Uitzending 9: De Rotterdamse Vrije School

abonneer op deze thread

Search Reply
Sorteren Posts:    
  Pagina 2 van 3 (35) « 1 2 3 »
   01-07-2008, 12:07
robin1980 is niet online. Laatst actief: 1/7/2008 9:47:15 AM robin1980
Betreft: Pester Hans
Quote
Wat een rot tijd voor Roeland zeg!

Heel jammer dat de klas niet mee leefde met de gevoelens van Roeland.
Roelands gevoelens werden niet erkend en herkend. Erg verdrietig.

De klasgenoten zagen niet in hoe hij die periode ervaren had. Een mevrouw achter
in de klas reageerde: maar zij/wij deden dit niet en dat niet.....Onder het mom
van wat er wel gebeurd is, is niet zo erg, het viel wel mee!   

Was niemand die kon zeggen???
-wat erg voor je 
-sorry 
-wat vervelend dat het gebeurd is

Misschien zijn deze woorden wel gezegd, buiten de uitzending. Ik hoop het.

Ik begrijp dat de klas een ander beeld heeft uit die tijd, maar het minste wat ze 
hadden kunnen doen was begrip opbrengen voor Roeland.

Tuurlijk mag je nadat je begrip hebt getoont relativeren, alles op een rijtje zetten
en er met elkaar over praten.

Succes Roeland

groetjes Chantal
    
   01-07-2008, 15:50
Rianne81 is niet online. Laatst actief: 1/7/2008 1:24:48 PM Rianne81
Betreft: Pester Hans
Quote
Ten eerste voordat ik mijn verhaal doe wil ik wel even zeggen dat men wel te veel op Hans gefixeerd is...
Immers er is altijd meer dan één pester en het is wel héééél gemakkelijk om er maar één de schuld te geven. (Spreek uit eigen ervaring).
Ik ben nu 27 jaar, jonger dan de meesten hier denk ik, maar goed in mijn Middelbare schooltijd werd ik ook enorm gepest (en nu ik er over nadenk begon dat al wel op de lagere school).
Toendertijd snapte ik niet waarom ze mij nou altijd moesten hebben.
Nu denk ik eigenlijk dat die pesterijen kwamen omdat ik juist GEEN meeloper was, zoals de rest.
Niettemin doet het net zo veel pijn.

Toen ik gisteren dat hele Roeland-verhaal zag kreeg ik me toch ineens een enorme huilbui.
Het kwam weer zo dichtbij, het was alsof alles gisteren nog gebeurd was.
Daar denken pesters niet overna.
Vaak heb ik het idee dat ze hun gedrag makkelijk afdoen als "we waren toen kinderen; kinderen doen nou eenmaal dingen, je bent nu volwassen, zet je er eens overheen".
Makkelijker gezegd dan gedaan.
Ik heb jarenlang gedacht dat ik er overheen was en dat ik juist sterker ben geworden daardoor.
Sterker, ja, enigszins, wel denk ik.
Maar dat is net zoiets alsof je het goedpraat wat ze toen met je gedaan hebben; wat eigenlijk nooit goed te praten valt.
In het dagelijks leven merk ik het nog steeds dat ik er last van heb....
Vooral het afgelopen jaar is me dat helemaalopgevallen.
Ik vertrouw helemaal niet, ben zelfs enorm achterdochtig geworden.
Het werkt gewoon overal in door...persoonlijk, zakelijk, sociaal...etc.
Het blijft denk ik ej hele leven bij je....en misschien heb ik het nog steeds geen plekje kunnen geven.
Ik denk ook niet dat ik mijn kwelgeesten zou willen ontmoeten, want ik denk dat al mijn woede en frustraties dan de kop opsteken en dat ik waarschijnlijk iemand de nek zou omdraaien.
Zo van voel je dit...zo voel ik me mijn hele leven al door jou...alleen gaat het bij jou zo meteen weer weg en bij mij niet.

Nou nog even over de uitzending.....
Ik hoorde enkele klasgenoten zeggen dat ze het niet als pesten zagen want er werd niet gespuugd of geslagen o.i.d...
Daar werd ik heel pissig van, want het is net dat alleen lichamelijk gepest worden telt en de rest niet...
Lichamelijk pesten....bleef het daar maar bij daar kom je gemakkelijker overheen....
Het zijn de subtiele dingen, de verbale dingen die het meeste bijblijven...en die steken het meeste.
Wat ik (uit eigen ervaring) nog het meest erg vind is dat er anderen zijn die niets doen en dan alleen maar om de pesterijen van de ander staan te lachen....
Dat vind ik het meest erge van allemaal....
Trouwens dat de pesters nooit door hebben wat ze hebben aangericht....snap ik ook niet....

Hopelijk heeft iemand wat aan mijn verhaal (het was wel goed voor mijzelf om het eens van me af te schrijven).
Ook hoop ik dat ik niemand beledigd heb of dat iemand zich aangesproken voelt.

Groetjes Rianne
    
   01-07-2008, 17:13
annejens is niet online. Laatst actief: 3/10/2008 5:59:14 PM annejens
Betreft: Pester Hans
Quote
Tsjonge wat een hoop reacties op het pesten. En wat me vooral is opgevallen dat bijna alle mensen die gereageerd hebben vroeger ook gepest zijn. Maar waar lees ik reacties van de pesters?????? Is er nou werkelijk niemand die gekeken heeft en zich  geschaamd heeft voor wat hij/zij gedaan heeft? Weten de pesters van vroeger dan niet dat ze anderen mensen hebben vernederd?
Ik ben benieuwd of er iemand die gepest heeft dit leest en zichzelf als pester herkend. En daar zijn excuses voor aan zou willen bieden!

    
   01-07-2008, 17:29
sadflower is niet online. Laatst actief: 1/10/2008 9:40:05 AM sadflower
Betreft: Pester Hans
Quote
@rianne

Je geeft aan dat je waarschijnlijk de jongste bent op het forum, ik ben 32. Wel wat ouder inderdaad maar ik snap (voor zover dat kan) wat je bedoelt.
Wil even zeggen dat ik het goed vond wat je zei over wat sommige klasgenoten hadden gezegd.
Dat het niet zo erg was omdat er niet geslagen etc werd. Ben het volledig met je eens, ik werd ook enorm pissed toen ik dat hoorde.
Wat een onzin zeg, alsof het minder erg is dan.
Hadden ze mij maar alleen geslagen dan had ik terug kunnen slaan maar dit was voor mij veel erger.
Het negeren, doen alsof ze je aardig vinden alleen om informatie te krijgen en dat vervolgens weer keihard tegen je gebruiken, je isoleren, alle meeloper die vanaf een afstandje je uitlachen, nooit gekozen worden met gym om vervolgens als laatste over te blijven en toegewezen te worden aan een groepje dat dan luid en duidelijk laat merken dat ze dat verschrikkelijk vinden en het andere groepje wat heel hard moet lachen dat dat andere groepje mij toegewezen heeft gekregen, het alleen zijn in de pauzes, constant op je hoede zijn op wat er komen gaat.
Ach etc etc.

Denk niet dagelijks aan de incidenten maar op dit soort momenten komt het toch weer even keihard naar boven.

Sterkte.
    
   01-07-2008, 18:55
mijzelf is niet online. Laatst actief: 1/8/2008 6:21:33 AM mijzelf
Betreft: Pester Hans

Beste mensen, ik ben waarschijnlijk wat jonger dan de rest (16) hier; ik zit nog op school. Ik zit momenteel in 5vwo van een leuke school in Amersfoort. Ik zal maar beginnen met te zeggen dat ik het erg vervelend vind met wat er met Roeland gebeurt is, heel knap van hem dat hij nog terugdurft naar zo'n klas. 

Ik heb de aflevering ook gezien, eigenlijk omdat het na Boer zoekt Vrouw komt want ik kijk dit programma normalitair nooit. Toch ben ik blijven kijken omdat het me wel boeide. Gaandeweg begon ik mezelf te herkennen in de beschreven situatie. Godzijdank niet in Roeland maar in Hans; ik heb ongeveer dezelfde situatie meegemaakt.

Toen ik van de brugklas naar 3VWO ging; gingen er geen vrienden van me mee naar het VWO; ik stond er alleen voor, ik was de grootste niet, ik was toen misschien net 1,55m (1,57 einde schooljaar). Gelukkig ben ik redelijk bevriend geraakt met een groepje jongens, gaat nu heel goed trouwens. 
In ieder geval ik had een paar voordelen, ik was redelijk goed gebekt en al zeg ik het zelf, ik zag er best schattig uit.
Een ander klasgenootje van mij die in ongeveer dezelfde situatie zat head alleen minder geluk, hij had al een pestverleden (wist ik destijds niet) en was daardoor al redelijk onzeker en zag er trwouens ook niet echt gelikt uit.
Zoals de meesten ongetwijfeld wel weten zijn er altijd wel wat spanningen in de klas en  is er meestal we een het buitenbeentje. Vraag me niet waarom; ik weet het niet.
Het feit is dat ik dus ook weldegelijk mee ben gaan pesten tegen deze jongen om de aandacht in ieder geval van mij af te leiden. Aan het begin deed ik niet zo erg mee maar later begon het toch wel erg te worden. de arme jongen kwam in een sociaal isolement. Nu had ik nog niet zoveel maatjes dus was is vaak wel gedwongen naast hem te zitten, dat vond ik niet zo leuk. 
Ik begon flauwe grapjes te maken over hem om in iedergeval te zorgen dat ze geen flauwe grappen over mij zouden maken (werkte overigens wel goed).
Naar verloop van tijd einde 4e klas is de schattigheid toch wel een beetje van de klas (voorheen was het nogwel eens het populairste meisje van de klas zei: "Leerling A, doe niet zo flauw tegen hem dat is zielig" 
Dan sta je er zelf voor; alleen ik had alwel een vriendengroepje maar als hun het tegen iemand moesten hebben was ik dat toch meestal wel. Gelukkig voor mij kwam (ik heb de naam nog niet genoemd, zal ik nu toch maar doen) luuk , luuk was dus degene die werd gepest.. Gekukkig voor mij kwam luuk er nogaleens bijstaan om erook bij te horen. Je voelt hem al aankomen, het was hij of ik. Tsja de keuze is dan snel gemaakt natuurlijk, flauwe grappen, tas verstoppen en spullen eruit halen. 's zomers water of erger over hem heengooien enzovoort. 
Uiteindelijk heeft dit verhaal geen happy end, helaas. Aan het einde van de vierde klas, in een van de laatste weken. Heeft luuk besloten een mes mee naar school te nemen, na diverse persterijen op het internet (overigens niet direct van mij, ik was niet de aanleiding maar weldegelijk een van de oorzaken). Hij nam het mes dus mee naar school en bedreeg een klasgenoot van mij, die destijds op krukken liep omdat zijn been was gebroken. Iedereen schreewde moord en brand! uiteindelijk is de congierge erbij gehaald en is luuk van school gestuurt. 

Ik voel me natuurlijk wel schuldig over wat er is gebeurt hen had het graag anders gezien. Maar als ik het nu nog een keer zou mogen overdoen, had ik het waarschijnlijk op dezelfde manier gedaan. 
Wat jullie zeggen: die mensen zijn sociaal gestoord enzo. Ik kan jullie een ding vertellen, sociaal gestoord ben ik zeker niet, het is kiezen tussen twee kwaden. Ik herkende me dus in Hans, hij word nu als een soort van boeman neergezet, dat is hij zeker niet. Ik weet niet hoe ik zou reageren als ik luuk ooit terug zou zien, zou ik alles over 25 jaar zijn vergeten... de tijd zal het leren

Ik hoop dat jullie nu inzien dat ik , en waarschijnlijk Hans ook zeker geen slechte mensen zijn maar gewoon voor een lastige keuze stonden, een keuze waarin de meeste mensen mijn beslissing wel zouden hebben genomen.

Ik wens jullie allen een heel prettige avond en een fijn leven toe.


    
   01-07-2008, 19:53
leli89 is niet online. Laatst actief: 1/7/2008 5:35:45 PM leli89
Huh? [:^)] Betreft: Pester Hans
Quote

hallo iedereen,

ik wil graag even reageren op rianne81...
ik lees aan het einde  van jou verhaal dat je hoop er geen mensen mee beledigd te hebben...

ik zelf ben nu 18 jaar en ik denk de jongste persoon die nu gereageerd heeft...
ik zelf ben ook al vanaf mijn 6de ongeveer echt goed gepest!
ik was altijd de langste en altijd de dunste en ik deed gewoon me eigen ding!... ik was dus anders dan de andere.
liep niet met pesters mee en sprak ze daar ook op aan, dat had ik dus beter niet moeten doen, want vanaf toen was ik de sigaar...
 ik lees ook veel dat mensen het geen pesten vinden als er niet geschopt, geslagen of ander fysiek geweld wordt gebruikt...
woorden kunnen ook heel erg kwetsen hoor, HEEL ERG!

ik hoop dat dat ook wel gezien gaat worden!

 maar zoals rianne81 zei, dat ze geen mensen hiermee wilde kwetsen, ik denk dat als je zelf gepest bent dan voel je je niet beledigd...
de mensen die gepest hebben die zouden zich juist wel aangesproken moeten voelen en die mag je wat mij betreft best beledigen, als dat nodig is om ze er van op de hoogte te brengen van wat ze andere mensen aan doen met de dingen die zij niet zo belangrijk achten!

ik zelf ben heel sterk geworden van het pesten! het heeft mij gevormd naar de persoon die ik nu ben!
ik ben nu niet bang meer om de confrontatie aan te gaan met mensen die andere  personen op die manier lastig vallen..

Zou ieman zijn pester, of de bron van het pesten kunnen vergeven?
ik zelf ben daar heel erg over nagaan denken na de aflevering van gister...
ikzelf weet dat nog niet...

roeland ik vind het super knap dat je er gister gewoon was, en hoe je je sterk hebt gehouden...
ik vind echt dat je een excuses verdiend! ik vind het ook echt wel kwalijk dat hans niet zichzelf zover kon krijgen om nou echt duidelijk sorry te zeggen. daar was ie blijkbaar niet te mans voor...

ik wens jou het allerbeste!!!
 succes

leli89


    
   01-07-2008, 20:04
leli89 is niet online. Laatst actief: 1/7/2008 5:35:45 PM leli89
Sad [:(] Betreft: Pester Hans
Quote
hoi mijzelf,

ik lees net jou bericht ik heb er zelf net ook al een geplaatst, toen had ik de jouwe nog niet gelezen...

wat ik mij afvraag he; je zegt dat je, als je het over mocht doen je het precies zo zou hebben gedaan...
maar denk je dat het niet handiger is om er dan maar niet bij te horen samen met die 'luuk'?
is het je zoveel waard om iemand zo te kwetsen en iemand zo'n trauma te bezorgen, dat diegene er uiteindelijk een mes bijhaald om zich te verantwoorden en de pester of de bron achter het psten te bedreigen daarmee?

die luuk is van school gestuurd!
dehu zal je wel denken...

maar eigenlijk niet omdat hij dat zo wilde ( ja misschien ook wel hoor).
maar omdat jullie hem daar toe gedwongen hebben toch?!
hij is met dat mes aan komen zetten omdat het elke dag hetzelfde liedje was, ik kan het me wel indenken...
 of zie ik het dan HELEMAAL verkeerd?

nou succes ermee...

Jij ook luuk als je dit toevallig leest!!!

leli89
    
   01-07-2008, 20:14
Henk68 is niet online. Laatst actief: 1/8/2008 8:06:02 PM Henk68
Betreft: Pester Hans
Quote

mijzelf, ik vind het dapper van je dat je dit durft op te biechten. Ik begrijp dat je het vervelend vind hoe het is gegaan alleen ik betreur het dat je zegt dat je waarschijnlijk hetzelfde zou handelen in die situatie. Dit is waarschijnlijk een vorm van verdediging om aan te geven dat wat je gedaan hebt toch in zeker zin goed is. Dit is jou overlevingsmechanisme waar je achter staat, echter zou ik als ik jou was gaan nadenken over alternatieven om te "overleven" nu je de concequenties ervan hebt gezien.
Ik begrijp uit je verhaal dat je al bevriend was met een groep jongen voordat je begon met pesten. Het pesten was dan dus blijkbaar niet nodig om geaccepteerd te worden in de groep. Ook vertelde je dat je redelijk goed gebekt was. Ik maak hieruit op dat je gewoon niet zeker was in de groep. Er zijn meer manieren om je respect in de groep te verdien dan pesten. Je merkt in een groep meestal wel waar ze waardering voor hebben. Als je je op die punten probeert te verbeteren hoef je met heel het pesten niks te maken hebben dan kan je redelijk makkelijk een andere kant op kijken. Ik zeg niet dat de andere kant op kijken de beste oplossing is maar in iedergeval een makkelijke beter dan meedoen. Het beste zou zijn als je het pesten probeert te verminderen. Dit is niet makkelijk want je kan niet zomaar partij kiezen voor de gepesten in zon groep als jij niet de leider bent. Maar je kan altijd proberen het te verminderen. Rustig de grenzen van hoever de pesters gaan inperken door te zeggen dat ze op bepaalde momenten tever gaan. Dit heeft waarschijnlijk geen direct effect maar in een groep zitten altijd mensen die ook twijfelen aan hun acties. Ze zullen langzaam maar zeker bereid zijn kleine stapjes met je mee te maken wat een ketting reactie heeft. Je zult ze inderdaad kleine staptjes moeten zetten en het zal veel moeite kosten maar het zal je uiteindelijk wel voldoening geven.
Er zijn vast nog wel een aantal andere oplossingen ik hoop dat je er over na zult denken en toch anders zal handelen een volgende keer.


    
   01-07-2008, 21:14
Henk68 is niet online. Laatst actief: 1/8/2008 8:06:02 PM Henk68
Betreft: Pester Hans
Quote
leli89, ik ben heel trots op je sterke karakter. Ik begrijp je reactie ook wel ik zou ook meer in de richting handelen zoals jij beschrijft omdat ik zelf pesten heb meegemaakt. Helaas is niet iedereen zo sterk en dit valt ook niet altijd te helpen dit wordt gecreeerd door situaties die je meemaakt.
Als je hier niet tegen opgewassen bent dan probeer je op zoveel mogelijk manieren om dit te vermijden. Daarnaast blijkt ook uit het verhaal dat mijzelf ook niet echt waardering had voor luuk en dan is het lastig om zoiemand te verdedigen. Waardering voor iemand kan je niet forceren hem normaal behandelen wel. Jij hebt dit medeleven wel waardoor het voor jou logischer is om het voor iemand op te nemen. Maar je kan het iemand anders niet kwalijk nemen als hij dit gevoel niet heeft. Hij heeft hier ook niet voor gekozen en kan hier ook niet voor kiezen.
Je zal als geen ander beaamen dat je mensen moet waarderen hoe ze zijn. Er zijn keuzes in het leven maar niet elke keuze kan voor iedereen hetzelfde zijn omdat ze andere dingen hebben meegemaakt en simpelweg met andere genen zijn geboren.
    
   01-07-2008, 23:43
Hans 1 is niet online. Laatst actief: 1/9/2008 9:35:21 PM Hans 1
Betreft: Pester Hans
Quote
Ik reageer hier even op iedereen die op mij gereageerd heeft.
Maar ikzelf noem mij liever niet pester hans.
Allereerst begrijp ik de emotionele reacties, vooral van mensen die zelf in het verleden gepest zijn.
Velen van jullie vonden mijn reactie afstandelijk, of ik niet begreep wat ik iemand had aangedaan.
En ik kan dat ook wel begrijpen, kijkend naar het filmpje.
De werkelijkheid is gelukkig anders.

De stijve manier waarop het gesprek was verlopen, lag grotendeels aan de insteek die door de kro was gekozen om dit thema voor het voetlicht te brengen. N.l. een simpele slachtoffer-dader confrontatie. Zowel Roeland als ik zijn totaal onvoorbereid met elkaar het bos ingestuurd met de bedoeling om huilend in elkaars armen te vallen of op de vuist te gaan. Zo simpel liggen de zaken echter niet, en daarmee werd het thema dan ook enorm onderschat. Zonder dat we het van elkaar wisten, zijn we beide terughoudend geweest in onze reacties, omdat dit soort onderwerpen veel gecompliceerder liggen.
Ik denk dat de gevolgen van het pesten zodanig zijn, dat je niet maar even een schuldige moet willen aanwijzen en vandaar de terughoudende reactie beiderzijds. Ik realiseer mij echter heel goed wat dit voor Roeland heeft ingehouden.
Ik hoop dat jullie uit de reacties vanuit de klas op hebben kunnen maken dat het pesten een classicaal iets is geweest en ik voor mijn deel daarin natuurlijk excuus heb gemaakt. Wellicht vinden sommigen dat ik daarvoor op mijn knieen moet,  maar daarin heb ik met name een verplichting naar Roeland, en daarin hebben we nu een goede verstandhouding.
Wij hebben samen gemeend aan dit onderwerp mee te moeten werken in het belang van het thema pesten.
Naar onze mening is helaas te weinig aandacht besteed aan alle andere oorzaken.
Ik begrijp dat gepeste mensen logisch een haatdragend hart hebben naar iedereen die hun gepest hebben, maar je moet je realiseren dat we hier spreken over kinderen van 14. En hoe zeer ik de gebeurtenissen nu ook als volwassene betreur, een kind van 14 of 15 of 16 is nog slecht in staat tot zelf reflectie. In een klas bepalen groepsgedragingen met name hoe het er aan toe gaat, wie de sterke jongen, het leukste meisje en wie er gepest wordt. Ik denk dat met name volwassenen hierin een grote rol spelen.
Ouders moeten hun kinderen niet tot buitenbeentjes maken door de kleren die ze hun kinderen aantrekken of de bloempot kapsels die ze hun geven. Als je kind gepest wordt, ga naar school en eis dat er iets aan gedaan wordt. Voedt je kinderen niet wereldvreemd op. Verder moeten vooral leerkrachten het kind een veilige school geven. Bij ons was de leiding in dat stuk ver buiten beeld, iets wat ze overigens later erkend hebben. Maar ook moeten we ons realiseren dat wij de leraren dan ook de ruimte moeten geven om die omgeving te scheppen met name door strenger op te kunnen treden naar kinderen die pesten. Dus niet  zelf op hoge poten naar school gaan om de leraar  even uit te leggen hoe de wereld in elkaar zit.

Verder, hoop ik dat Roeland nu wel de erkenning krijgt die hij vroeger ontbeert heeft, want hij is een begenadigd kunstenaar geworden. Dus raad ik iedereen aan op zijn site te gaan kijken, www.roelandlangendoen.nl

Bedankt, Hans

    
   01-08-2008, 8:07
Chrissy71 is niet online. Laatst actief: 1/16/2008 6:37:58 PM Chrissy71
Betreft: Pester Hans
Quote
Als je hier gereageerd hebt en je verontwaardiging hebt gespuid, kijk dan ook even onder topic "vrije school en pesten" en lees de "intelligente" reactie van nijlpaard.
Daar zakt je broek echt van af.
    
   01-08-2008, 16:01
roeland is niet online. Laatst actief: 1/8/2008 1:22:03 PM roeland
Big Smile [:D] Betreft: Pester Hans
Quote

hier met roeland,

Beste hans, morgen reageer ik echt op dit alles want ik ben nu even te onrustig om een goede reactie te geven en bovendien heb ik  niet alles nog goed gelezen.
Voor de mensen die op mij gereageert hebben bedankt.

Alvast wil ik nu hier even zeggen dat ik nu met hans een heel goede verstandhouding heb en dat we elkaar binnekort  gaan zien. 

Het een en ander is al goed met elkaar besroken en uitgesroken.
Want wij beiden moeten gewoon weer verder in het leven.
We spreken in het programma wel over een periode van zo 'n 30 jaar geleden. mijn persoonlijke ervaringen en herinneringen en wat  daar van over is. Het een en ander ligt in werkelijkheid wat gecompliceerder dan wat er uiteindelijk in het programma te zien is.
Ik hoop dat het ook duidelijk is dat hans echt niet de enige was die mij uit het raam gooide  en dat men toen als school er te weing mee deed. 
He Hans hoe je taai.

vriendelijke groet roeland


    
   01-08-2008, 16:59
Leentje68 is niet online. Laatst actief: 3/16/2008 7:52:35 PM Leentje68
Betreft: Pester Hans
Quote

Beste Roeland,

Het siert je dat je hier op dit Forum komt en het opneemt voor Hans. Meer nog dan hoe er zo 'n dertig jaar geleden met je werd omgegaan, ben ik erg gevallen over de manier waarop Hans en consorten hier nu mee omgingen. Er was nauwelijks erkenning voor het feit dat het gebeurd was, men deed er lacherig over en er kwam geen enkel excuus voor wat er toen was gebeurd. Wat dertig jaar geleden gebeurde is gebeurd en helaas niet terug te draaien, nu dertig jaar later zou je echter wat volwassener gedrag verwachten. Het is het gedrag van nu dat deze mensen van toen zo tekent en wat anderen zo doet stuiteren!

Beste Roeland, ik wens je alle goeds van de wereld voor nu en in de toekomst!

Met vriendelijke groet,
Leentje68


    
   01-08-2008, 19:31
den hollander is niet online. Laatst actief: 1/8/2008 5:07:48 PM den hollander
Betreft: Pester Hans
Quote

Ik heb ook op de Vrije school gezeten in de jaren 70 en moet bekennen dat ik mezelf herken in de pester Hans.
Uit een onzekerheid en angst om zelf niet de pispaal te worden heb ik me ook jarenlang met pesterijen bezig gehouden.
In mijn beleving was er altijd een dreigende sfeer van pakken of gepakt worden.
Ik wil niks goed praten maar door het ontbreken van enige structuur en leraren die het allemaal wel best vonden was er altijd een dreigende sfeer.
Jarenlang heb ik me een slecht mens gevonden en nog steeds vind ik het niet fraai om je onzekerheid zo te uiten ,maar  als structuur en veiligheid totaal ontbreken kunnen kinderen heel gemeen worden.
Voor beide,Hans en Roeland respect om je zo kwetsbaar op te stellen.


    
   01-09-2008, 9:13
Abdulwadud.nl is niet online. Laatst actief: 1/2/2008 3:48:04 PM Abdulwadud.nl
Betreft: Pester Hans
Quote
 roeland wrote:

hier met roeland, [...]

Alvast wil ik nu hier even zeggen dat ik nu met hans een heel goede verstandhouding heb en dat we elkaar binnekort  gaan zien. 

Het een en ander is al goed met elkaar besroken en uitgesroken.
Want wij beiden moeten gewoon weer verder in het leven. [...] He Hans hoe je taai.

vriendelijke groet roelandWat ben ik blij dat jullie (Hans en Roeland) verder gaan met het contact. Had ik ook wel verwacht, maar het is som schrijnend om te moeten zien hoe jullie op basis van één enkele reportage en studio-opname worden beoordeeld. Dat ligt m.i. aan het inlevingsvermogen van veel kijkers, die MOETEN ook beseffen dat het voor jullie NIET gebruikelijk is om samen door het bos te struinen, gevolgd door de camera. De redactie van De Reünie heeft helaas maar 55 minuten (of daaromtrent) voor één aflevering, dan blijven er automatisch zaken liggen en komt niet alles aan bod.

Laat "onze aflevering" het beginpunt zijn voor veel goeds. Niet alleen het contact tussen Hans en Roeland, maar ook ter ondersteuning van "anti-pest" programma's op scholen. Op de middelbare school van mijn dochter Yande is daar al een mooi begin mee gemaakt. Gisteren heeft de mentor van mijn dochter de aflevering klassikaal vertoond met na afloop een gesprek over pesten, algemeen en specifieke voorvallen. Tijdens de vertoning heeft ze het beeld even op freeze gezet, toen werd gezegd dat het gedrag tegenover Roeland DESTIJDS niet als pesten werd ervaren. Na haar uitleg vervolgde de mentor de vertoning.

Hans en Roeland, is het misschien een goed idee om jullie verhaal te vervolgen in een aflevering van De Reünie Extra? In 2007 zijn ook enkele verhalen van het seizoen ervoor uitgediept, zou een goed idee zijn voor jullie om zo het beeld van jullie (verstandhouding) waar nodig bij te stellen. Doe eens een gooi bij de redactie. Wie weet...
    
  Pagina 2 van 3 (35) « 1 2 3 »
Search Reply
Sorteren Posts:    
KRO Reunie » Reünie seizoen ... » Uitzending 9: D... » Betreft: Pester Hans

Powered by Community Server, by Telligent Systems