K.A LENTÄVÄ SAMOOJA
A SIM game horse = Virtuaalihevonen


© Jenny K:n vapaakopiointisivut


Virallinen nimi: K.A Lentävä Samooja
Lempinimi: Lenni
Sukupuoli: Ori
Rotu: Suomenhevonen
Väri: Punarautias // Ei merkkejä
Säkäkorkeus: 153cm
Syntynyt: 05.02.2006
Ikä: 6,5vuotta // Ikääntyminen
Rek. nro: VH-3359

Hoitaja: Otetaan
Kisaaja: Otetaan
Kotitalli: Siittola S&S;
Kasvattaja: Amaria // ??

Koulutustaso: Ko. HeA // Re. 120cm // Me. 120cm // Ih. 130cm //
Painotus: Siitos
Saavutukset: KuMa, 2x JS
Arvonimet: Ei vielä arvonimiäLennin kanssa on kiva puuhailla, sillä se rakastaa kun sen kanssa on ja se on todella ihmisrakas. Lenni ei ole ori villeimmästä päästä, ja vaikka se saattaa vähän tammojen perään riuhtoakkin, pienellä muistutuksella Lennin saa talutuksessakin hyvin aisoihin. Tosin taluttaessa kanssattaa laittaa riimunnarusuuhun, ja myös riimunnarun ketju turvan ympärille on hyväksi havaittu keino. Karsinassa Lenniä ei saa laittaa kiinni, sillä silloin se joutuu pakokauhun valtaan. Kannattaa siis karsinassa harjatessa pitää Lenni ihan vapaana karsinassa. Käytävällä oria ei kannata hoitaa, tammavaaran takia. Lenni tykkää kun sitä harjaillaan ja pökkii yhtämittaa ihmistä, joka sitä hoitaa, ja "juttelee" hänen kanssaan. Kaviot nousee kiltisti, joskin takakavioita Lenni aina vähän yrittää ensin nykiä pois, jos huomaa että ihminen epäröi mennä Lenni takasten juureen. Ei Lenni ole kuitenkaan ikinä potkinut, sitä ei tarvitse pelätä!
Tarhaan mentäessä Lenni saattaa vähän riuhtoa tammojen luo, jos tammoja on lähettyvillä, ja kun se huomaa pääsevänsä tarhaan, se riuhtoo tarhaan päin. Pieni näpäytys riimunnarun päällä (esim.) saa orin palaamaan taas maan pinnalle ja lopun matkaa se käveleekin kiltisti ihmisen vieressä. Näyttelyissä ori riuhtoo tavallista enemmän, ja silloin sillä tietysti onkin suitset päässä, mutta kummallisesti tuomareiden eteen ja kehää jouduttuaan se on kuin enkeli ja esittää mielellään liitäviä askellajejaan ja loistavaa rakennettaan. Lennillä siis on käynti matkaavoittavaa, ja ravi ja laukka isoja, ja liitäviä, laukassa hieman vaikea istua, mutta jos ratsastaja sulautuu hyvin, näyttää askellajit silloin tuplasti paremmalta!
Ratsastaessa Lenni kulkee mielellään kuolain tuella, ja haluaa miellyttää ratsastajaa. Tosin ne tammat on aina niin ihania, ja joskus saattaa tammoille esittäessä pukki jos toinenkin tupsahtaa, mutta Lennin pukit ovat ainakin toistaiseksi olleet harmittoman pieniä, ja heti kun ori palaa maan pinnalle, se on vielä kiltimpi. Kouluratsastus on Lennin mielestä vain ihmisen miellyttämistä, ja se meneekin koulua hyvin, mutta kärsivällisyys ei riitä ihan siihen, että Lennistä tulisi kouluratojen tähti.
Sen sijaan esteet ovat Lennin laji. Se innostuu aivan silmittömästi ja silloin kyllä aivan varmasti saattaa pukkisarjoja esiintyä. Edelleen pukit ovat pieniä ja kokenut ratsastaja ei ole niistä yleensä moksiskaan. Kun päästään estekorkeudessa Lennin tämän hetkiseen "ennätykseen" 120cm, se hyppää jo todella ihanasti, mitä korkeampia esteitä, sen tasaisemmin Lenni nimittäin hyppää Vaikka Lenni selvästi pitää 120cm esteitä "mammari korkuisina", emme ole sitä korkeammalle hyppyyttäneet, koska Lenni on kuitenkin nuori, ja osittain vielä varsa, emmekä halua pilata Lennin esteiloa tyrkkäämällä sen eteen heti kovin isoja esteitä. Myöhemmin, kun kokemusta tulee lisää, saattaa Lenni päästä korkeampiakin hyppään, vaikka kovin korkealle se tuskin tyypillisenä suomenhevosen hyppää.
Maastossa Lenni on rauhallinen kaveri. Se menee rauhassa, eikä kiihdyttele ilman lupaa. Tosin ei Lenni paljon muutenkaan haluaisi kiihydtellä, mutta jos on pakko, nin kyllä Lennistä silloin vauhtia löytyy! Lenni on ehdottoman maastovarma, eikä välitä maastossa edes tammoista. Hurjastelevista autoistakaan Lenni ei välitä.
Maastossa Lenni hyppää hieman huolimattomasti, mutta kyllä sekin onnistuu kunnon ratsastajan kanssa! Tosin töitä täytyy tehdä!
Kuljetuskoppiin Lenni menee hiukan epäröiden, mutta rauhalliset sanat ja porkkana ovat usein se ratkaiseva lääke.
Kisoissa Lennillä ei ole vielä käyty, kirjoitetaan tähän vähän Lennin käyttäytymisestä kisoissa kunhan niissä ensin käytäisiin! xDLennin isä Kimito Aamun samooja on yleisesti sanottuna oikein mukava ori, ja se on hyvin sosiaalinen ja ihmisrakas. Se tykkää katsella ihmisten puuhaamista silloin kun se on karsinassaan ja se viihtyy kaikkien kanssa, oli sitten vieras tai tuttu. Kimitolla on ravitausta, mutta se jäi ratsuksi ja esteuralle ravionnettomuuden takia. Ratsastaessa Kimito menee hyvin, paremmin kuin raveissa. Se onenergisesti, ja laukka on helpommin hallittavaa kuin ravi. Kimito on aloitellut kisauraa, mutta ei ole vielä kamalasti kisaillut. Jälkeläisiä Kimitolla on yksi Lennin lisäksi.

Lennin emä MD Lentävä Kadistator. Tässä Kati kertoo itse millainen on: "Olen monien ystävien mielestä mukava ja rauhallinen. Minä tykkään, kun ihmiset pitävät huolta hyvin, eikä tee mitään suurinpiirtein. Olen yleensä nöyrä ja hyvin mukava ihmisille, varsinkin lapsille, koska he eivät voi tehdä minulle mitään pahaa. Luotan varsinkin omaan omistajaani, koska olen tuntenut hänet koko elämäni ajan. En pure, enkä potki, se on elämässä tärkeää, ettei satuta muita. Mutta jos tosiaan joku tulee ja tekee jotain epäviisasta, reagoin siihen todella herkästi ja saatan tehdä todella vaarallisia asioita, kuten potkaista. Minun kanssa voi leikkiä ja pelleillä, mutta on rajansa siinäkin. Tykkään paljon herkuista, joskus löydän tallin käytävältä porkkanapussin ja se saattaa tyhjentyä noin vain! Sitten ihmiset ihmettelevät, minne porkkanat ovat hävinneet. Kyllä ne tietää, että minä olen asialla, mutta eivät varmaan kehtaa ottaa asiaa selville. :)" Kati myös aloittele kisauraa, ja jonkin verran on aloitettukin jo. Jälkeläisiä Katilta löytyy kaksi Lennin lisäksi.

Lennin isänisä on tunnettu ori VIR MVA Ch. Legendan Samooja. --->VIR MVA Ch -arvonimet myönnetty 10.02.2005, Kantakirjattu II palkinnolla (vanhassa kantakirjassa I-palkittu!), VRER:in suosittelema jalostusori - YLA2 (123p), "Calvaron helmikuun suomenhevonen 2005" - "Cerisierin 1-vuotislähdön voittaja ja ravien nopein (21,8aly)", "Juhannusajo 2005 voittaja" - All Time Rankingissa 94p.
Näyttelytuloksia: BIS4, 2 x LKV1, 2 x LKV2, 2 x LKV3, LKV4, 3 x MVA-sert, 6 x KuMa, 9 x JS
Kisoja Legendan Samoojalla on takana jo monen monituista. Jopa 118starttia, joista on kertyneet ennätykset 21,7ake - 25,2mke. Kisailtu raveissa ja näyttelyissä. Jälkeläisiä Legendan Samoojalla on 8, mukaan lukien Lennin isä Kimito Aamun Samooja.

Lennin isänisänisä on myös menestynyt ori VIR MVA Ch. Varjoton Varjo. ---> VIR MVA Ch Varjoton Varjo SHRo-015 1.22,4aly - 1.24,0kp - 1.25,9amkp
Virtuaalinen ravikuningas vuosimallia 2003. Jaetulla 1.sijalla VRERn vuoden 2003 kilpailevana suomenhevosorina äänin 3/7. Palkittu 01.10.2003 VRERn jalostuskantakirjaan palkinnolle B 60 pisteellä.
~VIR MVA Ch-palkittu 08.09.2003~
~YLAn huhtikuun tilaisuudessa LV, AP5ja, YLA 1 (139 / 175p.)~
~KTK elokuussa 2003 VLRn alaiseen sh-kantakirjaan III palkinnolla 68 pisteellä~
Näyttelytuloksia:
BIS2 x 2, BIS4, BIS5, MVA-serti x 4, irtoSERTi x 5 LKV1 x 5, LVK2 x 6, LKV3, LKV4, LKV5, KUMA x 7, JS x 17
~VRERn rankingpisteitä 17 kpl, all time-rankingpisteitä 102 kpl~ Jälkeläisiä Varjottomalla Varjolla on 28, mukaan lukian myös Legendan Samooja.

Lennin isänemä on Haamu-Alli.
Voittosumma: 7270ve
Ennätys: 28,0aly - 1.25,3ke - 36,5pi
Painotus: Ravuri
Ranking pisteet: 20kpl Startit: 21, 3-3-2
Jälkeläisiä Haamu-Allilla on 4, mukaan lukien Kimito Aamun Samooja. Kisoja Alli on kisaillut siis 21starttia, ja näyttelyistäon tullut 2xJS, 1xKuma ja 1xLKV4.

Lennin iie. on Safina. Näyttelytuloksia JS x 2. Jälkeläisiä tammalla on 11, mukaan lukien Legendan Samooja.

Lennin iei. on Sitruunapiirakan Virvatuli.

iei. on Just-Iina.

eei. on Noidan Lähetti. Jälkeläisiä 1kpl, ja kisoja jonkin verran. Suloinen ori!


isä Kimito Aamun Samooja ii VIR MVA Ch. Legendan Samooja KTK1, 7ake-25,2mke
iii VIR MVA Ch. Varjoton Varjo KTK3, 22,4aly
iie Safina 30,0
ie Haamu-Alli iei Sitruunapiirakan Virvatuli
iee Just-Iina
emä MD Lentävä Kadistador
ei Pluttonin Enovaari eii Allin Oskuri
eie Enikopla Hessu
ee EM Noidanliekki (sivut kadonneet!)
eei Noidan Lähetti
eee Villen tyttö SanariJälkeläiset:
Tammoja: 1
Oreja: 3

Syntyi // Emä // Varsa // Varsan kasvattaja // Varsan nyk. omistaja //

23.02.2006 // Vienetta // Vienetan Samooja // IIPPi // Minkki
Vienetan Samooja // AK Niitty Villa // SS:n Villainen Samooja // Siittola S&S; // Siittola Huoleton
18.03.2006 // Lysan Kaunis Ajatus // Perjantain Alaik&aiml;nen // Perjantain // Perjantain
25.05.2006 // Aavan Sadetar // t. SS:n Niittykukan Unelma // ______ // _____
01.05.2006 // Aavan Sadetar // SS:n Häilyvä Meteoriitti // Siittola S&S; // VARATTUHoito-ohjeet:

Kesäisin:
Kesäisin Lenni on Yötä päivää ulkona laitumella. Aamuisin ruokinta laitumelle klo. 08.00.
Tällöin ruokkijan täytyy pitää huoli siitä ettei kukaan toinen hevonen syö Lennin ruokia, eikä tule tappeluita.
Ruokkija myös harjaa Lennin, tutkii jalat huolellisesti, ja katsoo ettei Lennillä ole haavoja missään. Jos sukupuolielimet ovat kuivat ja täynnä öt&oum;köden puremia, ruokkija laittaa sinne tummelia.
Ruokkija myös tarkistaa että ylipäätänsä kaikilla hevosilla on saatavilla raikasta vettä. Ruokkija myös pyyhkii eri sienillä Lennin Peräaukon (sieni 1), silmät ja sieraimet(sieni 2) ja vuohiskuopat / jalat yleensäkkin (sieni 3).
Jos on kuuma päivä tulossa, olisi toivottavaa, että Lennin kaulaan ryntäille, kylkiin ja pehvan päälle laitetaan ötökkä myrkkyä.
Ratsastus miel. klo. 16-20 välisenä aikana. Ratsastajan tehtäväon antaa Lennille n. klo. 15.00 päiväruoat.
Lennin karsina on pöyhittävä joka päivä ja lannat + likaiset purut otettava pois. Puruja lisätään tarpeen vaatiessa.
Ratsastusta ennen Lenni on harjattava hyvin, ja putsattava kaviot.
Ratsastuksen jälkeen sama juttu, paitsi jos reeni on ollut rankka, sitten voi Lennin huuhdella haalealla vedellä pesukarsinassa. Jalat suihkutettava aina ratsastuksen jälkeen, vähintään 5min yhtä jalkaa kohti. Jos laitat linimenttiä, älä laita sitä joka päivä, ja laita siihen päälle lämpöpintelit.

Päivän kuumimpana hetkenä (n. 12.00.-16.00) voi Lennin ottaa sisään, ja jos ei ole mitään tekemistä, Lenni varmasti tykkää jos suihkuttelet sitä haalealla vedellä jonkin aikaa, tai käyt uittamassa sitä! =) Kesällä voit viedä Lennin märkänäkin ulos, paitsi jos tuulee paljon. Iltaruokkijan ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa tarkasti mittaamansa ruat Lennille.

Kesäisin Lennillä ei ole laitumellakaan riimua päässä.

Talvisin: Aamuruokkijan tehtävät ovat samat, Joskin hän voi suorittaa ne tallissa, ja hänen täytyy laittaa joku loimi celcius asteiden mukaisesti. Talvella ratsastusaikaa ei ole, mutta talvellakin Lenni on ulkona koko päivän, eli aamuruokinnasta iltaruokintaan. Talvella Lennille annetaan ruokaa neljä kertaa päivässä, ajat näet päiväohjelmasta.

Jos kenttä on kauheassa kunnossa (kova, loskainen yms.) mene mielummin maneesissa tai maastossa, mutta jos kenttä on hyvässä kunnossa, mene kentällä. Eli mahdollisimman paljon ulkona.
Iltaruokkijan tehtävät samat, mutta hänen täytyy vastaavasti ottaa Lenniltä loimi pois.

Viikko-ohjelma:
Lenniä koulutetaan vielä, ja se on vasta neljä vuotias, joten sillä ei kamalasti ratsasteta, eikä sitä kamalasti rasiteta. Yleiskunto Lennillä on hyvä, ja se riittää koulutukseen, ja pikkukisoihin, joihin tähtäämme näin aluksi.

Maanantai: 1h ratsastusta // Koulua
Tiistai: 1h ratsastusta // Esteiä
Keskiviikko: Vapaapäivä tai 30min maasto
Torstai: 1h ratsastusta // Koulua
Perjantai: 1h ratsastusta // Esteitä tai koulua
Lauantai: 1h ratsastusta // Esteitä tai koulua
Sunnuntai: Vapaapäivä


Päiväohjelma: (talvella)

Klo. 08.00: Aamuruokinta + harjaus ja haavatarkistus
Klo.: 09.00 Ulos (Kts. mahdolliset suojat ja loimet!)
Klo. 12.00: Päiväruokinta ulos
Klo. 17.00: Päiväruokinta ulos
Klo. 21.30: Sisälle + harjaus ja haavatarkistus
Klo. 22.00: Iltaruokinta
Ratsastusaika: Väh. 2h ruokinnan jälkeen ja väh. 1h ennen ruokintaa. Muuten ei mitään väliä.


Ruokinta:

Käytämme Greenline OY:n rehuja. Tallilta löytyy hevoselle mm. seuraavia rehuja:

� GL Racing Plus --> Kaurapohjainen täysirehu, sisältää: Kaura, ohra, vehnä, kasvisöljy, ruokasuola, ruokintakalkki, melassileike, leipäjauho, kaurankuorijauho, soijarouhe, glukoosi. Annostus: Racing Plus + vesi + heinä = hevosen täysipainoinen ruokinta. Kilpahevoset 4 - 5,5 l/pv

� Omenoita ja Porkkanoita

� GL Heinää

Aamu ~klo. 08.00
2,5litraa GL Racing Plussaa, 1,5kg GL Heiää.

Päivä ~klo. 12.00
1litra pilkottuja omenoita, 1litra pilkottuja porkkanoita, 0,5kg GL Heinää.

Päivä ~klo. 17.00
1litra pilkottuja omenoita, 1litra pilkottuja porkkanoita, 0,5kg GL heinää.

Ilta ~klo. 22.00
2,5litraa GL Racing Plussaa, 1,5kg GL heinää.

Varusteet:

Lennin väri on ???(mikäväri sopis?) ja väri tulee kaikkiin satulahuopiin, turpapehmusteisiin yms. mihin saa väriä. Lennillä on oltava jokaisessa päävempeleessä turpapehmustin. Satuloissa myos satulavyössä oltava pehmustin.

Satulat:
Kouluratsastukseen: Yleis / estesatula
Esteille: Yleis / estesatula
Maastoon: Yleis / estesatula
Maastoesteisiin: Yleis / estesatula
Suitset:
Kouluratsastukseen: Tavalliset nahkasuitset nivelkuolaimilla (ei turparemmejä!)
Esteille: Tavalliset nahkasuitset nivelkuolamilla (tavallinen turparemmi)
Maastoon / maastoesteille: Tavalliset nahkasuitset nivelkuolaimilla (tavallinen turparemmi)
Juoksutukseen: Kapsonit
Irtohypytykseen: Kapsonit
Suojat:
Kouluratsastukseen: Pintelit joka jalkaan
Esteille: Etusiin jännesuojat, takasiin pitkät hivutussuojat
Maastoon / maastoesteille: Joka jalkaan pintelit + etusiin kumikellot
Juoksutukseen: Etusiin jännesuojat
Irtohypytykseen: Joka jalkoihin jännesuojat
Tarhaan: Etusiin jännesuojat
Muut:
Tarhassa & taluttelussa Lennillä ??(Väri) nailon riimu.
Lennillä on kisoihin myös musta nahkariimu ja valkoiset satulahuovat.
Lennillä on 3riimunnarua. Kaikki pitkiä ja vaaleansinisiä. Kahta säilytetään Villan kaapissa, yksi on käytössä, jos se ei ole Lennin mukana, niin sitten se on Lennin ovessa.
öisin Lenni on vapaa kaikista vempeleistä päässään, selässään ja jaloissaan, paitsi jos sen karva on illalla märkä, silloin yöksi talliloimi

Loimitus:
0'C Ei mitään, paitsi jos sataa --> sadeloimi
-5'C Ei mitään, paitsi jos sataa --> sadeloimi, tai tuulee --> ns. uusiseelantilainen loimi
-10'C Joka sään toppaloimi
-15'C Joka sään toppaloimi kaulurilla
-20'C Alle viltti ja päälle joka sään toppaloimi kaulurilla
Kilpailut:

Startteja yht.: 24

Pvm. // Paikka // Laji (Jaos) // Luokka // Sijoitus //
28.02.2006 // Noran hevostila // Kouluratsastus (KRJ) // HeC // ?. / ?? //
28.02.2006 // Noran hevostila // Kouluratsastus (KRJ) // HeB // ?. / ?? //
20.02.2006 // Seura AAR // Kouluratsastus (KRJ) // HeB // ?. / ?? //
20.02.2006 // Pelare // Kouluratsastus (KRJ) // HeC // ?. / ?? //
20.02.2006 // Pelare // Kouluratsastus (KRJ) // HeA // ?. / ?? //
19.02.2006 // Bellona // Kouluratsastus (KRJ) // HeC // ?. / ?? //
18.02.2006 // Infancy Estate // Kouluratsastus (KRJ) // HeC // ?. / ?? //
18.02.2006 // Infancy Estate // Kouluratsastus (KRJ) // HeA // ?. / ?? //
28.02.2006 // Romadour Warmblood // Esteratsastus (ERJ) // 40-50cm // ?. / ?? //
28.02.2006 // Romadour Warmblood // Esteratsastus (ERJ) // 60cm // ?. / ?? //
28.02.2006 // Romadour Warmblood // Esteratsastus (ERJ) // 70-80cm // ?. / ?? //
19.04.2006 // Viheriö // Kenttäratsatsus (villit) // HeB, 70cm, 70cm // ?? //
05.05.2006 // Valehtelija // Näyttelyt (NJ) // Sh-o // ?? //
12.05.2006 // Onnela // Näyttelyt (NJ) // sh-o // JS//
23.06.2006 // Jewel Ponies // Näyttelyt (NJ) // Sh-o // KuMa, JS
15.07.2006 // Adalmiinan // Esteratsastus (ERJ) // 50-60cm // 36/57
03.08.2006 // Estekeskus Trousal // Esteratsastus (ERJ) // 70cm // 16/56
03.08.2006 // Estekeskus Trousal // Esteratsastus (ERJ) // 80cm // 38/50
30.07.2006 // Salamanteri // Esteratsastus (ERJ) // 50-60cm // ??
30.07.2006 // Salamanteri // Esteratsastus (ERJ) // 80cm // ??
27.07.2006 // Manala // Esteratsastus (ERJ) // 70cm // ??
26.07.2006 // Siittola Neyasa // Esteratsastus (ERJ) // 60-80cm // 9/60
26.07.2006 // Siittola Neyasa // Esteratsastus (ERJ) // 90-100cm // 45/60
23.07.2006 // Cerurelan Ranch // Esteratsastus (ERJ) // 80cm // ??
23.07.2006 // Cerurelan Ranch // Esteratsastus (ERJ) // 90cm // ??Arvostelut:
Arvostelut enemmän kuin tervetulleita!!Kuvagalleria
Kuvia klikkaamalla saat ne oikeaan kokoonsa!


Copyrights:

Leiska: Jenna.S // Siittola S&S;
Viiva: Jenny K:n vapaakopiointisivut
Kuvat: Jenny K:n vapaakopiointisivut
Tekstit: Jenna.S // Siittola S&S;


1