Anar a web Bcn.es  La Ciutat  Ajuntament  Turisme  Negocis  Anar a web Bcn.es Mapaweb Cercador Canviar a Castellà Canviar a Anglès
Notícies
»  Barcelona Televisió
»  Servei de Premsa
»  Agenda d'activitats
»  Mitjans de comunicació
»  Cercador de notícies
Pàgina principal> Cercador de notícies > Notícies> Detall
Notícies » Versió per imprimir
» Enviar a un amic/ga
El Trambaix i el Trambesòs es connectaran per la Diagonal
publicat el 08/09/2008 a les 13:35 h. Redacció bcn.cat
S'inicia un procés de diàleg per definir com s'organitzarà l'espai de la Diagonal amb la interconnexió de tramvies

Vegeu el vídeo

Opina sobre aquesta notícia en el Blog Barcelona

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha anunciat que el Trambaix i el Trambesòs es connectaran per la superfície de la Diagonal, fet que convertirà l'avinguda en un dels grans eixos cívics de la ciutat.

Aquest projecte, que transformarà la Diagonal en "un gran corredor de transport públic", en paraules de l'alcalde, encara no té data d'inici perquè és "un projecte molt emocionant que hem de treballar amb molta cura".

S'obra un procés de diàleg

En aquest sentit, el que s'inicia en aquest moment és un procés de consulta amb els ciutadans i entitats per tal d'acabar de concretar aquest projecte, ja que encara s'ha de definir si les vies del tramvia anirien pel centre de la Diagonal o pels laterals.

"El com s'ha d'organitzar els espais de la Diagonal és allò que hem de dialogar amb els diferents agents", ha dit l'alcalde, que ha reconegut que "es contemplen diferents hipòtesis" i que encara queden per endavant "mesos de treball, de sondeig per saber i copsar totes les opinions".

Tot i que es tracta d'"un projecte de ciutat", l'alcalde ha reconegut que tindrà una "incidència molt gran a l'Eixample", per la qual cosa el procés de diàleg s'iniciarà en aquest districte.

Un projecte factible en quant a mobilitat

Precisament, l'Eixample serà una de les zones de la ciutat més afectades en quant a la mobilitat quan el Trambaix i el Trambesòs es connectin, ja que està previst que el trànsit de vehicles de la Diagonal es desviï pels carrers d'aquest districte amb la reducció prevista de carrils per al vehicle privat.

Hereu ha explicat que la majoria de vehicles utilitzen la Diagonal com a lloc de pas. "Entorn del 75% del trànsit de vehicles es pot redistribuir per la resta de la trama de l'Eixample", ha afegit l'alcalde, que ha recalcat que és "possible fer-ho i ho farem de la millor manera".

Suport de les associacions de veïns

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha mostrat, en un comunicat, la seva "satisfacció" per aquest projecte.

Per a la FAVB, aquest enllaç a través de la Diagonal "representa una opció que fa del tramvia una alternativa real i eficaç" al transport privat.

La FAVB s'ha congratulat pel fet que el consistori hagi acostat les seves posicions a les reivindicacions ciutadanes, però també perquè obre la porta a que es reconsiderin altres projectes, com la construcció del túnel d'Horta.

La FAVB manifesta, això no obstant, la seva preocupació pel fet que el consistori plantegi desviar el trànsit per l'Eixample.

 
 Més informació:
» TRAM [+]

© Ajuntament de Barcelonafirma