» connemara-ori Missway's Randall aka Rane

» syntynyt 4.9.2007 - VARL
» rek.nro VH-37446

» säkäkorkeudeltaan 148 cm
» väritykseltään kimo

» kasvattanut Missway (FIN)
» omistaa mmeiju. / Naveyard

» estepainoitteinen
» koulutettu tasolle helppo A, rataesteet 120 cm
» VIR MVA Ch

päiväkirjakilpailukalenterivalmennukset

"Hyvän käyttöponin tulee olla luottavainen, poikkeuksetta kiltti, ratsastettaessa opettavainen ja osaava, sekä sen tulee toimia niin aloittelijoiden alla kuin taitavienkin ratsastajien, tehden molemmilla parhaansa."

Onneksi me Ranen kanssa emme ole noin tylsiä ja ennatta-arvioitavia. Jos Ranelta kysyttäisiin, hyvän käyttöponin tulisi olla omapäinen mutta rehellinen, toimiva vain kokeneiden kuskien alla ja käytökseltään hyvinkin miehekäs - siis orimainen. Ja sellainenhan tämä mies on.

Hoitaessa tämä kuvankaunis poika on ihan suhteellisen turvallinen tapaus, kunhan sen kanssa osaa pelisäännöt. Sen kanssa ei saa olla kiireinen, pahalla tuulella tai vain robottimaisesti "hoitaa hommat pois alta". Rane tarvitsee aikaa, huomiota ja rauhallisuutta nauttiakseen olostaan. Mikäli ympärillä on ylimääräistä tungosta tai meininkiä, osoittaa mies mieltään luimimalla ja välttelemällä kosketusta. Tälle ponille ei riitä vain hoito; se tarvitsee parasta mahdollista hoitoa. Arka tai pelokas Rane ei ole, se vain yksinkertaisesti nauttii hellästä hoivasta. Kisamatkoilla sen kanssa tulee ottaa mahdollisimman paljon ylimääräistä aikaa, jottei mikään hoitotoimenpide jäisi viime tippaan. Turha hötkyily voi pilata ponin mielentilan lisäksi myös sen suorituksen

Kun tämä connemara saa selkäänsä ratsastajan, ei se anna mitään ilmaiseksi. Vedä kertaalleen liikaa ohjista, potkaise turhan kovaa kylkiin tai jää nojaamaan liikaa taakse; Rane kyllä huomauttaa kohteliaasti liimaamalla raajansa maahan tai pukittamalla. Ratsastajan tulee olla varma otteissaan, mutta herkkä ja työskentelynhaluinen. Tämä herra ei työskentele kenellekään, se työskentelee yhdessä jonkun kanssa. Sileällä työskentely ei siis ole helppoa kenen tahansa ratsastamana, mutta ei se helpommaksi tule esteillä tai maastossakaan. Rane kieltäytyy herkästi, jos yhdelläkin esteellä jää myötäämättä. Se tosin hyppää pyöreästi ja ilmavasti, joten kapasiteettia ja taitoa sillä olisi vaikka muille jakaa.

Voi olla ylpeä, jos saa Ranen näyttämään parastaan. Se ei ole helposti tehty, vaan vaatii aikaa, luottavaisuuden nostamista ja hevosten ymmärtämistä. Pakottamalla saa aikaiseksi vain ilmalennon ja erittäin epäluuloisen ponin, jonka kanssa työskentely tuskin enää onnistuu - ainakaan ilman järkyttävää työtuntimäärää.

Näin ylpeänä omistajana voin kaikeksi iloksenne ilmoittaa, että meillä kahdella pelaa kyllä työskentely hyvin, joten mahdotonta se ei ole. Oikein ratsastettuna Rane on mitä mukavin; herkkä, eteenpäinpyrkivä, yhteistyöhaluinen ja paikkaa monet ratsastajansa tekemät pienet virheet. Se on rehellinen sanan kaikissa merkeissä, rakastettava.

Maailman paras tunne on epäilemättä lihaksikas poni takapuolen alla, jokainen lihas valmiina työskentelemään ja antamaan kaikkensa pienimmästäkin käskystä; kirkkaat silmät hehkuen luottavaisuutta; pystyt korvat kuuntelemassa ratsastajaansa; ja mikä tärkeintä, ponin kaikki keskittyminen vain ratsastajassaan - ihmisessä, johon se luottaa tilanteessa kuin tilanteessa.

i. VIR MVA Ch Verlangzamen
conn, 142 cm, KTK-II, YLA3, ERJ-II
ii. Zwijgzaam
conn, 145 cm evm
ie. Beheerzing
conn, 140 cm evm
e. VIR MVA Ch Dunfield's Scarlett
conn, 141 cm
ei. Crestwood's Bond Blue
conn, 145 cm evm
ee. Dunfield's Greta
conn, 140cm evm

Verlangzamen, upea connemaraori on kantakirjattu kolmannelle palkinnolle, se on ansainnut ERJ-II -palkinnon, palkittu Yleislaatuarvostelussa kolmannelle palkinnolle ja tämän kaiken lisäksi se on myös ansainnut VIR MVA Ch -arvonimet. Tämän häikäisevän ulkomuodon alla on myös rehellinen herra, joka on avoin ja työskentelyhaluinen ratsu. Sillä on kilpailtu sijoittuen niin koulu- kuin estekilpailuissakin. Koulutustasoltaan se on helppo B ja ratana se hyppää 120 cm. Ranen isänisä on Zwijgzaam, kuuluisa esteratsu ja suosittu siitoseläin Irlannissa. Väritykseltään ruunivoikko mies on 145 cm korkea, ja sillä on kymmeniä jälkeläisiä. Beheerzing on taasen melko tuntematon maatilan työjuhta, jonka säkäkorkeus on 140 cm. Kisaamaton kimo tamma on kuitenkin lahjakas ratsu, ainakin jos sen sukua katsellaan. Sen emä Opgewekt on kierrellyt reilusti kansallisen tason koulukilpailuja sijoittuen lähes poikkeuksetta joka kerta.

Ranen emä, VIR MVA Ch Dunfield's Scarlett on 141 cm säkäkorkeudeltaan ja väripeite on kauniin ruskea mustin jouhin. Estepainoitteinen neito kilpailee lähinnä estekilpailuissa, joista sillä onkin jo lukuisia sijoituksia. Näyttelyissä näyttänyt poni on myös ollut monta kertaa luokkavoittaja ja ansainnut kaksi muotovalio-sertiä. Sen emä, Dunfield's Greta, on lahjakas, mutta nuorena huonosti kohdeltu kilpahevonen. Scarlettin isä Crestwood's Bond Blue on taasen brittiläissyntyinen esteponi, jonka sijoitusprosentti kaikissa sen käymissä kilpailuissa on jopa 80. Luultavasti tältä orilta on siirtynyt Ranellekin tämä suhteellisen iso olemus - ja lahjakkuus.

Rane on siitoskäytössä satunnaisesti.

t. Soundless Rafaella (e. Funcie KT) | s.1.12.2008

Ulkoasun ideasta kiitokset Mollylle, toteutuksesta kiitos Daniela P., kuvasta kiitos Katja K.:lle sekä Daniela P.:lle
THIS IS A SIM-GAME HORSE!