Klart sent på fredagsskvällen: Christian Bäckman till Frölunda Indians

Frölunda Hockey Club och backen Christian Bäckman, 29 år, har kommit överens om ett avtal som gäller till och med säsongen 2011/2012.

Christian Bäckman är född i Alingsås och har tidigare spelat fem säsonger med Frölunda, senast lockoutsäsongen 2004/2005. Bäckman har spelat 256 (15+40=55) matcher för Frölunda. 2006 blev han olympisk mästare med Tre Kronor. Sedan 2002 har Christian Bäckman spelat i NHL, med St Louis Blues, NY Rangers och Columbus Blue Jackets. Sammanlagt har Bäckman spelat 302 matcher (23+56=79) i NHL, och 13 i Stanley Cup (0+2=2).

Christian Bäckman:

- Det känns som att komma hem. Jag har haft som mål att spela i Frölunda igen. Jag har tränat med laget under hösten och det är ett himla gött gäng med väldigt många skickliga ishockeyspelare, som kan prestera väldigt bra hockey. Det här ska bli väldigt intressant.

Kent Norberg, General Manager:

- Det har varit på gång ett tag nu och skönt att alla pusselbitarna fallit på plats och att han kommer tillbaka till oss. Han har ju tränat med oss under stora delar av hösten. Bäckman tillför väldigt mycket rutin och erfarenhet.

Ulf Dahlén, huvudtränare, Frölunda Indians:

-Vi är väldigt glada och nöjda att Christian bestämt sig för spel hos oss. Det är en klassback som kommer hem.

Första ispasset med nygamla laget blir på söndag i Frölundaborg.

Gå till sida: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 973.

Senaste Nytt

Prenumerera på Senaste Nytt om Frölunda Indians.


Webbshop

Tävla i Hockey Känns!

Bli medlem i Frölunda

Mobil - FrölundaNews

Community - Bli medlem!

Community - bli medlem

Driftas med EPiServer