otsikko_joku1.bmp (280854 bytes)

 

ots_pentagrammi.bmp (100318 bytes)


 

»  Virallinen nimi: Pentagrammi
»  Lempinimi: Penta
»  Syntymäaika: 17.05.2004 (oma)
»  Rotu: Suomenhevonen
»  Sukupuoli: Ori
»  Väri, merkit: Tummarautias; --
»  Säkäkorkeus: 157 cm

»  Koulutustaso: KO Vaativa B  RE 110 cm
»  Kasvattaja: Mei / Horrosmaan (lopettanut)
»  Omistaja: Kiia / Faraway (Saaga)

»  Isä: Uskoton
»  Emä: Upeva
»  Emänisä: Piili»  Mainittavat saavutukset: --
»  ktk-palkinto: --»  Kuvagalleria
etu_penta.jpg (30392 bytes)
© Kami

 


j
Luonnekuvaus
:
dxv

»  Pentagrammi eli tutummin Penta on luonteeltaan kipakka ja menohaluinen ori, joka kuitenkin tiukassa paikassa osaa käyttäytyä mallikkaasti ja järkevästi. Kooltaan ori on massiivinen, mutta liikkeiltään yllättävänkin ketterä. Pentalta löytyy sitä kipinää mitä nuorelta ja suorituskykyiseltä oriilta vaaditaan.

Ratsastaessa Penta yleisesti ottaen kunnioittaa ihmistä ja mieltää tämän johtajakseen. Aina se ei kuitenkaan käyttäydy toiveiden mukaan, vaan osaa myös tuoda itsestään sen itsepäisen, vaikeasti hallittavan oriin puolen, mikä on tottakai käsittelijästä vähemmän mukavaa. Tammojen läheisyydessä Penta innostuu, kuten kuka muu ori tahansa ja saattaa machoilla hieman liioitellustikin. Penta nauttii vauhdista ja se on omiaan vaativalla maastoesteradalla, jossa se saa oman tasoisiaan haasteita. Penta on nopea oppimaan ja tuskastuu nopeasti, jos tehtävä ei vaadi siltä mitään tai samaa hommaa jankataan kerrasta toiseen.

(..jatkoa tulossa)

 Sukutaulu  

i. Uskoton
sh, 155 cm
tummanrautias
ii. Erakko
sh, 155 cm
rautias
ie. Melina
sh, 156 cm
musta
e. Upeva
sh, 156 cm
punarautias
ei. Piili
sh, 157 cm
rautias
ee. Lahja
sh, 154 cm
ruunikko

 

»   Pentan isä Uskoton on suorastaan loistanut westernkisoissa - sijoituksia on tullut tasaiseen tahtiin, tosin niitä huonompia sijoja ei sovi unohtaa. Kiltin luonteensa Penta on ehdottomasti saanut perintönä isältä, kuten myös ulkonäkönsä: Rami ja Uskoton ovat kuin toistensa peilikuvat, vain merkit eroavat. Pentan emä Upeva on estetammana ollut keskinkertainen, kuitenkin puolivälin paremmalla puolella. Upeva oli ennen ratsastuskoulukäytössä kunnes joku tuntilainen sen osti ja alkoi tammalla kisaamaan esteillä. Hyvin pärjännyt seuratasolla.

 Jälkeläiset:

»  1. sh-tamma Karmakujan Sinfonia, (s. 13.02.2005) e. Suhinan Sudenkorento


Kilpailukalenteri:

pvm, laji, missä, luokka, tulos© Kiia Jaatinen, 2004-2005  


1