Parin päivää taas treeniä takana

July 3rd, 2009

Tässä viimeeksi tuli tehtyä ensin torstaina kädet ja nyt perjantaina vähän rinulia ja olkapäitä. Käsissä mennään sellaisella 60×6 tasolla vinossa tangossa, toki vähän viimeisten kohdalla heijaamalla, ja pressdownissa koko pakalla, eli 60 kilolla kymppejä. Tänään piti tehdä kulmasoutuja, mutta kun treenipaikka oli varattu koko ajan, niin otin vähän vinopenkkiä smithissä, ja vaikka edellisestä rintatreenistä on vain kolme päivää, niin ihan ok kulki vielä; satasella kymppi, mutta sitten sammahti, eikä 110:llä tullu enää kuin kolmonen. Sit koitin taas pitkästä aikaan sitä vanhaa kunnon 21:stä, 7 toistoa rinnalla, 7 täyspitkää toistoa, ja vikat 7 nyykytyksiä yläosassa. Otin optimistisesti 90 kiloa, millä ei kyllä ihan kaikkia seiskoja tullu, vitosen kutosen luokkaa ne olivat. Mutta aika loppuun tossa ittensä saa.

Olkapäitä tein ihan vaan vipunostoja käsäreillä istualtaan, ja siinä superina 15 kilolla ensin ja heti perään 10:llä. Kaseja tais tulla molemmilla, mutta täytyy sanoa, että kyllä toi liike vähän “sissy” on; jos ois ollu tilat vapaana, oisin tehny pystypunnerrusta vapaalla tangolla.. no, seuraavalla kerralla sitten.

Mut nyt viikonlopun viettoon, over’n'out.

Pienen tauon jälkeen…

July 1st, 2009

Takana viikonlopun yli kestänyt veneretki ja kaksi alkuviikon pakollista etäpäivää (lue: ei pääsyä salille). No, tänään sit taas, rinta/selkä-treenillä mentiin kuten viikko normaalistikin alkaa. Ja perhana, näin heinäkuun ekana päivänä voisin vaikka tehdä itselleni sellaisen sopimuksen, etten kännit saa jäädä ainakin heinäkuun ajaksi, jotta saa itsensä parempaan kuntoon elokuun alun jäiden alkuun. Nimittäin kyllä vaan tuntuu vaikuttavan nää tällaiset veneretket; penkissä tuli vielä satasella kymppi, mutta 110:llä kun piti tulla kymppi, niin pah, seiskaan jäi. Ja kun 120:llä piti tulla kutonen, niin toinen vielä isompi pah, kakkoseen jäi. Veto loppui ihan kokonaan. Kyllä kyrsi, ja sen verran paljon, etten sit enää jaksanut jäädä rimpuilemaan muuta. Tai no, tein minä siinä penkin lomassa ylätaljaa, niskan taakse tällä kertaa. Melko oivalta tuntui, ja koitinkin nyt keskittyä siihen että liike menee sinne minne pitääkin. Siinä missä rinnalle vedettäessä habatkin väsyy, niin niskan taakse saa liikkeen ottamaan paremmin yläselkään.

Sit tähän loppuun pieni loppukevennys; ajattelin taas pitkästä aikaa eilen illalla käydä lenkillä. Kyllä, luit oikein, hölkkäämässä! Noh, ei siitäkään mitään ilosanomaa ole jaettavaksi, sillä meikän kunto loppui vartin jälkeen. Mut mut, tällaisesta räpellyksestä se silloin joskus pari vuottakin sitten alkoi, jolloin itse asiassa kymmenessä minuutissa tuli noutaja. Mut silloin männä vuosina kunto siitä about kuukaudessa nousi silleen että jaksoi juosta hissukseen tunnin. Siihen koitan nytkin pyrkiä!

Salilta taas

June 25th, 2009

Tämän aamun treeni oli pelkästään vinopenkkiä smith-koneessa superina suorin jaloin maastavedon kanssa. Täytyy sanoa, että nää tällaiset pikaiset treenit fillaroinnin päätteeksi toimii ihan ok, ja silloin pystyy käymään joka arkipäivä salilla ilman että on ihan puolikuollut. Huono puoli on tosin se, että kun ei aamulla juurikaan syö mitään kuin saavillisen kahvia, niin ei energiat ole ihan parhaat mahdolliset. No, mut noista sarjoista, se oli semmosta 90×10, 100×6, 110×4 vinopenkistä, ja maastavetoa tein 90 kilolla kutosia. Huomenna vielä normipäivä, mutta sitten onkin edess viikonlopun yli kestävä venereissu entisen työkaverin purjevenholla, ja senhän sit tietää mitä sillä reissulla syödään ja juodaan…

Ainiin ja se ruokavalio…

June 24th, 2009

Joo, ruokavaliosta vois sanoa sen verran, että koitan mennä miinuskaloreilla jatkuvasti, ja hiilarit on pannassa. Eli kanaa, lihaa, makkaraa (!!), vihanneksia. Ruokavalion seurantaan käytän mainiota palvelua kalorilaskuri.fi, jonne saa helposti kirjattua syömisiä sekä kulutusta liikunnan merkeissä. On muutenkin ihan sivistävä palvelu siinä mielessä, että näkee vähän mitä paskaa sitä tulee työnnettyä suuhun…

“I’ll be back”?

June 24th, 2009

Noniin, kun nyt kerran kävi ilmi, että joku (minun lisäksi…) on joskus lukenutkin tätä blogia, niin kirjoitellaanpa taas hieman kuulumisia. Johan siitä melkein vuosi jo onkin kun tänne on kirjoiteltu, joten johan on aikakin.

Tässä vuoden aikana treenit ovat vähän jääneet vähemmälle, muttei ole jääneet kokonaan. Lähinnä sellaista kevyttä aamutreenailua ilman sen kummempia tavoitteita. Ja kyllä, jälkikin on sen mukaista. Painoa on nyt enemmän kuin koskaan, viimeeksi mitattuna lähes kolminumeroinen luku (kraist!). Siispä jottai tarttis taas tehrä…

No, nyt olen taas päässyt kevään mittaan fillaroinnin makuun, ja näin lämpimällä on mukava fillaroida töihin. Edes takas matkassa mittaa kertyy melkein 25 kilometria, joten luulis siitä alkavan jotain vaikutuksia jossain kohtaa olemaan sekä painoon että kuntoon. Vielä kun sais noi kaljat sun muut jätettyä vähemmälle.

Treeneistä sitten, hmm, ei tässä nyt ihan rapakunnossa olla, vaikkei nyt todellakaan hyvässäkään punttikunnossa. Maanantaina tuli otettua penkistä 110:llä kutonen, ja olenkin tässä pitänyt sellaista “satasella 10″-tasoa. Nyt vois taas skarpata penkissä ja koittaa nostaa painomääriä. Eilen kädet meni about silleen että habakääntöä vinotangolla 60×6 ja pressdown taljassa 60×10. Tänään sitten oli jalkojen vuoro, ja jaloissa kyllä treenaamattomuus näkyy eniten; 120×6 kyykyssä ei oikein kohahduta, etenkin kun penkki on lähes samoissa painoissa… Nooh, toisaalta äkkiä nuo kyykyt tosta alkaa taas sujumaan kunhan niitä jaksaa vähän veivata enemmän.

Mut eipä tässä sen kummempia, kirjoittelen tänne tuloskuulumisia nyt toivon mukaan taas enemmän ja vähemmän säännöllisesti.

Toista viikkoa

August 27th, 2008

Viime kerrasta viisastuneena oli eilen vuorossa jälleen rinta/selkä-osuus GBC-treenissä. Nyt tiputin painoja hieman, lähinnä penkissä ja viimeisessä vinopenkkipunnerruksessa käsipäinoilla. Nyt homma meni niin, että ensin kutonen vinopenkissä 36 kilon käsäreillä. Sen perään 12 toistoa penkissä 80 kilolla, ja lopuksi taas vinopenkkiin 15 kilon käsäreillä 25. Tätä taas vain kaksi kierrosta, sillä jälleen oltiin aivan puuduksissa. Eli ei tää homma ole painoista kiinni, vaan musta tuntuu että kestävyys yksinkertaisesti loppuu.

Toisena oli sit taas selkä, joka menikin nyt ihan hyvin. Painot oli samoissa kuin viimeeksi, eli ylätalja 80 kiloa, kutonen, sitten kulmasoutu 90 kilolla 12, ja lopuksi alataljan veto “ylärintaan” 25 toistoa 40 kilolla. Nää jaksoi vetää, tosin alatalja taas puudutti ihan totaalisesti.

Enpä tiiä, varmasti tää on oiva treenisysteemi, mutta en mä oikein omakseni sitä tunne. Ehkä tuota kestävyyspuolta pitäis harjoitella ensin jollain “kevyemmällä” versiolla. Tai sit palata taas niihin “omanlaisiin” treeneihin, eli isommilla painoilla lyhyempää sarjaa jne…

GBC:n jatkoja…

August 25th, 2008

Jäipä sit kirjoittelematta viime viikon treenistä. Ensinnäkin, jalat nyt jäi sit väliin, osaksi sen takia, että oli jäätreenejä, mutta varmaan osaksi senkin takia, että meni pupu pöksyyn… No joo, kädet ja olkapäät kävin vääntämässä, ja tällä kertaa tarpeeksi pienillä painoilla.

Aluksi pystypunnerrusta käsäreillä, 26 kiloisilla kutonen, josta sitten sivunostoa istuen, 10 kilolla 12. Ja lopuksi vielä sivunostoa taljassa, 10 kilolla 25. Tää meni ihan suhteellisen ok ne kolme kierrosta, vaikka eipä meinannu enää vikassa sarjassa noita 25 toistoa tulla.

Seuraavaksi oli sit vuorossa ojentajat, jossa ensin tein dippejä omalla painolla kutosen. Siitä sitten ranskalaista vinotangolla seisten, 40 kilolla ne 12. Ja lopuksi pressdownia taljassa 40 kilolla 25. Tää setti oli itse asiassa ehkä jopa liian kevyt.

Lopuksi vielä habanderia, jossa ensin käsäreillä vinopenkillä 20 kilolla kutonen, siitä vinotangolla seisten 40 kilolla 12, ja lopuksi köydellä taljassa hammerin tapaista säätöä 25 toistoa. Muuten meni ok, mutta noi vinopenkillä tehdyt kutoset meinas viedä hengen…

Et sellasta, on tää vaan niin pirun vaativa ohjelma, että enpä tiiä kuinka kauan jaksan sitä tehdä…

GBC-treeni jakson aloitus

August 18th, 2008

Noniin, pitihän sitä sit kokeilla, ja melkoinen katastrofihan siitä tuli. Pitäis se varmaan vaan uskoa, että jos sunnuntai-illalla käy jäällä, nukkuu huonosti, herää aikaisin, ja fillaroi vielä töihin, niin ei treeni vaan voi mennä hyvin… ja eihän se sit mennykään. Tosiaan GBC ei ole mikään helppo treeni, ja vaati aikamoista draivia hommaan, se tuli huomattua. Eli eli, aloitus rinnalle tehtävällä triplasarjalla, joista eka 45 asteen kulmassa tehty punnerrus käsipainoilla. Luojan kiitos jätin ne 40 kilon käsärit rauhaan, ja aloitin 36 kiloisilla. Sillä siis kutonen, ja helposti tietty näin ekaks. Mutta sitten alkoi jo ongelmat. Tasapenkillä odotti levytanko 90 kilolla ladattuna, ja sillä piti ottaa 12 toistoa. Menihän se, mutta ihan nippa nappa. Tässä vaiheessa jo vähän alkoi hirvittää, ja kun vielä edessä oli 20 kiloisilla käsäreillä vinopenkkiä, niin eihän sieltä sit 25 toistoa tullu. Puutu paikat ihan totaalisesti. Irvistin siitä muistaakseni jonku 15 toistoa, kunnes ei vaan enää kädet suoristunu. Ja ihan sama vaikka siinä ois ollu 5 kiloiset käsissä, siitä ei homma ollu kiinni. Yksinkertaisesti kestävyys loppui, tai kuten treenin idea onkin, maitohapot iski aika rajusti… Sit huikea 2 minuutin tauko, ja homma uudestaan. Ja melkoista vääntöähän se sit olikin. Ne 36 kiloiset tuli vielä kutosen verran, mutta jo penkki loppui kuin seinään; 90 kilolla tais tulla kaksi tai kolme toistoa, jonka jälkeen kirosin ja laitoin painot 80 kiloon. Silläkään en saanut enää 12 täyteen kuin “erissä”, eli välillä oli pakko pitää tankoa tuilla hetken aikaan. Jessus, ja vielä sit ne käsäripunnerrukset… siinä sit 15 kiloisilla tuli ne 25, mutta nekin erissä, niin pirusti kun sattui jo rinta/olka-liitoskohta, ja paikat ihan puuduksissa. Sit päätin jättää kolmannen kierroksen kokonaan pois, koska siitä ei ois vaan tullu enää yhtään mitään.

Toinen osuus oli sitten selkä, jonka aloitin 80 kilon ylätaljalla, jolla siis kutonen. Sen perään kulmasoutua 90 kilolla, jolla 12. Lopuksi alatalja “ylärintaan vedettynä” 25 toistoa. Tää sykli meni vielä suht hyvin, mutta tokassa oltiinkin sit jo taas ongelmissa. Ylätalja meni ok, mutta kulmasoudussa jo alkoi pistää joka paikka, ja hauiksetkin tuntui olevan pirun kipeet pumpista. Sain sit vedettyä sen alataljan vielä muutamassa erässä, mutta noutaja tuli siis selkätreenissäkin.

Eli joo, ei tää helppo ole, ja en tajua millaiset painot pitäis valita, jotta ton rääkin sais menemään läpi kunnialla. Minä kun vähän epäilen, että ei se ole painon suuruudesta kiinni, vaan kestävyyden puutteesta…

Takaumia..

August 15th, 2008

Hyvää iltaa kuulijat,

Satuinpa sitten vilkaisemaan aiempia blogikirjoituksia, ja sattuipa silmään tuossa kesän alussa ollut kirjoitus, jossa allekirjoittanut kirjoitti mGVT-treenitstä rinta/selälle. Jumaliste, 110:llä otettu 10 sarjaa vitosia. Mitä hemmettiä, onko kesäloma todellakin syönyt voimia noin paljon, koska nyt mGVT päättyi vastaavan lihasryhmän osalta 100:lla punnertamiseen. Kymmenen kiloa on paljon, etenkin tuollaisessa sarjassa, joten tässä pitää vetää leuka nöyrästi takaisin rintaan, ja kohti uusia nöyryytyksiä! Tai sitten, pitäiskö tässä oikeasti miettiä vähän sitä, miten sais itsestään enemmän irti, ja toisaalta sitä, miten suunnitella ja toteuttaa näitä hommia vähän isommalla aikaskaalalla..? Tässä kun ollaan menty about kolmen viikon sykleillä, ja syklien alussa aina vähän “oman tuntemuksen mukaan” valittu ne niin sanotut aloituspainot. Hmm, takaisin piirrustuspöydän ääreen…?

Vähän leikittelyä..

August 15th, 2008

Kävinpä sitten nyt perjantaina salilla, alunperin idean ollessa “kevyt palauttava treeni”. Mut koskapa tällä kertaa oli pomo työpaikalta myös paikalla, niin sain siitä hyvän spotterin, ja pitihän sitä vähän kokeilla, missä mennään penkkipunnerruksen suhteen. No, lämmittelyt ensin, ja sitten sarjat: 100×6, 110×4, 120×2, 130×1, ja lopuksi 135×1. Kuul. Vika ykkönenkin tuli ylös suorassa ja koko ajan liikkeessä, joten muutaman kilon varaa tossa vielä ois petrata! Tässä vaan tulee mieleen, jotta se maaginen 150 kilon raja ei loppujen lopuksi ole kaukana, jos nyt panostaisi penkkiin enemmän. No, ykkösten jälkeen jäähdyttelynä 90:llä pidempää sarjaa, ja lopuksi vielä 60:llä legendaarinen “21″-sarja; 7+7+7, joista eka alaosan nyykytystä, toinen koko liikepituus, ja vika yläosan nyykytystä.

Tuon penkkaamisen jälkeen tein sit muutaman pystypunnerruksen 50:lla, ja sen perään olkapäitä vielä sivunostoilla, ensin taljassa, ja sen perään etunojassa käsipainoilla.

Et semmosta tällä erää, ensi viikolla sit jotain muuta. Kilo ja Espoo hiljenee.