joku2.bmp (328406 bytes)

 

ots_ella.bmp (42134 bytes)


 

»  Virallinen nimi: KMS Geliene
»  Lempinimi: Ella
»  Syntymäaika: 16.05.2004 (oma)
»  Rotu: Trakehner
»  Sukupuoli: Tamma
»  Väri, merkit: Papurikko; -
»  Säkäkorkeus: 165 cm

»  Koulutustaso: KO GP  RE 80 cm
»  Kasvattaja: Suvi / Koivumetsä
»  Omistaja: Kiia / Faraway

»  Isä: WF Greenpeace
»  Emä: Majestic's Dad's Delight
»  Emänisä: Star Theme's Scoutboy»  Mainittavat saavutukset: --
»  ktk-palkinto: --»  Kuvagalleria
»  Kilpailukalenteri
etu_ella.jpg (24768 bytes)
© Heritage

 


j
Luonnekuvaus
:
dxv

»  KMS Geliene eli tutummin Ella on luonteeltaan erittäin oppivainen ja kuuntelevainen. Ella on tammaksi oikein sävyisä ja rauhaa rakastava. Se tuo hyvän vastapainon näille kahdelle nuoremmalle tammalle ja pitää ne hyvin kurissa. Ella on perinyt isältään kärsivällisyytensä ja hyvän keskittymiskyvyn. Se tekee mielellään töitä ja on aina hyvällä tuulella. Tämä nuori tamma tietää miten pitää julkisilla paikoilla käyttäytyä! Harjattaessa tamma seisoo kauniisti koko toimenpiteen ajan paikallaan, katselee vain ympärilleen kiinnostuneena, taluttaessa se yleensä kävelee
rennosti vierellä, paitsi jos on oreja tai muita tammoja lähettyvillä. Ella on kiintynyt hevoskamuihinsa oikein toden teolla, eikä välillä tahtoisi lähteä yksin, esimerkiksi maastoon. Kilpailupaikoilla tamma on ihmeellisen rauhallinen ja rentoutunut, verryttelyssä se sitten yleensä herää ja tajuaa missä ollaan. Radalla Ella yrittää parastaan ja se venyttää aina parhaimpaansa.

Ratsastaessa Ella on energinen ja eloisa. Se kulkee lyhyenä ja hiukan jännittyneenä, joten tarkoitus olisi koulutuksessa saada tamma pidentämään askeltaan ja kulkemaan selkä alhaalla. Tamman askellajit ovat miellyttävän pehmeät, ja liitovaihe on pitkä. Se ikäänkuin pysähtyy ilmaan. Kulmia täytyy Ellan kanssa harjoitella ankarasti, sillä se on jostain oppinut/keksinyt tavan oikaista kulmat. Ratsastaessa Ella täytyy painaa kulmaan ja myödätä sisältä reilusti kun se tekee oikein. Ellan peräänanto on kaunista katseltavaa, se on kevyt, mutta työntää takapäätä silti tarpeeksi alle ja etujalat polkevat hyvin. Kun se pieni jännittyneisyys saadaan pois tamma hurmaa koulutuomarit mennen tullen!!

 Sukutaulu  

i. WF Greenpeace ii. Akkord's Altémpo iii. Alté
iie. Temporal Katrel
ie. VIR MVA Ch. Waterfall's Grande Breed iei. Laakson Grand
iee. Laakson Hate Breed
e. Majestic's Dad's Delight ei. Star Theme's Scoutboy eii. Ch. Oroaq
eie. Georgia Star T
ee. GWB Finanche eei. K.N München
eee. Finalistica Luna

 

»   KMS Gelienellä eli Ellalla on hyvä ja vahva suku. Halusinkin kerätä sinne monia ns. kantatrakehnereja, kuten Oroaq, Alté, Regina Orwill, My Name is Bond, Casting, Echo V jne. Tarkoitus oli saada tammalle myös todella vahva emälinja, mitä itse pidän arvossa. Upealtahan se näyttääkin: GWB Finanche, Finalistica Luna ja Fame Facita V.

 Jälkeläiset:

»  1. FWB-ori Amadeus F (s. 12.01.2005), i. Greymask's Almaz, om. aretha

© Kiia Jaatinen, 2004-2005  


1