Virtuaalihevonen / a SIM-Game horse
Llwynereth Betha


© Tallin omaisuutta


Nimi: Llwynereth Betha
Sukupuoli: tamma
Syntynyt: 18.6.2006 (9v)
Rotu: welsh cob, sec D
Säkäkorkeus: 149cm
Väri: punaruunikko
Kutsumanimi: Betty
Taso: He A, 90cm
Rekisterinumero: VH-
Kasvattaja: Llwynereth Stud, Wales
Omistaja: Nokikylän talli
Hoitaja: otetaan!

Betty on luonteeltaan aika tavallinen cobi. Kaiken pitää sujua hänen päänsä mukaan, jos ei suju niin mihinkään ei yksinkertaisesti liikuta. Hän rakastaa tehdä myös kaikenmaallisia kepposia minkä vain kerkeää, mielikuvitukseltaan Betty on yhtä suurta ihmettä - jos se kuluttaisi saman energian työskentelyyn, olisi taivas vain rajana meitä kohdatessa! Mutta ei, omapäinen, ystäviinsä kiintynyt ja luimiva cob. Hoitaessa ei niinkään kannata laittaa käytävälle seisomaan, Betty nimittäin kuopii ja tanssahtelee hyvinkin ripakasti. Karsinassaan sen saa helposti laitettua, kun on riimu päässä ja naru ovenpielessä kiinni. Ei potki eikä pure, luimii vain.

Ratsuna voisi sanoa sen olevan hyvinkin rasittava. Askeleet ensinnäkin ovat hyvin tyypillisiä, epämukavia istuttavia sekä todella vauhdikkaita. Lysti on kaukana tilanteessa, kun Betty päättää lopettaa työnsä eikä tosiaan aio liikkua sillä nimellisellä hetkellä yhtikäs mihinkään. Satunnaisesti se saattaa saada erilaisia purkauksia, jolloin pukit lentävät tai puree kiinni kuolaimeen sekä lähtee omille matkoilleen. Betty ei siis ole helppo hevonen, eikä todellakaan ihan kokemattoman ratsastajan ratsu. Esteillä tamma kieltää aika helposti, pitää vain olla tosi jämäkkä toimissaan.

Saattaa kuulostaa aika hurjalta hevoselta mutta oikeasti sillä on erittäin suuri sydän, joka rakastaa herkutteluhetkiä erityisesti kesäisin nurmella. Silloin sen selkään voi huoletta kiivetä ja antaa tamman syödä omiaan. Maastossa Betty on myös ihan huippu, ei kiidä eikä kiri.

 i. Llwynerth Jacob
 wd 146cm rn
 ii. Bogbewie Butler
 wd 152 m
 ie. Eiddwen Brinna
 wd 145cm m
 e. Llwynerth Polly
 wd 150cm rn
 ei. Llwynerth Bond
 wd 148cm rt
 ee. Mynach Lady Granie
 wd 150cm rnKISATULOKSIA:
-

JÄLKELÄISET:
Pencocks Rum-Recall (ori, s. 11.6.07, i. Ewythr Igor)
Pencocks Liam (ori, s. 13.7.07, i. Ceridwyn Rasgall)