”Kulturberikare” – en käftsmäll till etablissemanget

Bland annat Aftonbladet och Helsingborgs Dagblad har uppmärksammat mitt användande av begreppet ”kulturberikare”. Vad menas med ordet?
Jo, gammelmedia inbillar sig ofta, och gärna även andra, att invandring och mångkultur ”berikar” Sverige på alla möjliga sätt och det är därmed bra med massiv invandring och mångkultur. Som reaktion på denna helt absurda inställning har det ironiserande begreppet ”kulturberikare” börjat användas flitigt i bloggosfären som ett förtjänstfullt hån mot svensk pk-media. Del i det roliga med begreppet är självfallet den enorma diskrepans mellan medias bild och verkligheten, vilket våldet från vissa invandrargrupper så tydligt visar.
Gammelmedia pratar floskler om hur mycket vi blir ”berikade” men när denna berikning sedan innebär rått och oprovocerat våld, rån, mord och gruppvåldtäkter m.m. sätts medias försök att skönmåla mångkulturen i ett löjets skimmer, milt sagt. Därför är detta begrepp klockrent att använda.
Peter Kadhammar på Aftonblaskan skriver om ordet och min användning av det:
Linda Chens död till exempel. Där är den misstänkte gärningsmannen etnisk svensk och den döda en invandrare. Om han döms, vilken slutsats ska vi dra? Att män i Dalarna har en tendens att ge sig på invandrarkvinnor och döda dem? Våldtäkterna i Bjästa. Lokalbefolkningens stöd till den unge våldtäktsmannen. Vad ska vi dra för slutsats av det? Att etniska svenskar i tonårenär sexualdårar?
Hans inlägg visar tydligt på att han inte förstår vad det handlar om. Jag har i princip aldrig skrivit om enskilda galningars våld. Varför? Jo, för att sådant våld visar inte på någon systematik överhuvudtaget. Däremot är invandrares våld mot svenskar något som är systematiskt, alltså något som inte bara är slumpmässiga enstaka fall, utan något som ligger i det faktum att vissa invandrargrupper har en kultur, och därmed normer, värderingar och en
mental inställning, vilket föranleder våldsamt och respektlöst beteende.
Våldet från kanske i främsta hand personer från MENA-länderna har inte att göra med enstaka psykiskt sjuka personer, som var fallet t.ex. med Anders Eklund. Nej, det våldet bottnar i att de har helt andra föreställningar om hur våld används, hur kvinnor kan behandlas, heder med mera, vilket ju blir oerhört tydligt när man pratar om ”hedersvåld”. Notera här att det s.k. hedersvåldet visar på mer än bara primitiva kulturers syn på kvinnor. Det visar hur lättvindigt personer från dessa kulturer kan ta till våld, även i andra sammanhang vilket många svenska killar som blivit misshandlade av invandrargäng kan intyga.
Och detta våld kan vi även förhindra i stor utsträckning, genom att inte ta hit dem i första taget.
Kadhammar försöker förlöjliga det genom att skriva ”Att slå ihjäl åldriga damer på parkeringsplatser bejakas inte i någon kultur”. Nej, men en kultur kan ge upphov till att spärrar som vissa har inte infinner sig, där oprovocerat grovt våld med lätthet används, vilket är vardag i dagens mångkulturella Sverige.

Att som Kadhammar och hans journalistkollegor in i det sista förneka, förlöjliga och förtäcka det faktum att olika grupper är i olika mån benägna att ta till våld är direkt verklighetsfrämmande.
Att en så enig och blind journalistkår kan sitta och försöka dupera svenska folket kommer bara leda till ytterliggare lidande för oskyldiga, gamla som unga.

16 kommentarer

 1. Instämmer: Kadhammar har alla hästar ute på bete.

  Att grävan ned sina döttrar levande bejakas bara i vissa kulturer

 2. Jag såg den där -och tänkte direkt (lite annorlunda) att Kadhammar är smyg SD-are.

  Citat: ”Alla kulturer är inte likadana. Det finns brott som har sin förklaring i kultur och sedvänjor.” Slut citat -Peter Kadhammar.

  Sen lär Peter nog aldrig att erkänna vilken typ av brott det är han menar, som har ”sin förklaring i”, eller framförallt vilken ”kultur och sedvänjor” som avses. Svensk kultur finns ju som sagt var inte enligt sossarna. Så det måste vara någon annan -icke svensk- som han defacto avser. ;)

  Du kanske borde skicka en slant till honom för att han gör reklam för din eminenta blogg, borde bli ett uppsving med nya läsare (potentiella väljare, som tack vare hans skriverier) som googlar upp dig. =)

 3. Kent, bra skrivet! Tänker ge Dig min röst. Allt prat om ”multi-kulti” har visat sig vara shit i praktiken. Men jag är ändå övertygad om att hade man judar i Malmö istället för muslimer, så vore Malmö en blomstrande stad …

 4. När det gäller folk från MENA så har deras kultur allt med saken att göra. Dom har blivit hjärntvättade från tidig ålder att göra skillnad på muslimer och icke-muslimer och det där med köns-apartheid. Därför ser dom ned på alla som inte är muslimer, lever muslimskt o s v. Hatet och föraktet mot oss som inte är muslimer är monumentalt. Vi betraktas som gudlösa kuffar och alla kvinnor oavsett ålder är horor i deras ögon. Deras kultur är helt enkelt icke-kompatibel med vår. Islam har kommit för att dominera, inte bli dominerade, så säger dom ju själva rakt ut. Det är haram att bli assimilerade in i det sekulära svenska samhället. Istället syftar dom till att assimilera det svenska samhället in i sin muslimska ummah. All mark som upplåtits för att bygga moskéer tillhör islam nu och för alltid. Så ser dom på saken. I deras ögon är vi därför redan ett muslimskt land. Sånt här är knappast okänt för Kent men frågan är om Kadhammar känner till det. Är han bara naiv kan han kanske ursäktas till viss del men har han gått in i det mångkulturella projektet med öpnna ögon, medveten om precis vad det innebär och vad konsekvenserna kommer bli, så är det oerhört skrämmande.

 5. Fakta…

  Grova brott – fler invandrare ..

  Andel som har anmälts för följande brott:
  Våldtäkt
  2 svenskar
  av 10 000 svenskar.
  9 invandrare
  av 10 000 invandrare.
  För våldtäkt under perioden 1985–1989 är överrepresentationen störst för medborgare från Algeriet, Libyen, Marocko och Tunisien.

  Mord
  2 svenskar
  av 10 000 svenskar.
  7 invandrare
  av 10 000 invandrare.
  För mord och dråp under samma period var överrepresentationen störst bland medborgare från Jordanien, Palestina och Syrien följt av Sovjetunionen och Colombia.

  Gatumisshandel
  2 svenskar
  av 1 000 svenskar.
  8 invandrare
  av 1 000 invandrare.

  Källa: BRÅ

  • Att skriva källa BRÅ är alldeles för enkelt. Testa med att länka så att man kan kontrollera dina fakta…

 6. Första gången jag besöker denna blogg. Mkt träffsäkert skrivet ang kulturberikare. Det du beskriver är exakt det jag själv upplever i vardagen. I princip varje dag blir man förbannad på ett eller annat sätt på svenk media. Fortsätt ert mkt goda arbete. Mvh Niklas/Örebro

 7. Hej Kent,
  du kommer att företräda mig i riksdagen. Jag hoppas du tar intryck och lärdom av din bror Ted (antar det, samma efternamn). Jag tycker hans blogg ofta är mycket skarp i sin analys och ligger mycket nära mina åsikter. Ted beskriver verkligheten på ett nyanserat sätt som tyder på mycket kunskap och förståelse, både praktisk och teoretisk. Du skriver också bra, men ibland känns det som du förenklar något och lägger ut riktiga bredsidor. Ted´s resonemang känns ofta helt vattentäta. Jag tror ni kan ta en debatt med vilken riksdagspolitiker som helst i sakfrågan och vinna med 10-0. Jobba på, så kommer förnuftet segra.

 8. ”Linda Chens död till exempel. Där är den misstänkte gärningsmannen etnisk svensk och den döda en invandrare. Om han döms, vilken slutsats ska vi dra? Att män i Dalarna har en tendens att ge sig på invandrarkvinnor och döda dem? ”

  Peter Kadhammars argument faller ju platt i och med att Mats Alm var tillsammans med Linda och planerade ett bröllop med henne. Om han nu var en sån fullblodsrasist i klass med Lasermannen så skulle han väl knappast bli tillsammans och flytta ihop med en invandrare? :)

  Och varför är det helt i sin ordning att hänga ut svenska brottslingar som inte ens blivit dömda (Mats Alm, Hagamannen, Anders Eklund m.fl) med fullständiga namn och opixlade bilder, samtidigt som invandrarbrottslingar döljs med namn och bilder pixlas, trots att de dömts?

  Det är pinsamt uppenbart vad etablissemangets agenda är. För att citera Sakine Madon i Aktuellt den 8 mars 2010: ”hela samhället bygger på den här föreställningen om att invandrare inte kan vara förövare” (c:a 1 min in i detta klipp: http://www.youtube.com/watch?v=i9T6o-ROuWE ).

 9. Ar det nagon som tror att detta hade hant om det gamla paret hade varit araber? Knappast.

 10. Skulle man kunna få statistiska belägg som bevisar att invandrares våld mot svenskar är systematiskt. Själv arbetar jag inom rättsväsendet och ser inga sådana tendenser. Skulle vara tacksam för statistik och inte endast allmänt tyckande.

 11. Nu är hon ju inte invandrare utan adopterad. Sen får du ursäkt, jag kan tyvärr inte se en c-uppsats som statistik. Hon hade en fråga och valde en grupp respondenter (intervjuoffer) som hon ansåg kunde svara på hennes frågor.
  Detta betyder inte att uppsatsen pekar på ett generellt problem.
  Läser man sedan mellan raderna så är det ju inte så att hon ser brotten som kulturellt betingade. Hon anser alltså inte att det finns någon brottslig gen eller att det ingår i invandrar föräldrars uppfostran att peppa deras barn att bli brottslingar. Verkar mer som om hon pekar på sociala skillnader.

 12. För att förstå sin samtid så måste man kunna sin samtidshistoria. Samma tendenser fanns under 50-80 talet när raggarna härjade i Sverige. Vet att sd inte gillar P1 men det finns en intressant radio-dokumentär om just raggare som jag verkligen kan rekommendera. Den finns som pod-cast.

Lämna ett svar