikeustaju ja halu olla kunnolla.

 10. Onneksi on kesä ja voi vielä nauttia siitä mitä olkoonkin niin että Suomessa on monet asiat menneet ja menossa yhä vinksahtaneempaan suuntaan

  Tennishaasteita otetaan vastaan

  Seppo Lehto

 11. Oikeus on nykyisin demlakratiaa. Uhritausta tai ennalta määritettyyn uhrikategoriaan kuuluminen takaa, että saat enemmän oikeutta kuin sellainen, jolta uhrin tunnusmerkit puuttuvat.

  Siksi esitän tässä hyvän bisnesidean: uhriuskonsultti. Jos uhristatus puuttuu, sitä voidaan keinotekoisesti pönkittää esimerkiksi keksityillä ahdistelukokemuksilla, piilohomoudella tai tarinoilla ankarista vanhemmista. Kukaan ei pysty todistamaan tarinoiden todenperäisyyttä, mutta ne auttavat tuomion lyhentämisessä.

  Uskoisin, että erityisesti varakkaammat olisivat kiinnostuneita uhriuskonsultin palveluksista.

 12. Kiitos hyvistä kommenteista.

  Mielenkiintoinen tuo alitajuntainen lipsahdukseni vuosisadan ja -tuhannen välillä. Sitä tulee aika harvoin ajatelleeksi, että esimerkiksi tuo hemmo, joka sai 1500-luvulla 2 markan sakot, lienee kaukainen esi-isäni ja meidän välillämme on vain hieman yli kymmenen sukupolvea.

  Hammerin idea uhriuskonsultista on loistava ja ilmiselvä bisneksen paikka. Miksi kukaan suomalainen lakimies ei vielä ole asiaa keksinyt?

  Tietysti kynnys syyttää omia vanhempiaan esim. seksuaalisesta hyväksikäytöstä voi olla aika monelle ylittämätön. Mutta tuo piilevä homous tai ehkä vielä parempi olisi jokin transhomous ja siitä johtunut syrjintä ja alentunut syyntakeisuus olisi varma valtti nykyisen oikeuskäytännön puitteissa.

  Valtteri Kokkoniemi: ‘Miksi näet, että tämä yksi yhdistys olisi ollut asiassa pääasiallisena vaikuttajana?’

  En jaksa referoida Demlaa ja sen tarinaa tähän uudestaan. Kuukkeloi tai lue vanhemmat asiaa koskevat kirjoitukseni. Faktat, rappio ja mädännäisyys ovat aika karuja.

 13. Pompeius (ja muut jalot kommentoijat): suvaitsevista vielä sanottakoon sen verran että se porukka suvaitsee suvaita ainoastaan niitä joita ne suvaitsevat suvaita- tarkoittaen tietysti sitä että ne ei aidosti ole mitään suvaitsevaisia sillä aidot sellaiset suvaitsisivat KAIKKIA eikä ainoastaan mamuja/rikollisia/kommareita/viherpiippoja sekä muita täysin yhteiskunnalle hyödyttömiä tyyppejä.
  Tästä syystä en ole koskaan kutsunut itseäni suvaitsevaiseksi enkä koskaan tule kutsumaankaan koska juuri luettelemani kelvoton aines EI kuulu hartaimpiin ajatuksiini. :)


Leave a Comment