Isä.Wich Winter 09,6
II.Moratorium 12,4
IE.Eternal Frost 15,0

Emä.Anytime Daylight 12,0
EI.Atomic Data 11,2
EE.Do It Again 13,9


Kuollut 28.5.08
Fööpi kaatusi laitumella itseksensä muutama kuukausi takaperin. Se kaatui pahasti oman etujalkansa päälle, josta alkoikin sitten sairauskierre. Fööpi paran pää ei kestänyt paikallaan oloa laisinkaan ja oriin turhautumisesta johtuen etujalka ei päässyt enää kunnolla paranemaan. Päästettiin oripoika pois täältä että sen olisi vähän helpompi olla.

Fööpi on todella luonteikas kaveri. Se osoittaa helposti kaapin paikan missä mennään jos sille annetaan siihen mahdollisuus. Mikään herrasmies orii ei siis ole kyseessä. Fööpi on ihan hurjan itsevarma hevonen, sen itseluottamusta on ihan hirveän vaikea saada horjumaan missään tilanteessa. Fööpi ei korvaansa lotkauta jos käytävällä jotain tapahtuu. Kovapäinen orii on aiheuttanut useasti omistajilleen lisätyötä. Fööpi onmm. opetettu ajolle useita kertoja, ihan vaan mielessä se että Fööpi oppisi käyttäytymään. Tuskin Fööpi enää muuttu mihinkään, mutta luonnetta tämä orii varmasti jatkaa varsoissaankin.

Historia:
Fööpi tuli suomeen alunperin Icengardin maahantuomana. Icengard oli ihastunut Fööpiin ihan täysin kun oli oriin havainnut tutulla ravitallilla jenkeissä. Fööpi oli arvokas ostos, mutta suuri sijoitus suomalaisen virtuaalimaailman kehittymisessä. Fööpi matkasi kuin matkasikin tänne pohjoisen kylmiin säihin ja riehaannutti ohi mennen tamman omistajat. Fööpi starttaili vielä Icengardin omistuksessa ja astui tammoja samaan aikaan. Orii paranteli ennätystään vielä suomalaisilla raviradoilla ennen talven tuloa hienoksi 10,4a. Lopulta tuli talvi ja Icengard alkoi minulle että Fööpille pitäisi löytää uusi koti, ettei hänellä ole mielenkiintoa pitää pelkkää siitosoria. Tein oriista samantien tarjouksen. Hetken mietinnän jälkeen Fööpi sitten matkasi Loistoon. Täällä Fööpi ei enää starttaa vaan keskittyy vatsan kasvattamiseen ja tammojen astumiseen täysillä.

Kilpaura:
Fööpi oli hyvin aikainen varsa. Kaikki näytti hyvältä jo nuorena. Fööpi oli alusta alkaen suorajalkainen, toisin kuin useimmat muut sen ikätoverit heti syntymänsä jälkeen. 1½vuotiaana orii jo treenasi täysillä ja 2vuotiaan paljon vanhempien mukana. Orii sai ison etumatkan muihin ikäluokkansa hevosiin ja sen kyllä huomasi oriin kilpatuloksista. Fööpi oli voittamaton. 3-4vuotiaana Fööpi saikin jo sitten haastavia kun muut varsat kirivät sen etumatkaa kiinne. Käytiin kovia kamppailuja loppusuoralla. Fööpi aina kärkikahinoissa mukana. Fööpi pysyi yllättävän ehjänä koko kilpauransa ajan. Jos nyt ei lasketa yhtä kaviota joka ensimmäisen kerran lohkesi kun naapurivaljakko ajoin jaloille. 5vuotiaana orii sitten tuotiin suomeen missä se jatkoi voiton kulkuaan melko näyttävästi. Tasoltaan orii oli suomen sarjoihin lähes yli sarjainen ja niihin sarjoihin mihin se mahtui oli lähes selvää että orii tulee voittamaan ne pystyyn.

Suku:
Isä Wich Hunter oli varsatähti, jonka ei tarvinnut kilpailla pitkään ennen kuin se siirtyi siitokseen. Oriin jälkeläiset ovat huimalla prosentilla vakuuttaneet koko ravikansan, että tämä hevonen osaa myös periyttää. Sen radoille tulleista jälkeläisistä lähes 70% on haamumailereita! Luonteelta nämä ovat hankalia, mutta oikealla käsittelyllä ja peruskoulutuksella niistä on tullut mukavia yksilöitä. Menestyssukuinen Witch Hunter jättää nopeutta melkein tamman kuin tamman kanssa, mutta kun sen yhdistää huipputammaan - ei tuloksena voi olla muuta kuin tähti.
Emä Anytime Daylight on juuri tälläinen tamma, pieni mutta pippurinen. Anytime Daylight on voitti kaikki starttinsa alle 4-vuotiaana, jolloin se koki ensimmäisen tappionsa - häviten tällöinkin vain päänmitalla. Kun ikäluokkalähdöt oli kierretty ja sen oli määrä siirtyä avoimiin sarjoihin, kohtaamaan kovempaakin kovemmat kilpahevoset, sen vasemmasta takajalasta pamahti vaikeasti hankoside. Vamma vei tamman pitkälle tauolle - jolle se myös jäi. Fööpi on emänsä esikoinen, ja kuten arvata saattoi, kahdesta huippuhevosesta (jotka molemmat olivat parhaimmillaan varsavuosinaan) ei tullut pettymystä. Fööpin täyssisko Alert Blue on nyt vuoden ikäinen ja aloittaa kilpailu-uransa jenkeissä, mutta sen ostamisesta Suomeen on puhuttu. Mutta aika näyttää, tuleeko tammasta yhtä kova kuin emästään ja veljestään.

Kilpailu tulokset:
Voittosumma: 192 746v€
Ennätykset: 10,4aly - 11,1ake
Amerikan Statistiikka: 20 14-1-1 (16)
Suomen Statistiikka: 4 2-0-0 (2)
Amerikan startteja ei saatavilla

Kilpailut:
22.7.07 Narrilaiva, ryhmä 1690m: 6x/11 (13,4aly)
13.8.07 RR Silwer, ryhmä 2100m: 1/6 (15,7ake)
30.8.07 Silfran Ponyriders, ryhmä 2100m: 11/12 (14,4ake)
22.10.07 RT Tempo, tas.ajo 1609m: 1/07 (11,1ly)

Jälkeläiset:
t.Orietta Nin (e.Una Darkness) - 22,0 vs.850ve
o.Equinox Wei (e.Lacey's Linde) - 27,2 (kl.)
t.Bluebay Burn (e.Brutal As) - 18,7 vs.53 430ve
t.Tip Top Loisto (e.In Flight Loisto) - k.
t.Miss Murder Des (e.Problématique Jument) - 35,0(opl) vs.50ve
t.Swordsinger 945 (e.Sara Queen)
t.L'O Oxhobren (e.L'O Hobroken) - 25,1 vs.50ve
o.Mano Dura (e.Biatches Misantroby) - 21,0(kl) vs.50ve
o.Get Zeppelin (e.CT Get Away)
t.Get Zephyr (e.CT Get Away)
t.Token Oxygen (e.Heftig Vrijheid)
t.Bluepaint Yep (e.Svartdroppen)
o.Radical Stigmata (e.Sailor Tip Chip)
Oxford Blue

"Fööpi"

Syntynyt: 7.2.07, v
Kasvattaja: Underground Racehorses, USA
Omistaja: RT Loisto
Ori

1