NHL Informer - NHL 10 cover athlete: Nicklas Bäckström
 
NHL 10 cover athlete: Nicklas Bäckström PDF Print E-mail

NHL 10 cover athlete: Nicklas Bäckström

 Electronic Arts
Image


Nicklas Bäckström from Washington Capitals is cover athlete for NHL 10 in Sweden and Norway. Check out the the cover and press release after the jump.

Press release from EA Sweden

Image

Nicklas har snabbt etablerat sig som en superstjärna i NHL efter två framgångsrika säsonger för Washington Capitals. Under sitt debutår var han nominerad för Calder Trophy som bästa rookie, och i år blev han poängbästa svensk med 88 poäng och en 9:e plats i poängligan. I bagaget sedan tidigare finns ett VM-guld från 2006, samma år som han också blev utsedd till bästa nykomling i Elitserien. Nu kan han addera ännu en utmärkelse i sin karriär, som omslagsspelare för EA SPORTS NHL 10.
"Det känns mycket hedrande, och jättebra om jag kan vara till hjälp att sprida hockeyintresset" säger Nicklas Bäckström. "Det känns stort att ha hamnat i detta sällskap, många tidigare omslagsspelare har man ju själv haft som idoler".
Nicklas Bäckström blir därmed den yngste svenska spelaren att finnas med på omslaget genom åren, och den sjätte totalt. Markus Näslund är den enda som funnits med två gånger, men fortsätter Nicklas sin redan imponerande karriär finns säkerligen goda chanser att tangera det.

NHL-spel  och omslagsspelare i Sverige
NHL™ 10 - Nicklas Bäckström
NHL™ 09 - Daniel Alfredsson
NHL™ 08 - Henrik Zetterberg
NHL™ 07 - Henrik Lundqvist
NHL™ 2005 & NHL™ 2000 - Markus Näslund
NHL™ 98 - Peter Forsberg

NHL 10 innehåller mer än 200 gameplayförbättringar för att återge ishockeyns finess och levererar den känsligaste och mest autentiska hockeyaction i spelseriens historia. Spelarna kan direktskjuta lösa puckar, göra mål ståendes på knä, slå iväg puckar med handen eller lyfta ett ben för att fejka ett skott på mål. Den nya 360-graders precisionspassningsmekaniken ger kontroll över passningarnas fart och riktning. Det gör att man kan valla passningar via sargen eller slå ett långt pass som medspelarna kan jaga efter. Dessutom bjuder den nya interaktiva publiken på massor av slutspelskänslor medan de viftar med handdukar, slår på plexit och reagerar på allt som sker nere på isen.
NHL 10 får svensk premiär i september 2009 och kommer att släppas till PLAYSTATION®3 och Xbox 360®.
 

NHL Forum 360

 

NHL Forum PS3

 

SM Liiga

 

IIHF

 

Elitserien

 

 
© 2008 NHL Informer.   Design by eyego
 
 
© 2009 NHL Informer
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.