Suomenhevostalli Torasydän

--------------------------
Etusivu
--------------------------
Esittely
--------------------------
Hevoset
--------------------------
Tilan eläimet
--------------------------
Toiminta
--------------------------
Yhteydet
--------------------------

suomenhevostamma Toran Pikku Julmuritar

 • Tutummin: Jutta
 • Rekisterinumero: VH-
 • väri:
 • säkä: 152 cm
 • syntynyt, ikä: 24.5.2008
 • kasvattaja: Lorian, Torasydän
 • omistaja: Lorian, Torasydän
 • painotus, käyttö: Maastoesteet, kilpaileva
 • saavutukset:
 • koulutaso:
 • ko Helppo A
 • re 100 cm
 • me 110 cm

  # 01. t. Toran Kikattaja # I ViVan Pikku Kapasiteetti
  # 02. o/t. nimi i/e Nimi


  Photos ©

  Luonnekuvaus

  Jutta on säpäkkä ja suloinen tamma. Jo alusta alkaen Jutta on näyttänyt ettei alennu muiden pomotteluun vaan pitää huolen ettei kukaan hypi hänen turvalleen. Jutta on kuitenkn yleisesti varsin kiltti ja miellyttävä josta ajan kanssa kasvaa upea tamma. Ei ole ikinä purrut ketään, potkinut tai käynyt kimppuun muutenkaan vaan kunnioittaa ihmistä todella paljon. Hoitaessa Jutta seisoo karsinassa kiltisti pitkällä narulla tai ilman sekä käytävällä olo ei tuota ongelmia. Tamma nuokkuu ja käyttää karsinassa tilaisuudeen hyväkseen ja syö heinää koko ajan. Käytävällä vähän voi oikoa koipeaan, mutta ei oikeastaan mitään muuta. Antaa harjata joka puolelta vaikka takajalkojen välistä silittely ja putsaus ei ole tytön mieleen. Vähän voi silloin hännällä huitaista muistutukseksi. Satuloidessa hiukan pullaa mutta taas kuolaimet ottaa nätisti suuhun. Loimitus, suojitus ym. sujuu ongelmitta. Pestessä vähän liikuskelee ja jännittää hetken kunnes rauhoittuu. Lastaaminenkin sujuu suht hyvin mitä välillä seistään lastaussillalla ja pohditaan tai sitten tyttö kävelee suoraan sisään.

  Jutta on mukava ja kuuliainen ratsastaa. Tammalla on näyttävät askellajit ja matkaa tavoittavat. Jutta ei kauaakaan jaksa laahustaa vaan kävelee aktiivisesti. Ravatessa heittelee ensiksi päätään kunnes sitten vähän alkaa rentoutumaan ja hakemaan oikeaa muotoa. Ravi on rytmikästä ja Jutta liikkuu kevyesti. Laukka on aluksi hiukan hakusessa kunnes muuttuu pyöriväksi. Hakee laukassa muotoa nopeasti. Herkkä suusta ja kyljistä. Toimii nätisti myös painolla ja äänellä, mutta vaatii aina että ratsastaja on oikeasti mukana. Koulussa Jutta on haka. Tamma taipuu nätisti ilman ongelmia ja tytöllä lisäykset ovat pravuuri. Osaa laukanvaihdot vaikka takapää jääkin välillä jälkeen. Oppii nopeasti ja haluaa miellyttää. Esteillä tyttö kuumenee, mutta pysyy lapasessa. Hyppää mielellään omalla tekniikallaan. Vähän kyttää erikoisempia esteitä, mutta muuten menee yli mistä tahansa. Maastossa rauhallinen eikä turhia säpsyile. Menee yksinkin ja tykkää laukkailusta pitkin polkuja. Maastossa hypätessä parhaimmillaan. Ei kyttäile vaan menee rohkeasti esteelle eikä koskaan melkein kiellä. Menee rohkeasti veteenkin. Kuumenee, mutta ei ryöstä eikä riehaannu. Ei säiky mitään silloin. Taluttaessa kävelee rinnalla eikä hötkyile. Välillä yrittää napata evästä mukaan.

  Kisoihin lähtiessä Jutta on ihan täpinöissään. Kävelee traileriin pienen mutkittelun kautta. Matkustaa lähes aina rauhassa, joskus vain vähäsen kolaa. Kisapaikalla on aika säpsy, mutta hallittavissa. Koulukisoissa Jutta vähän hakee oikeaa muotoa heiluttamalla päätä kunnes löytää oikean muodon. Hiukan jännittynyt aluksi, mutta rentoutuu koko ajan enemmän kunnes on herkistynyt ja mukava ratsastaa. Suorituksessa aluksi vähän kulkee pää pysyssä jonka jälkeen rentoutuu. Vähän voi sätkyä uusia nurkkia, mutta hiukkasen vain.
  Estekisoissa ollessa Jutta on samanlainen kuin koulu. Verryttelyssä aluksi tahmea kunnes kuumenee hiukkasen. Voi aluksi kiellellä jos ratsastaja ei ole tarkkana. Radalla ei suostu menemään hirveästi seinän viereen ja voi kiertää pelottavimmat esteet. Ratsastajan pitää olla koko ajan hereillä ettei tamma yllätä äkkiloikalla sivuun tai kiellolla. Kotiin lähdetään aina helposti eikä traileriin meno ole niin mutkikasta.

  Sukutaulu

  i. Kiukuttelija KAS
  ii. TWH Unohdettu Lupaus
  iii. CP Täpinä
  1.28,8ake
  iie. Persikka TM
  25,0aly
  ie. Dein Kotihengetär
  YLA3
  iei. Haperon Tihku
  KTK-III, VIR MVA Ch, YLA 1
  iee. ADN Tyrskytanssija
  e. Kastanjetin Viola
  ei. SS Kelmi
  KRJ-IV, YLA3
  eii. Jaatinen
  KRJ-IV
  eie. Lahja-Toive
  ee. NS Odessa Theodora
  eei. Tähtisumun Veijari
  eee. Omppu

  Kilpailukalenteri
  Katso koko kilpailukalenteri
  Vain parhaat tulokset

  JAOS ja pla plaa
  Lähtöjä 000. Voittoja 00, sijoituksia 00, yhteensä 00

  07.12.2008 / MEJ / Torasydän/ 70-80 cm / 15/23
  08.12.2008 / MEJ / Torasydän/ 70-80 cm / 19/24
  09.12.2008 / MEJ / Torasydän/ 70-80 cm / 2/24
  10.12.2008 / MEJ / Torasydän/ 70-80 cm / 4/24
  00.00.200 / Jaos / -/ ? / 0/0
  00.00.200 / Jaos / -/ ? / 0/0
  00.00.200 / Jaos / -/ ? / 0/0
  00.00.200 / Jaos / -/ ? / 0/0

  ulkoasu © Pilvimarja / muikkunen
  Kaikki muu © Lorian (Tinttu K.) ellei toisin mainita

 •  

  1