Tabányi Mihály a magyar könnyűzene meghatározó alakja
Tabányi Mihály a magyar könnyűzene- és jazztörténet egyik legérdekesebb, legsokoldalúbb művésze. Nem utolsó sorban: hatalmas mennyiségű hangfelvétele, sok ezer élő fellépése él ma is a legendákban.
Sikereit ragyogó zenei tehetsége mellett a kiváló budapesti zeneakadémiai képzésnek is köszönhette. Egy olyan hangszer, a (tangó)harmonika rabja lett, amelyet korábban meglehetősen negligáltak. Hogy a hangszer mára elfogadottabb lett és koncertpódiumokon is szerepelhet, az Magyarországon elsősorban Tabányi Mihálynak köszönhető:
„Ha Tabányi játszik a tangóharmonikán, akkor az nagyon jó.” – mondotta Kodály Zoltán.
A Tabányi Mihály és szólistái elnevezésű együttes az 50-es és a 60-as években sok változatban működött. Nem egyszer párhuzamosan. Budapesten számos alkalommal több helyen működött az azonos nevű, de természetesen más összetételű zenekar. Közöttük pendlizett az akkori magyar könnyűzenei élet első számú sztárzenésze, Tabányi Mihály.

Tabányi Mihály mára élő legenda lett.
2004-ben, 84. életévében is rendszeresen pódiumra lép.
Tanítványai, akikkel sokszor ad közös koncertet, továbbviszik a harmonika, a harmonikázás jó hírét. Tabányi az 1998-ban megalakított Magyar Harmonika Társaság egyik sztárja.
Koncertjei telt házak előtt, viharos sikerrel zajlanak.
„Simon Géza Gábor”
(Hídépítő/LaCumparsita)

Az összes kép megtekintése


Online jegyrendelés

 

Copyright 2009 © Minden jog fenntartva | tabanyimihaly.com