maanantai, helmikuu 08, 2010

Odotettavissa katkeraa tilitystä


H/T: Dr. Doctor

lauantai, helmikuu 06, 2010

Yksinkertaista kun sen oikein oivaltaa

Tämän blogin ihan jo enimmäisissä kirjoituksissa ihasteltiin Totuuden Sole Lahtisen viiltävän terävää analyysia. Nyt, lähes viisi vuotta myöhemmin ei voi kuin todeta, että Solen tahti vain parenee vanhetessa. Jälleen kerran päivän lehdessä Sole antaa neroutensa loistaa.
Hajanainen teekutsuliike syntyi viime vuonna, kun Obaman hallitus alkoi paikata edeltäjänsä George W. Bushin virheitä pelastaakseen pankit romahdukselta.
Tuollaiseen tiivistykseen ei pystyne edes Totuuden johtava Amerikan penaali Pekka "Psycho" Mykkänen.

sunnuntai, tammikuu 31, 2010

Ilmastototuuden Asiantuntijat

Puolueen Ilmastototuuden vartijoiden päivystävä dosentti meteorologi tutkija ja jääasiantuntija Jouni Vainio ihastutti Puolueen uskollisia Totuudessa Kööpenhaminan alla 1.12.2009 lausunnolla: Jäätalvesta tulossa ennätyksellisen leuto. Tällaisille todellisille Asiantuntijoille on Totuudessa aina käyttöä, ja eipä ihme että Totuuden penaalikollektiivi Ann-Mari Huhtanen, Sami Takala ja Mikko Välimaa kutsui Jounin jälleen kerran hätiin eiliseen paperi-Totuuteen: Jäät myöhästyttävät laivoja Suomenlahdella.
Tutkija Jouni Vainio Ilmatieteen Jääpalvelusta arveli, että Nordlandian jäihin juuttuminen on ollut usean syyn summa. "Jää, sää, liikenne ja sopiva kohta ovat olleet syinä."
Uskomatonta mutta totta: samat syyt koituivat myös Titanicin kohtaloksi!
Laivaväylien risteysalueella jääkentät yleensä rikkoutuvat vilkkaan liikennöinnin vuoksi pieniksi paloiksi, ja näin lienee käynyt myös perjantaina.
No shit, Sherlock!
Päivän aikana idästä ja etelästä puhaltanut voimakas tuuli taas on liikutellut näitä jääpaloja. "Mitä luultavimmin Nordlandia on jäänyt jumiin tällaisiin väylän täyttäneisiin, pystyyn jäätyneisiin, 20 sentin paksuisiin jääkalikoihin", Vainio arveli.
Ikävää että tällaisina ennätyksellisen leutoina talvina nuo jäät keksivät ilkeyttään jäätyä pystyyn. Muuten ei olisi mitään hätää.

Kaikesta huolimatta nämä jää yms. jutut alkavat rassaamaan jo niin pahasti Puolueen uskollistenkin vakaumusta, että jopa Totuudessa jouduttiin Näköradion tavoin uskonvahvistustalkoisiin. Tehtävään tarttui päivän lehdessä aiemmin mm. Asiantuntijoita ilmastopiirissä haastatellut Jenni Virtanen.


Jenni aloittaa hengenkohotuksensa upeasti tällä kuvalla (ilman Lähteen logoa tietenkin):

Himalajalla sijaitseva Halongin jäätikkö vuonna 1981 (ylh.) ja lokakuussa 2005 (alh.).
Pikkupoika muistuttaa Jenniä siitä, että vaikka käyttääkin Puolueen oikeita ja luotettavia Lähteitä (niitä samoja kuin IPCC), kannattaa olla tarkkana. Kuvat lienee otettu kesäkuussa; tuo lokakuu on päivä jolloin Äärimmäisen Luotettava Organisaatio laittoi kuvan esille Internettiin. Sitten itse asiaan.
Ilmastoskeptikoilla on ollut viime aikoina syytä juhlaan. Taskussa on muutama makea voitto kansainvälisestä tiedeyhteisöstä.
Näin juuri. Muutama hörhö taistelee koko kansainvälistä tiedeyhteisöä vastaan. Jennin on helppo uskoa tämä, onhan hän kerran nähnyt erään luonnontieteen professorin, kun oli matkalla Naistutkimuksen luennolle Mansen penaalikoulussa.
Kaikessa skeptikotkaan eivät onnistuneet. Ikävä tosiasia on, että vaikka vuoden 2035 takaraja oli rajusti liioiteltu, Himalajan jäätiköt sulavat silti. Tämänhetkinen kutistumistahti on puolesta metristä metriin joka vuosi.
Pikkupoika tunnustaa tyhmyytensä jo tässä vaiheessa: jostain oli jäänyt sellainen harhaluulo että kutistumisalaa mitataan neliömetreissä ja tilavuutta kuutiometreissä. Mutta oikeastaan tämä kutistumisen mittaaminen yksiulotteisesti metreissä sopiikin varsin hyvin Puolueen uskollisten binäärisen Hyvät vs. Pahat maailmaan. Ei, ei Pikkupoika suinkaan epäile Jennin lukuja, niille löytyy varmasti jokin aivan erinomainen Lähde.
Ja tämä kylmyys sitten. Sää on eri asia kuin ilmasto, jonka lämpenemistä tutkijayhteisö on yhtä mieltä.
Kaikki yhdessä: vaikka sää on ollut kylmää, ilmasto lämpenee Asiantuntijoiden mukaan edelleen. Kyllä se siitä kun tarpeeksi toistamme. Sota on rauhaa, vapaus on orjuutta ja tietämättömyys on voimaa!
Talvi-ihmisiä ilahduttanee, että jos Golfvirta ilmastonmuutoksen vaikutuksesta pysähtyy, kirpeä pakkassää saattaa jopa lisääntyä Suomen leveysasteilla.
Se elää sittenkin! Se elää Totuudessa!
It is long time that the Gulf Stream-European climate myth was resigned to the graveyard of defunct misconceptions along with the Earth being flat and the sun going around the Earth.

[Korjaus 3.2.: Pikkupoika kutsui erheellisesti Jouni Vainiota "päivystäväksi tutkijaksi". Oikea titteli on "päivystävä jääasiantuntija": Merijäätä enemmän kuin 2000-luvulla keskimäärin. Eikä hihitetä siellä takarivissä!]

[Lisäys 3.2.:
]

lauantai, tammikuu 23, 2010

Ilmaston lämpenemistä seuraava kylmenemisjakso

Koska uusi vuosi on alkanut ns. viileämmissä merkeissä, monen heikomman ilmastovakaumus saattaa olla koetuksella. Tällöin on hyvä tukeutua karismaattisiin Penaaleihin kaikkien harhaoppisten ajatusten karkoittamiseksi. Erinomaista uskonvahvistusta kaikille meille heikoille tarjoaakin tänään Puolueen Näköradion Helena Ala-Mettälä: Sää jatkuu kylmänä - silti ilmasto lämpenee. Kohotetaanpa yhdessä tunnelmaa:
Ilmastonmuutos ei ole hidastumassa
Sota on rauhaa!
Aikaisemmat lauhat talvet ovat antaneet vahvistusta ilmastonmuutokselle ja sen aiheuttamalle lämpenemiselle.
Vapaus on orjuutta!
Vaikka sää on ollut kylmää, ilmasto lämpenee asiantuntijoiden mukaan edelleen.
Tietämättömyys on voimaa!
Kaikki voidaan selittää Suomen ilmaston ja talvien suurella vaihtelulla.
Paitsi aikaisemmat lauhat talvet!
Kylmä sää ei ole merkki siitä, että Ilmastonmuutos [sic!] olisi hidastumassa.
Ei missään tapauksessa, vaan vanhat lämpimät säät ovat Merkki siitä, että Ilmastonmuutos on kiihtymässä!
Toisaalta vielä ei olla ilmaston lämpenemistä seuraavassa kylmenemisjakson vaiheessa.
Kylmenemisjaksossa sitten vasta lämpeneekin!

maanantai, joulukuu 21, 2009

Ei mitään onnenpyörää vaan varma veto!

Huhtikuussa järjestettiin mielenkiintoinen Puolueen oikeamielisten paneeli otsikolla Onnenpyörä vai venäläinen ruletti? - Finanssikriisin tausta, kulku ja seuraukset. Harmikseen Pikkupoika ei huomannut tilaisuutta ajoissa, sillä paneeli koostui Tasavallan talousymmärryksen huipuista:
Otto Bruun, taloustoimittaja, Voima-lehti
Risto Harisalo, hallintotieteen professori, Tampereen yliopisto
Jyri Raivio, toimittaja, Helsingin Sanomat
Anni Sinnemäki, kansanedustaja, (vihr.)
Vesa Vihriälä, talousasioiden alivaltiosihteeri, VNK
Tasavallan terävin analyytikko, Jyri, teki tilaisuudessa kovan ennustuksen.
Pamfletin julkistustilaisuudessa tänään Jyri Raivio ennusti suomalaisille pankeille kasvavia vaikeuksia vuoden loppua kohti. Ei auta jos Suomen talous ja rahoitusjärjestelmä ovat "kunnossa", koska ne ovat kuitenkin osa globaalia taloutta joka ei todellakaan ole kunnossa.
Koska asia oli jo tuolloin täysin selvä, Jyri yritti vielä rahastaa asialla.
Yleisön joukosta puheenvuoron käyttänyt europarlamentaarikko Eva-Riitta Siitonen (kok.) kuulutti finanssimaailmalle kuluttajansuojaa, toimittaja Jyri Raivio liputti Tobinin veron puolesta ja Vesa Vihriälä (kesk.) kehotti sammuttamaan vanhan talon ennen uuden finanssiarkkitehtuurin suunnittelua, josta monet ovat intoilleet.
---
Helsingin Sanomien Raivio yritti lyödä vetoa Vihriälän kanssa, että vuoden loppuun mennessä meilläkin pankit ovat valtion apua anomassa. Vihriälä ei lämmennyt, vaan mainosti, ettei harrasta vedonlyöntiä.
Harmi. Tarinan opetus on, että milloin tahansa Puolueen oikeamielinen haluaa lyödä vetoa talousasioista, kannattaa ottaa heti kiinni. Helpompaa rahaa ei olekaan; vähän kuin varastaisi tikkukaramellin sylivauvalta.

P.S. Nyt kun Jyri jää eläkkeelle, olisikohan tuosta Otosta paikkaamaan? Luulisi vähempienkin näyttöjen riittävän Totuuden johtavaksi talouspenaaliksi.
Ajauduttuaan vuonna 2003 taloustieteen opiskelijaksi Otto Bruun on näkymättömän käden ohjaamana aktivistina ja toimittajana yrittänyt kyseenalaistaa talouden ja politiikan keinotekoista erottelemista. Hän toimittaa ruotsinkielistä Le Monde diplomatiquea, kirjoittaa Voimaan ja Ny Tidiin ja harrastaa muun muassa opiskelua sekä yliopistouudistusten ja EU:n kritisoimista. Hän rakastaa merta ja saaristoa, mutta laiminlyö näitä aivan liikaa. Heikkona hetkenään Bruun syyttää tästä laiskasti kapitalismia.

sunnuntai, joulukuu 20, 2009

Jyri Raivio jättää Totuuden!

Päivän Totuuden koko talousetusivu on omistettu Puolueen vanhalinjalaisten kantavalle voimalle.
Helsingin Sanomissakin vietettiin vastikään 30 toimittajan yhteisläksiäisiä: Yhteensä tuhat vuotta työkokemusta siirtyi kerralla talosta pois.
Yksi lähtijöistä on taloustoimittaja Jyri Raivio, 65.
Voi harmi! Laulakaamme yhdessä Jyrin muistolle.

Tasavallan Al Gore

lauantai, joulukuu 19, 2009

Maailmanloppu tulee!

Näköradion Pasi Toiviaisen ylläpitämässä Puolueen ilmastototuuden etutaistelijoiden blogissa Sinikka Hiltunen kiteyttää niin monen tosilahkolaisen tunnelmat katastrofin ollessa tosiasia.
Taisi olla viimeinen tilaisuutemme oikeasti tehdä jotain. Tämän jälkeen vain seurataan sivusta, miten katastrofit toisensa jälkeen hävittävät ensin kasvi- ja eläinkuntaa ja sitten (satoja) tuhansia ihmisiä maan päältä jättäen loput kärsimään. Melkein toivoisin asuvani jossain muualla kuin täällä turvallisen alueen keskellä, jossa elämä jatkuu vielä kauan ja jonne kaikki tulevat ilmastopakolaiset suuntaavat kulkunsa (vrt. viimeisin Tiede-lehti). Ei tarvitsisi katsella ja todeta olleensa oikeassa, vaan kuolisi saman tien eikä edes välttämättä tietäisi, mistä oma kurjuus oikeasti johtuu. Juuri tällä hetkellä en todellakaan toivo itselleni pitkää ikää! Huokaus.
Niinpä, olo on kuin halvaantuneella kun pelastuksen juna on juuttunut tunneliin, vaikka jotkut yrittivät kaikkensa.
Tilanne on kuin halvaantunut. Lisäksi muutamat johtajat, kuten Venezuelan presidentti Hugo Chavez ja Bolivian presidentti Yvo Morales, ovat ohittaneet itse ilmastokeskustelun kokonaan ja syyttäneet kaikesta pahasta kapitalismia - ja etenkin Yhdysvaltoja - sekä tarjonneet pelastukseksi sosialismia.
Myös maailman ensimmäistä ilmastosotaa käyvä Sudan oli tiukkana.
Kriittisimmät kannanotot tulivat Latinalaisen Amerikan Venezuelasta, Kuubasta, Boliviasta ja Nicaraguasta sekä pienestä Tyynenmeren saarivaltiosta Tuvalusta.

Myös Sudan vastusti sitoumusta tiukasti. Ilmapiiri kokoussalissa kiristyi jopa mauttomuuksiin asti, kun alusta asti kärkkäänä mukana ollut Sudan vertasi ilmastonmuutoksen aiheuttamia kuolemia Afrikassa tietoiseen kansanmurhaan.
Eipä ihme että Totuuden kommenttiosastolla on jo hyydytty kylmään tietoisuuteen; Anu (Totuuden penaali?) tiivistää:
Planeetan ekosysteemin suurin katastrofi miljooniin vuosiin on edessä ja johtajamme todistavat rahavallan johtavan maailmaamme. Planeettaa ei voi pelastaa, koska se ei sovi kvartaaliajattelun maailmankuvaan. Tämä on kuin absurdia teatteria, synkintä mustaa komediaa, jossa maailmanloppu on väistämätön koska sen välttäminen ei ole tuottoisaa. Niin kaunis näytelmä ja samalla niin karmiva, sillä näytelmä on totta, elävintä elämää, paitsi siellä, jossa elämä lakkaa kun ekosysteemi romahtaa tai vesi ottaa valllan. Atlantis oli fiktiota, mutta Tuvalu on täyttä totta. Minä olen tuvalulainen, me olemme kaikki tuvalulaisia.
Juuri näin, mutta onko kellään havaintoa Johanna Mannilasta? Pikkupoika on huolissaan.

torstai, joulukuu 17, 2009

Näytös X: Aika loppuu

Suomen hallituksen ilmastopoliittisen neuvonantajan, kansanedustaja Oras Tynkkysen (vihr.) mukaan tunnelma Kööpenhaminan ilmastoneuvotteluissa alkaa olla epätoivoinen.

-Aika alkaa loppua, ja todennäköisyys säällisen sopimuksen saamisesta laskee koko ajan. Ei se mahdotonta ole, mutta erittäin vaikeaa jo, Tynkkynen manaa Uudelle Suomelle.[Lisäys 18.12. kello 17.20: Ooh, superyllätyskäänne:
YK:n pääsihteeri pyysi valtionjohtajia varautumaan yötöihin ilmastokokouksessa

18.12.2009 17:13
A A

Helsingin Sanomat

Kööpenhamina. YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on pyytänyt Kööpenhaminan ilmastokokoukseen saapuneita valtionjohtajia jäämään Kööpenhaminaan yöksi, jotta jumiutuneet ilmastoneuvottelut voitaisiin saattaa loppuun.

Alun perin tarkoituksena oli, että kokous päättyisi tänään perjantaina illalla.

Seuraava superyllätys nähtäneen aamuyöllä n. 3-4 välillä Tasavallan aikaa, kun maailmalle raportoidaan että Suuren Messiaan johdolla on saatu aikaan sopimus.]

sunnuntai, joulukuu 13, 2009

Totuus vs. Down Under


Totuus/Anna-Liina Kauhanen & Heli Saavalainen:
Kööpenhaminan suurmielenosoitus oli hyväntuulinen kansanjuhla
Kymmenientuhansien mielenosoittajien pitkä marssi Kööpenhaminan keskustasta YK:n ilmastoneuvottelujen kokouskeskuksen liepeille päättyi lauantai-iltana rauhalliseen juhlintaan nuotioiden ympärillä.


Down Under: Climate change activists clash with police
Over 900 demonstrators have been arrested in Copenhagen as a climate change rally turned violent.
Violence mars Copenhagen climate rally


[Lisäys: WUWT:lla on hyvä kokoelma Kööpenhamina videoita: Video from the Copenhagen Climate Vortex]

lauantai, joulukuu 12, 2009

Viikon ilmas-Totuus 50/2009


Ilmastonmuutoksen aiheuttamat myrskyt ja tulvat vaikuttavat eniten köyhiin maihin ja naisiin. Naisia kuolee luonnonkatastrofien yhteydessä enemmän muun muassa siksi, että useissa maissa naiset eivät osaa uida.


Stefan Wallin, kulttuuri- ja urheiluministeri (åbo), Totuudessa 12.12.2009
Nyt vasta Pikkupoika ymmärtää kuinka tuhoisaa on se 0,002 metriä vuodessa nouseva meri ilmastonmuutoksen aiheuttamista Tsunameista puhumattakaan!

tiistai, joulukuu 08, 2009

Aitoa ilmastoasiaa

Eilisen MOT:n denialistipropagandan vastapainoksi aitoa Puolueen hyväksymää ilmastototuutta suoraan Köpiksen avajaisista (Väärämieliset ottavat oksennusämpärin käsien ulottuville):

perjantai, joulukuu 04, 2009

Ei mitään nähtävää: Ilmastogate

MOT

7.12.2009 klo 20:00
MOT: Ilmastogate


Salatut kansiot paljastavat ilmastotutkijoiden eliitin likaiset temput. Toimittajat Martti Backman ja Matti Virtanen.
Maanantainen MOT kertoo siis siitä Totuuden entisen tiedetoimittaja Marko Hamilon kuvailemasta vuosisadan surkeimmasta tietomurrosta. Ei kannattane edes noteerata, ei Totuuskaan huomaa. Maailmallakin asiasta puhuvat vain Rex Murphyn kaltaiset B-luokan journalistit:

maanantai, marraskuu 23, 2009

CRU Hack: ei mitään nähtävää

Kuten erityisesti Totuuden paperiversiosta on selvinnyt, CRU:n hakkerointi-tapausta ei ole oikeastaan ollutkaan, ja jos onkin, kyseessä on vain lukihäiriöisten ongelma. Seuraavaa videota ei siis kannata katsoa.[Muutama poiminta sähköposteista.]

tiistai, marraskuu 17, 2009

Lämpöä pukkaa...

Nyt se karmea lämpeneminen on iskenyt maan ytimiinkin.
Ilmastototuuden apostoli, nobelisti al-Gore selventää:

maanantai, marraskuu 09, 2009

MOT, tänään 20:00

Puolueen näköradioon soluttautunut kansanvihollinen yrittää jälleen tänään sabotoida Puolueen Ilmastototuutta.
9.11.2009 Klo 20:00
MOT: Ilmastokatastrofi peruutettu

Kööpenhaminan ilmastokokouksen lähestyessä kauhumaalailu ilmastokatastrofin seurauksista kiihtyy. Mediat täyttyvät uutisista, jotka kertovat jäätiköiden sulamisista, meren pinnan noususta, myrskyistä ja tulvista, joita maapallon lämpenemisen väitetään aiheuttavan. Lämpenemistä kuvataan ennen näkemättömäksi.

MOT selvitti millaiseen tieteeseen väitteet ihmisen aiheuttamasta lämpenemisestä sekä sen dramaattisista seurauksista perustuvat. Osoittautui, että tutkimukset maapallon ennen kokemattomasta lämmön noususta viimeisten vuosikymmenten aikana eivät kestä lähempää tarkastelua.

Myöskään hiilidioksidipäästöjen aiheuttaman lämpenemisen määrästä ei vallitse tieteellistä yksimielisyyttä. Tuoreen MIT:n tutkimuksen mukaan hiilidioksidin kaksinkertaistuminen ilmakehässä riittäisi nostamaan maailman keskilämpöä korkeintaan 0,5, tietokonemallien ennustaman 2,5 - 6,0 asteen asemasta.

Toimittaja: Martti Backman

[Lisäys: Propagandapläjäyksen analyysiosastosta löytyy selitys kansanvihollisen toiminnalle:
Tutkimusten mukaan ilmastonmuutokseen epäilevästi suhtautuvat ovat yksinäisiä miehiä joilla on tunnevammoja.

- Anonyymi]

perjantai, lokakuu 23, 2009

Juuresviljelijöiksi!

Pikkupoika on monesti pohtinut, että mitä ns. oikeita töitä Totuuden penaaleille voisi kehittää, jos kävisi esimerkiksi niin ikävästi, että Totuus joutuisi kapitalistien painostuksesta vähentämään superlahjakasta toverijoukkoaan. Nyt se on ratkennut! Nimimerkki "Kaikki yhdessä aatteen hyväksi" esittelee ideansa Totuuden omalla keskustelupalstalla kommentoidessaan ehkä parasta Totuuden päätönkirjoitusta ikinä:
Tämä hallituksen ja HS:n mainio ilmasto-ohjelma ajaa suomalaiset suoraan kehitysmaaksi.

Ja lopettaa myös Sanoma Osakeyhtiön tarinan. HS:n toimittajat voivat aloittaa juuresviljelijöinä, kun kenelläkään ei ole enää varaa tilata lehtiä - mikä ei oheisen pääkirjoituksen älyllisyyden huomioiden ole kansalaisille kovin suuri vahinko.

perjantai, lokakuu 09, 2009

Unelma elää: Toivo palkittiin jo


Totuuden ns. välikevennys:
Nobelin rauhanpalkinto on ehkä maailman arvostetuin palkinto.
Keltaiset Unelman symbolit voinee kaikki itse piirtää tuohon Näköradion kuvaan Toivon oikealle puolelle.

perjantai, lokakuu 02, 2009

Hyss ... Ja ... shhhh ... mal ... shhhh

Nyt ei saa mokata! Kaikki nämä valheet [2] on pidettävä pois Puolueen mediasta. Kööpenhamina ei saa epäonnistua! Korholoidenkin olisi syytä olla hiljaa!

keskiviikko, syyskuu 23, 2009

Uuslitaristi tunnustaa: mul on kyl kavereitakin

Joka tapauksessa Euroopassa henki tuntuu olevan siihen, että ikään kun nyt pitää näitä rajoja lyödä ... oletteko te jotenkin Euroopan viimeinen lipunkantaja tällaisen uuslitari-liberalismin suhteen?
Puolueen näköradion Heikki Ali-Hokka ei varmaankaan aikanaan penaalikoulun Ala-kuppilassa meriittejä kerätessään osannut aavistaa mihin paskaduuniin joutuisi 2009: haastattelemaan Björn ”Nalle” Wahlroosia, Heikin entistä aatetoveria, nykyistä Puolueen pahinta vihollista. Ei ihme että siinä meinaa mennä senat sakaisin. Pikkupoika suosittelee.