etusivu  *   hevoset  *   toiminta  *   kontakti

holstein-o. DR. FEELGOOD SIN, aka "Jimmy"
synt. 03.10.2007,   v. (YIL)
tummanruunikko, 172cm, VH-35713
ko Grand Prix - re 60cm, koulupainotteinen
kasv. Harmony D. / Evergrey, om. Siiri K. / HR WB's

Kilpailee tällä hetkellä aktiivisesti kouluratsastuksessa helpohkoissa luokissa siirtyen vähitellen vaativampiin.


© Webelsgrund


Dr. Feelgood SIN saapui HR:n oririvistöön toukokuun keskivaiheilla 2008, vihdoinkin, etten olisi tuolloin huokaissut. Pitkään olen tästä hevosesta pitänyt, se kuuluu yksiin suosikeistani Evergreyn kasvateista jo ihan nimensäkin puolesta ja on todellinen ilo omistaa tämä tapaus, pitkän haaveilun jälkeen. Ensimmäisen kerran huomasin Feelgoodin olevan myynnissä sen ollessa vielä ihan varsa, ja tuolloin ori ehdittiin myydä jo Siinalle Kuultoon. Samaiselta reissulta tarttui kuitenkin omaan taskuun toinen SINiläinen, Playback, joka onkin myös omistajansa yksi silmäteristä. Feelgood päätyi lopulta HR:ään kun sen yllätin myytävien joukosta lähes vuotta myöhemmin, enkä todellakaan voinut ohittaa sitä vaikka tallilla olikin suuri kouluhevosten karsiminen käynnissä. Sanottakoon, että Feelgood ehkä saapui huonoon aikaan, mutten hetkeäkään olisi epäröinyt sen ottamista meille.

Yleisesti Dr. Feelgood SIN, Mötley Crüen mainion kipaleen mukaan nimetty ori, on kiltti ja hyväntahtoinen herrasmies. Biisin sanoitusten päähenkilön mukaan Jimmyksi lempinimeltään ristitty hevonen on yleensä käytökseltään melko moitteeton ja maltillinen. Suuresta koostaan huolimatta Jimmy on lempeä ja mukava hevonen, joka tietää paikkansa ja käyttäytyy arvojensa mukaisesti. Pienistä orimaisista piirteistään huolimatta se on helposti käsiteltävissä eikä se varmastikaan aiheuttaisi kenellekään pahaa tahallisesti.

Hoitaessa Jimmy käyttäytyy lähes esimerkillisen hyvin, jos niin voisi sanoa. Kiinni sitä ei tarvitse sitoa ja karsinan ovikin voi olla auki, sillä ori tuskin omille teilleen lähtisi, vaikka omalla tavallaan uteliaan persoonan omaakin. Äärettömän kiltti ja lempeä jättiläinen on todella suosittu hoidokki, eikä ihmekään, sillä sydäntenmurskaaja-Jimmy on todellakin hyvin kiva ja lupsakka kaveri, jota eivät tunnu huolet sen enempää painavan. Miksikään taivaanrannanmaalariksi oriitta ei kuitenkaan tarvitse kutusa, sillä tarpeen tullen Jimmykin osaa ryhdistäytyä ja käyttäytyä hyvinkin elegantisti. Rehellinen ori ei turhia hoitotilanteissa temppuile, sillä kaikki sille ovat suurin piirtein tuttuja eikä se mitä ilmeisimmin viitsi ryhtyä pelleilemään hoitajansa kanssa niinkin arkisesta toimenpiteestä kuin esimerkiksi kengitys. Suloinen ori kelpaa myös lastenvahdiksi, sillä se ei varmasti tekisi pahaa sitten kärpäsellekään.

Taluttaessa Jimmy on kyllä maltillinen, mutta silti suositeltava talutettavaksi orikamppeiden kera. Koskaanhan ei voi tietää mitä näinkin herrasmiesmäinen kaveri kuin Jimmy on päättäisi tehdä, mutta vielä ainakin toistaiseksi se on pysynyt hyvin käsissä. Orimaisiakin piirteitä löytyy, eikä se varmastikaan voi olla kerskailematta tammoille tai hirnahtelemalla kuuluvasti muille hevosille. Vaikka Jimmy ei olekaan sitä varsinaisinta hardcore show -tyyppiä, saattaa se silti välillä yllättää pienillä tempauksillaan. Suurissa ihmismassoissa ja kisapaikoilla ori on kuitenkin helposti hallittavissa eikä sen kanssa tarvitse turhasta jännittää.

Ratsastaessa Jimmy on oikeastaan varsin mainio. Vaikka orilta löytyykin paljon kokoa, on sillä siitä huolimatta myös näyttävyyttä, liikettä ja yllättävää kyllä, myös melko pehmeät askellajit. Hurjan pompottavaa ja kovaa ravia ei tarvitse odottaa, sillä Jimmyn askellajit ovat kaikki hyvinkin tasaiset ja erittäin miellyttävät istua. Yhteistyökykyinen ja hyvin rehellinen ori tekee pyydetyt asiat kiitettävästi vähän osaamattomammallakin ratsastajalla, sillä se yrittää aina parhaansa huolimatta siitä, ettei olisi välttämättä ratsastajansa apuja täydellisesti ymmärtänytkään. Pientä vaikeutta orin kanssa ovat tuottaneet laukkapiruetit, koska se ei ole järin ketterä. Tästä huolimatta erityisesti Jimmyn passage on saanut huomiota, mitä korkealiikkeiseltä ja elegantilta orilta voi odottaakin.  i. Rubin MSC   ii. Rubinstern   iii. Rubinstein
  iie. Dalstern
  ie. Rosentanzer   iei. Waltanzer
  iee. Rosen Noir
  e. Beverly PK   ei. Poleidos GER   eii. Levianos GER
  eie. Pazalecia GER
  ee. Bequem   eei. Bernandos
  eee. Celtic Queen


Jälkeläiset

01: fwb-o. nimi, s. 00.00.0000, e. nimi


Kilpakalenteri (vain voitot ja sijoitukset)

Ei vielä toistaiseksi.
Layout © Siiri K.  *   Koristekuvat © Jacques Toffi
1