MMM

MarihuanaMarsjen

 

Sist oppdatert: 16. mars 2010

Første lørdag i mai er en merkedag for legaliseringsforkjempere verden over!

Møt opp i din by lørdag den 2. mai 2009!

MarihuanaMarsjen i Norge

Hvert år, første lørdag i mai, arrangerer NORMAL en demonstrasjon for å oppheve totalforbudet av cannabisplanten. Det holdes en marsj — MarihuanaMarsjen — på dagtid, som går fra byens torv til en passende park.

På kvelden/natten arrangeres FaaPaa festivalen i de større byene, der norske artister stiller opp gratis for å støtte NORMAL og saken vi kjemper for.

Norge har det vært Marihuanamarsj siden 1999, og antall deltakende byer har gradevis steget. I 2005 var hele seks norske byer med på arrangemenetet, og over 3000 personer deltok på landsbasis.

Et internasjonalt arrangement

Demonstrasjonen arrangeres under det internasjonale konseptet Global Marijuana March, som har eksistert siden 1999 hvor rundt 30 byer deltok på verdensbasis, inkludert Oslo. I 2005 deltok i underkant av 200 byer, hvorav Norge stod for seks av disse!

LenkerVelg år:   2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999MarihuanaMarsjen 2008

Lørdag 3. mai 2008

MarihuanaMarsjen i Norge

Hvert år, første lørdag i mai, arrangerer NORMAL en demonstrasjon for å oppheve totalforbudet av cannabisplanten. MarihuanaMarsjen – som er på dagtid, går fra byens torg til en passende park. Dette er en fredlig demonstrasjon hvor vi prøver å sette fokus på en feilslått narkotikapolitikk.

I Norge har det vært Marihuanamarsj siden 1999, og antall deltakende byer har gradvis steget. I 2007 var det fire norske byer med på arrangementet, og over 3000 personer deltok på landsbasis.

Et internasjonalt arrangement

Demonstrasjonen arrangeres under det internasjonale navnet Global Marijuana March. I 2007 deltok det 232 byer på verdensbasis.

Les merMarihuanaMarsjen 2007

5. mai 2007 arrangerte NORMAL MarihuanaMarsj for 9. gang.

NORMAL vil takke alle som stilte opp for den gode sak. Spesielt vil vi rette en stor takk til appellantene, og ikke minst til politiet i Oslo som sterkt bidro til at MarihuanaMarsjen minnet mer om en parade enn en demonstrasjon.

I Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim spaserte demonstrantene rolig og fredelig igjennom gatene, med paroler og krav om legalisering.

På verdensbasis deltok over 200 byer. Du kan se bilder og videoer samt lese mange rapporter på Global Marijuana March.org

NORMAL ønsker alle fremmøtte hjertelig velkommen tilbake til neste år. Da er det 10-års jubileum for marsjen. I mellomtiden skal dere ha et forrykende legaliseringsår!

Vi sees igjen 3. mai 2008.

Les mer og se video & bilder.MarihuanaMarsjen 2006

Marihuanamarsjen runder Stortinget [6. mai 2006]

Karl Johansgt. – Oslo, 6. mai 06

Dette var den 8. Marihuanamarsjen i Norge, og følgende seks byer deltok: Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø. På verdensbasis var rundt 200 byer påmeldt.

Fokuset var rettet mot en tolerant og human narkotikapolitikk. Derfor var det ekstra hyggelig at flere appellanter enn noensinne deltok. Vi nevner Unge Venstre, De Grønne, Grønn Ungdom, Pasientforeningen, ENCOD, FHN, SON og NorCan.

NORMAL krevde at man unngår maktovergrepet ved å arrestere voksne for simpel cannabisbesittelse, og at all rusmiddelpolitikk blir overført til rette instans, nemlig helsemyndighetene.MarihuanaMarsjen 2005

Karl Johansgt ? Oslo, 1. mai 2004

Karl Johansgt. – Oslo, 7. mai 05

Lørdag 7. mai arrangerte NORMAL MarihuanaMarsj i Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø. Dette var det 7. året marsjen ble arrangert i Norge.

MarihuanaMarsjen har eksistert siden 1999 under det internasjonale navnet Million Marijuana March. Nå har demonstrasjonen blitt verdensomspennende og arrangementet har derfor fått det velklingende navnet Global Marijuana March.

Rolige og fredelige demonstrasjoner med godt humør har blitt et varemerke. Det er ikke ønskelig å provosere, men å skape forståelse.

I Oslo var det nok en gang FaaPaa festival på Hausmania. Jah Ark Manifest, R.O.W, Miramaze, Bercedes-Menz og Anthony stod for musikken.

 

MarihuanaMarsjen 2004: Flere tusen benyttet ytringsfriheten!

Karl Johansgt ? Oslo, 1. mai 2004

Karl Johansgt – Oslo, 1. mai 2004

Lørdag 1. mai arrangerte NORMAL cannabisfestival for sjette gang på rad, og den årlige MarihuanaMarsjen gikk av stabelen i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Kristiansand.

NORMAL appellerte til rolige og fredelige demonstrasjoner med godt humør. Det var ikke ønskelig å provosere verken politi eller allmennhet, men skape forståelse, og normalisere cannabisbruk.

Flere tusen mennesker benyttet dagen til å bruke ytringsfriheten sin til å protestere mot det fåfengte totalforbudet av cannabisplanten, og feire planten.

På kvelden var det full fest med FaaPaa festival på Hausmania. Så mange møtte opp at kapasiteten ble sprengt og folk måtte stå i kø utenfor og vente. For de heldige på innsidene spilte bl.a. Equicez og Jah Ark Manifest.

 

MarihuanaMarsjen 2003: 5 års jubileum – nå over hele landet!

Torgata, 2003

Torgata – Oslo, 3. mai 2003

Lørdag den 3. mai arrangerte NORMAL cannabisfestival for femte gang på rad, og den årlige MarihuanaMarsjen gikk av stabelen i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim.

Da den første internasjonale MarihuanaMarsjen ble arrangert i 1999 var det rundt 30 byer som deltok. Oslo var selvfølgelig en av dem. I år hadde nærmere 220 byer over hele verden sluttet seg til «The Million Marijuana March» konseptet, men det var få land som deltok med så mange som fire byer.

I 2002 var det over 3000 mennesker i Oslo og Trondheim som benyttet sitt rett til å protestere mot det fåfengte totalforbudet av cannabisplanten. I år gjorde det serdelses dårlige været i hovedstaden sitt til at kun 1000 mennesker deltok på landsbasis.

[ Billed- og videoarkiv ]

 

MarihuanaMarsjen 2002 – Dørum må forstå, eller gå!

Akersgata, 2002

Akersgata – Oslo, 4. mai 2002

Det hadde regnet i flere dager, men Shiva smilte som en sol og finværet kom. Flere tusen mennesker samlet seg på Youngstorget i Oslo 4. mai kl. 15.00 for å demonstrere mot løgner, intoleranse, arrestasjoner og forbudet som nekter syke mennesker medisin.

Full rapport fra marsjene i Oslo og Trondheim, bilder og video, media linker, og linker til raporter og bilder fra resten av verden.

[ Billed- og videoarkiv ]

 
 

MarihuanaMarsjen 2001 – en suksess!

Karl Johansgate, 2001

Karl Johansgate – Oslo, 5. mai 2001

Etter at marsjen var totalforbudt bare halvannen uke i forveien feiret minst 2500 deltakere cannabisfolkets nasjonaldag med et høylytt krav om legalisering. Politiet var massivt tilstede, men på så stor avstand at de ikke greide å telle stort mer enn halvparten av deltakerne!

Årets hovedappellant, Kriminologiprofessor Nils Christie, satte fokus på at hasj har sine skadevirkninger, men at en forsiktig og voksen omgang med cannabis vanskelig kan ha skadevirkninger på høyde med de forbudet bringer med seg. (Appellen kan leses i sin helhet i PHT 1-02, side 2.)

[ Billed- og videoarkiv ]

 
 

Millenium Marijuana March – Seier eller nederlag?

Slotsparken, 2000

Slotsparken – Oslo, 6. mai 2000

6. mai gikk over 1500 mennesker gjennom Oslos gater for å demonstrere for legalisering av cannabis til rekreativt, medisinsk og industrielt bruk. Det var tre ganger så mange som i fjorårets demonstrasjon og flere enn noen hadde trodd på forhånd. Det var slik en vakker dag!

NORMALs talsmann Thomas Heiersted dro opp stemningen i en inspirert tale ved samlingsplassen foran Oslo Rådhus.

 
 

MarihuanaMarsjen 1999 – Smoke-in i Slottsparken

Rådhusplassen, 1999

Rådhusplassen – Oslo, 1. mai 1999

Lørdag den 1. mai var en stor dag for legaliserings forkjempere over hele verden. I over 30 byer spredt rundt over kloden marsjerte folk i protest mot kriminaliseringen av cannabis. Her i Norge skrev vi historie med å arrangere den første større demonstrasjonen for legalisering av cannabis.

Planen var å samles på sjøsiden av Rådhuset, holde en appell, for så og marsjere opp til Slottsparken og ha en smoke-in.

 
 

Kontakt oss på følgende måter


Post og besøksadresse NORMAL
Hjelmsgt. 3
0355 Oslo
Kontonummer 0535 38 57497
Telefon 22 46 39 84  /  99 32 59 61
Internett http://normal.no
E-post gmm@normal.no


Mail oss! Send oss en e-post: gmm@normal.no
Recycle  Denne siden er
 100% resirkulerbar
No ©opyright
2009
freakware webdesign