Hvem er du utro?

Maria Pedersen

Nogle gange kan de mindste ting i verden være dét, der rykker allermest i dit liv. En lille fin rød bog har de sidste uger rystet og vendt rundt på alt det, jeg troede på eller rettere sagt, det, som jeg er blevet opdraget til, man skal tro på.

Bogen er af Anja Lysholm og hedder Hvem er du Utro? Bogens titel kan måske få læseren til at tro, at her er en bog med slibrige detaljer om utroskab eller fordømmelse af utroskab. Langt fra for Anja Lysholm åbner med sin bog nye muligheder for at se kærlighed i et andet lys end det, vi kalder normalt

Polyamourøs
Anja Lysholm lever polyamourøst, hvilket vil sige, at man har lov til at have mere end en kæreste åbent vel at mærke og gensidigt.
Som Anja Lysholm skriver, er det kun i parforholdet, vi stiller ekstremt store krav til monogami, som mere end halvdelen alligevel ikke kan honorere. Kærligheden er ifølge Anja Lysholm en konstant energi og forskellen på kærligheden mellem mennesker, er blot den intensitet, vi ligger i den, så derfor giver det ingen mening at sige, at man elsker f. eks sine børn mere end man elsker sin elskede.
Når vi er utro lyver vi og skjuler os og får viklet os ind i nogle spind, der kan være dræbende at komme ud af. Det der gør os bange og løgnagtige i vores parforhold er forestillingen om, hvad vores eventuelle kærlighed til andre vil betyde for den, vi lever med. Så vi lyver for dem, vi siger vi elsker.

Indsigt
Efter Anja Lysholms bog, ved jeg nu, at det er okay, når jeg ind mellem bliver revet fuldstændig omkuld af kærlighed, når jeg sidder tæt op af min dejlige stille ven, der har en sjælden dybde, men hvor, vi so far, har en tavs beslutning om ikke at overskride den grænse, der hedder venskab.
Nogle gange kan jeg blive forelsket på et sekund nede i netto i ham den lækre, der står lige overfor mig og jeg kan mærke bølger af kærlighed, der bare vælter over mig og jeg får en stor lyst til at forfølge den følelse, der ikke handler om et pludseligt opstået begær, for det er en helt anden historie.

Lav nemt din egen flotte hjemmeside med Amine Hjemmesideservice.
Prøv GRATIS nu!

Indtast dit navn
Indtast din vens email
Indtast sikkerhedskode

Kommentarer (1)

  1. Anonym: torsdag, 12.11.2009 20:27

    Kan kun sige at jeg er dybt uenig i bogens pointe, men fred nu være med det..

Galleri

Joan Ørting (1 af 9)
Forrige | Næste