Publicerad: 2009-11-10 - 19:40 Utskriftsvänlig text    Tipsa en kompis

Mike Zigomanis klar för Djurgården

Djurgården har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig resten av säsongen 2009/10 med den kanadensiske anfallaren Mike Zigomanis.

28-årige Mike Zigomanis fick sin hockeyfostran i den kanadensiska juniorligan OHL och spelade junior-VM med Kanada säsongen 2000/01. Efter flera framgångsrika juniorsäsonger blev han draftad av Carolina Hurricanes redan i den andra rundan, som nummer 46 totalt, i NHL-draften 2001.

Sedan dess har Mike Zigomanis blandat spel i NHL med farmarligan AHL. Totalt har han spelat 189 NHL-matcher och gjort 39 poäng, fördelat på 21 mål och 18 assists. Närmast kommer han från spel i Toronto Maple Leafs farmarlag Toronto Marlies.

– Vi är mycket glada över att vi snabbt ha hittat en ersättare till Mathias Tjärnqvist. Nu hoppas vi att Mike snabbt kan komma in i laget. Mike är en bra karaktär och hårt arbetande spelare. Han är en allroundspelare som även kan göra poäng, säger Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt.

Om pappersexercisen fungerar som den ska så blir Mike spelklar redan till lördagens bortamatch mot Södertälje. Hemmadebuten sker i sådana fall mot Frölunda på tisdag den 17 november.


NHL-mål där Zigomanis gör mål, framspelad av Mathias Tjärnqvist.

DJURGåRDEN HOCKEY

Utskriftsvänlig text    Tipsa en kompis

 

Nyheter

Montén: Vi visar upp god moral
Djurgården gjorde ingen toppinsats i segermatchen mot Luleå men tre poäng spelades hem och DIF visade upp god moral.

Bildgalleri: Djurgårdens IF - Luleå HF
Bilder från kvällens match mellan Djurgårdens IF och Luleå HF.

Nilsons bössa sänkte Luleå
Marcus Nilson avgjorde mot Luleå på Hovet. Med 4 minuter kvar vid ställningen 3-3 fick Nilson på en kanonträff som gav DIF ledningen, sedan gjorde han även 6-3 i tom kasse.

Laguppställningen mot Luleå
Till matchen mot Luleå i kväll är Jacob Josefson och Christian Eklund tillbaka i laget. Marcus Ragnarsson saknas dock även i kväll.

Hardy: Jag vill se vilja att deltaga
Djurgården siktar på att göra en bättre insats mot Luleå än mot Modo. För att så skall bli fallet vill Hardy Nilsson se att spelarna vill vara med och tävla.

DIFTV: Daniel Brodin och David Printz
DIFTV pratade med Daniel Brodin och David Printz efter matchen mot Modo och inför matchen mot Luleå.

 

DIFTV

DIFTV: Daniel Brodin och David Printz
DIFTV pratade med Daniel Brodin och David Printz efter matchen mot Modo och inför matchen mot Luleå.

DIFTV: Stefan Ridderwall
DIFTV träffade Stefan Ridderwall efter dagens träningspass i Mälarhöjdens ishall för att ta ett snack om träning, utveckling och snygga räddningar.

DIFTV: Mathias Tjärnqvist om skadan
DIFTV pratade med en nedstämd Mathias Tjärnqvist om den skada som nu tvingar honom till ett tre månaders långt uppehåll från hockeyn.

DIFTV: Publikklipp från Djurgården-Timrå
Djurgårdsklacken exploderar i jubel efter att Djurgården gjort 1-0 mot Timrå och klacken sjunger Ole ole ola - Alltid oavsett. Ännu fler klipp är på väg upp, titta in lite senare.

DIFTV: Publiksnack inför DIF-Timrå
DIFTV pratade med Djurgårdssupportrar inför Djurgårdens match mot Timrå i Hovet. Här ser du vad de supportrar vi pratade med tycker om säsongen hittills.

DIFTV: Mikael Johansson inför DIF-Timrå
DIFTV pratade med Djurgårdstränaren Mikael Johansson inför kvällens match mot Timrå i Hovet. Bland annat avslöjar han att Stefan Ridderwall vaktar målet igen.

Gör till startsida Lägg i favoriter
ADRESS
Djurgården Hockey AB
Box 2
121 25 STOCKHOLM-GLOBEN

Design, produktion och idé av A45
TELEFON, FAX & MAIL
Telefon: 08-600 81 00
Telefax: 08-600 81 99
info@difhockey.se